Condusă la pauză de codașă, Ripensia trece în avantaj cu om în plus: 3-1 cu Sportul Snagov. FOTO

Roșu-galbenii au încheiat cu bine o săptămână chiar grea, câștigând la revenirea acasă și în campionat după două deplasări lungi din care se alegeau cu un unic punct. Depășirea ”lanternei roșii” fără victorie era obligatorie, și s-a conturat în cele din urmă mai clar decât o arată scorul, timișorenii păcătuind din plin la finalizare: Ripensia Timişoara – Sportul Snagov 3-1 (0-1).

Aproape 350 de spectatori au fost prezenţi duminică la matineu în tribuna de pe arena ”Electrica” și încă vreo 50 la tribuna a II-a, cu toții plecând împăcați să mănânce prânzul după cel mai detașat rezultat înregistrat de ripensiștii lui Alexandru Pelici în noul campionat al Ligii 2, triumf pentru care au avut însă nevoie de puțintică răbdare, până când gazdele au trecut de la a rata bune oportunități, la a întoarce scorul după pauză. 

În continuare fără Adrian Zaluschi, încă în refacere după accidentarea suferită în urmă cu o lună, Andrei Tînc, și acesta accidentat joi, şi Călin Toma – suspendat, dar în schimb cu Călin Tudor, jucătorul cu mască în urma loviturii primite cu cotul luni la Constanţa, Ripensia mai întâi a ratat înainte să înscrie, dar a semnat până la urmă cele mai multe goluri într-un meci de campionat din noul sezon.

De fapt, șapte au fost noutățile în primul unsprezece față de partida eliminatorie de joi, rămânând în componența de start de la meci la meci doar Apro, Lungu, Popovici și Chera, înlocuit de la pauză.

Când Sportul Snagov intra cu un avantaj nesperat, după un gol de generic, izbutit la prima sa acţiune, în minutul 10, după o centrare perfectă de pe dreapta a lui Stoica şi finalizată cu un gol de generic al lui George Apostol, fundaș central executând o foarfecă pe spate de la 12 metri, sub transversală… 0-1.

A venit şi riposta ”galbenilor” în minutul 30, din cornerul lui Popovici şi reluarea lui Voinea spre poartă, juniorul din 2001 Micle respingând peste transversală. A urmat un alt corner, mingea fiind respinsă de Dorobanţu și ajungând la Apro, care, de la 15 metri, a şutat puţin pe lângă bara din dreapta a porţii oaspeţilor.

În minutul 41, Voinea a cerşit o lovitură de la 11 metri printr-o cădere în careu la o deposedare corectă a lui Novac, gazdele şi tribuna solicitând penalty dar decizia arbitrului fiind corectă. Iar Voinea s-a ales cu un cartonaş galben pentru simulare.

Apoi, cu un minut înainte de pauză, Chera a ratat din faţa porţii goale, de la numai 6 metri, trimiţând cu latul peste transversală, la o centrare perfectă a lui Popovici de pe flancul drept. Iar Chera avea să fie și înlocuit, Monea intrând pentru partea a doua.

La trei minute de la reluare, de această dată a fost fault clar la 14 metri de buturi, în careu, Popovici fiind stopat neregulamentar de Novac, dar arbitrul nu a acordat nimic, lăsând jocul să continue şi intrând în colimatorul celor peste 300 de spectatori. Ce fel de delegare e aceasta din partea FRF, a unei brigăzi de pe litoral la un meci programat în Timișoara în Liga 2!?

În fine… În minutul 50, cu un şut de la 22 de metri, Caius Lungu a ochit transversala. Iar imediat mai apoi, în minutul următor, putea fi și 0-2, pe contraatac, purtat de Safsaf, care a pătruns în careu, şutând de la 12 metri dar portarul Mociu respingând in extremis un gol ca şi făcut, de sub transversală, în corner.

A venit totuși şi golul egalizator, în minutul 56, când Albert Voinea a spart gheața cu un şut din întoarcere, de la 10 metri lateral dreapta la colţul lung… 1-1.

Din minutul 65 oaspeţii aveau să rămână în 10 jucători, Iulian Roșu văzând direct cartonaşul… roşu, după un fault la centrul terenului asupra lui Tudorache. Se impunea mai degrabă un cartonaş galben, dar constănțeanul n-a fost oricum în apele sale. Antrenorul secund Ivan protesta şi primea și el cartonaşul galben.

Goana după golul doi s-a accentuat, acţiunile de atac spre poarta vizitatorilor fiind şi mai dese, iar neta dominare s-a concretizat. A venit şi golul doi, marcat în minutul 72, de Popovici, la centrarea lui Popa de pe tuşă, din careul de 6 metri. Ușurare: 2-1. 

Ripensia a plusat cu 7 minute înainte de final prin Voinea, ”dublă” cu capul din 8 metri, semnând nițel prea complicat un succes altfel absolut meritat.

*

Ripensia: Mociu – Popa, Hecsko (cpt.), Apro, Lungu – Călin (min. 80, Vasluian), Tudorache – Popovici, Voinea, Chera (min. 46, Monea) – Staicu (min. 75, Golda).

Antrenor: Alexandru Pelici (principal), Călin Mada şi Iulian Muntean (secunzi).

Pe bancă: Dobre – Gavrilă, Neagu şi Stoi.

Sportul Snagov: Micle – Dorobanţu, Apostol, Mocioacă, Novac – Răileanu, Iulian Roşu – Safsaf, Stoica – cpt. (min. 46, Cubleşan), Nechita – Stere (min. 46, Bucur; min. 70, Florin Lungu).

Pe bancă: Stanciu – Ristea, Rusu, Ghidurea.

Antrenor: Valentin Ivan principal interimar şi Viorel Dumitrescu cu portarii.

Au arbitrat: Claudiu Marcu – Ionuţ  Erchian şi Florin Iacob (toţi trei din Constanţa). Arbitru de rezervă Răzvan Lădar (Zalău). Observatori de arbitri Vasile Marc (Cluj-Napoca) iar delegat de joc Cristian Petrean (Hunedoara).

Fotografii de Iosif Canea. Rezultatele din etapa a IX-a în Liga 2, programul viitor și clasamentul, pe coloana dreaptă.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua − = 8

 


Alte articole legate de acest subiect: