Conduși dar și în avantaj până la pauză, timișorenii egalează pe final: Ripensia – Dunărea Călărași 3-3. Declarații + FOTO

Zi inaugurală a etapei de debut în ediția 2021-2022 a Ligii 2 cu 7 meciuri dintre care unul singur remizat, unicat pe ”Electrica” din Timișoara cu atât mai aparte cu cât s-au marcat nu mai puțin de 6 goluri, bună reclamă fotbalului în condiții de caniculă. Iar galben-roșii bănățeni au avut resursele de a răsturna scorul de la 0-1 la 2-1 până la pauză, când l-au pierdut însă pe autorul egalării, vârful sârb Sokovic, accidentat de fundașul căpitan al oaspeților, gazdele înscriind mai apoi tot cu 5 minute rămase și din repriza a II-a, pentru 3-3, prin noua achiziție Taras, intrat pentru partea secundă. Elevii lui Petruescu n-au mai fost așadar zgârciți cu golurile, și tocmai împotriva unor ”albaștri” remaniați care luna trecută pierdeau barajul de promovare în Liga 1, dar localnicii au fost și darnici în plan defensiv: Ripensia Timişoara – Dunărea Călăraşi 3-3 (2-1).

Defavorizată la începerea ediției trecute de un start întârziat și cu multe deplasări, Ripensia n-a irosit astăzi prilejul de a-și răsplăti susținătorii prezenți într-un număr peste așteptări la matineul canicular de iulie cu goluri spre finele ambelor reprize ale primei partide dintre cele două consecutive acasă în Liga 2, dovedind din nou puterea de a reveni în meci, unul implicit dinamic și atractiv, o bună propagandă unui sport rege în grea suferință în Carpați prin prisma eliminărilor reprezentantelor României din preliminariile Conference League dar și cea a selecționatei olimpice de la ediția de vară din Japonia.

Ripensia a compensat la finalizare pentru indiscrețiile defensive iar totul s-a sfârșit astfel relativ bine ținând cont și de numele ex-prim-divizionarei vizitatoare, aproape la fel de bine precum clubul organizator anticipa noua ediție printr-un frumos program de meci, tradiție așadar păstrată de gruparea bănățeană, și a se vedea galeria foto…

Prima etapă, primul punct reuşit de Ripensia în fața a peste 200 de spectatori, și poate că reușita întâlnirii de lângă Pădurea Verde a fost dată tocmai de numărul neașteptat de mare de privitori, reușită completată de răsplătirea acestora prin cele 6 goluri. Spectacolul nu a lipsit pe gazonul de lângă Gara de Est și ce este oare mai frunos decat golul când vizionezi un meci de fotbal!? Delicii care au alungat din percepția spectatorilor neplăcerile induse de toată mascarada cu ”măsuri” a ultimului an și ceva, ”măsuri” care s-au regăsit și acum sub forma șablon a noului protocol intentat de FRF fotbalului românesc, cu condiții de acces la meci care mai de care mai inacceptabile, discriminatorii și nu numai, ținând de inocularea cu potențial letal și tente de genocid împotriva omenirii dar și de farsa așa-zisei ”testări” cu ale sale rezultate fals pozitive. Traiul în noua ordine impusă totalitar de malefica ocultă satanică mondială sub forma comunismului în perfidă devenire devine însă o obișnuință iar suflarea se conformează ”măsurilor” condiționate, eveniment sportiv prin segregare, de parcă n-ar fi fost oricum de-ajuns că prea mulți chibiți nu mai luau calea arenelor de ceva bună bucată de vreme. 

Altfel, păcat că unele decizii ale centralului au dezavantajat ambele echipe dar măcar nu au contat în privința rezultatului final. Cât despre faza din primul minut de prelungiri al reprizei I, a deranjat întreaga asistenţă. Atunci, Şandru l-a călcat pe gleznă intenţionat pe Sokovic, aproape de centrul terenului, iar arbitrul s-a făcut că plouă la… 35 de grade Celsius. Jucătorul sârb a fost nevoit să iasă de pe teren, fiind transportat cu Ambulanța la Urgenţe. Nedorit debut de sezon…

Oaspeţii au deschis scorul în minutul 15 prin Alexandru Stoica, profitând de greşeala lui Valerii Macriţchi şi concretizând un debut de partidă favorabil dunărenilor. Urma imediat prima pauză de rehidratare pentru jucători. Iar după numai două minute de la reluarea jocului centrarea lui Piftor de pe flancul stâng a fost reluată cu capul de la 10 metri de Ţieranu iar mingea a nimerit transversala, revenind în teren, unde Sokovic a reluat de la 8 metri și balonul a fost respins de portarul Achiriloaiei.

În minutul 30 putea fi 0-2, dar şutul de la 10 metri lateral stânga al lui Kanda a fost respins de portarul Rus peste transversală. Dacă nu este 0-2, va fi 1-1 în minutul 36, după un corner executat de Piftor înalt în careu: Sokovic a înscris cu capul din 10 metri în stânga portarului şi 1-1.

Gazdele puteau înscrie dintr-o nouă centrare a lui Piftor de pe stânga, Golda reluând cu capul puţin pe langă bara din stânga a portarului vizitatorilor. Totuşi, elevii lui Petruescu au reuşit și golul doi, în minutul 40, după o incursiune pe stânga a lui Piftor, care i-a pasat foarte bine lui Morariu, acesta driblând doi adversari şi centrându-i lui Golda, care a reluat cu capul de la 7 metri iar direcția mingii a fost deturnată în dreapta portarului din umărul lui Şandru, care l-a păcălit pe Achiriloaiei: 2-1 la pauză pentru gazde.

Ambii antrenori au efectuat câte două schimbări la pauză, care au dat roade pentru Dunărea. Amfitrionii puteau ”închide” meciul în minutul 53, când Piftor a șutat de pe stânga din 7 metri, puternic, însă portarul a respins, trei minute mai târziu Golda prinzând un şut de la 10 metri la colţul lung, puțin pe lângă bara din stânga portarului.

Simțind amenințarea, oaspeţii au ieşit la atac şi au restabilit egalitatea prin Bogdan Matei, din apropiere, după ce în prima fază mingea a nimerit bara din stânga la şutul lui Kanda. Iar nici bine nu a intrat în teren că la prima atingere Sorin Sava a punctat pentru 2-3, în urma unei pase primite de la Kanda. 

Venea rândul gazdelor să alerge după egalare şi au reuşit-o cu 5 minute înainte de final, după un contraatac pe dreapta purtat de Sturzu, care i-a pasat lui Golda, la rândul lui cu o pasă scurtă din careu către Dan Taras, debutant la Ripensia neiertător, șut imparabil de la 8 metri… 3-3. Acesta a fost şi rezultatul final, chiar dacă s-au indicat 5 minute de prelungire de arbitrul de rezervă Marius Omuţ.

*

Ripensia Timişoara: Rus – Morariu (minutul 74, Mitrov), Țieranu, Rogac (cpt.), Fridrich – Coulibaly (min. 87, Stoi), Valerii Macrițchii (min. 46, Taras) – Robert Stoica (min. 74, Sturzu), Golda, Piftor – Sokovic (min. 46, Pădurariu).

Antrenor principal: Cosmin Petruescu; secunzi, Iulian Muntean şi Călin Mada.

Rezerve: Mosoarcă, Lalic, Andrei Macriţchi, Stoi, Gladun.

Dunărea Călărași: Achiriloaiei – Țenea, Matei, Șandru (cpt.), Caragea (min. 46, Cotigă) – Mănăilă (min. 69, Tache), Gheorghe, Bedea, Popescu (min. 69, Sava) – Iulian Stoica, Kanda.

Antrenor principal: Mirel Condei; secund Marius Păun.

Rezerve: Popa, Moise, Fotescu, Sava, Coleaşă şi Tache.

Au arbitrat: Vidican (Satu Mare) – Zamfir (Slatina) și Ilinca (Craiova); Arbitru de rezervă: Omuţ (Satu Mare); observator de arbitri: Teodora Albon (Cluj), delegat de joc: Constantinescu (Slatina).

*

La cald…

Cosmin Petruescu (Ripensia):

”A fost un meci frumos, spectaculos cu un ritm destul de bun dacă ne raportăm la condițiile de joc, am spuso şi la conferinţa premergătoare acestei partide că va fi un meci frumos. Echipa care se adaptează mai bine la condiţile de joc, îşi va adjudeca puncul sau punctele. Îmi pare foarte rău, pentru că am făcut niște greșeli mai mult decât copilărești la golurile pe care le-am primit. Dar asta e! Fac parte din joc, important e să strângem rândurile, mergem mai departe. Peste cateva zile ne asteaptă un nou joc tot pe teren propriu cu Dejul, echipă tânără echipă ambiţioasă pe care trebuie să o învingem.”

– Care e soarta lui Sokovic? ”Este la spital face investigaţii medicale deocamdată nu avem nici un diagnostic.”

– Astăzi aţi înscris de trei ori… ”Păcat de faptul că am înscris de trei ori și nu am reușit să ne adjudecăm toate cele trei puncte. Dacă facem analiza golurilor pe care le-am primit, vom vedea că nu doar defensiva a greșit. Au fost și greșeli personale, au fost și greșeli colective, greșeli de plasament, greșeli de poziționare, care, în mod normal, pe niște condiții normale de joc, pe luciditate corespunzătoare, cred eu că nu le făceam. Dar repet şi aştea face parte din joc, important e să învătăm ceva şi din greşeli pe care le-am făcut în partida de astăzi.”

– Primul gol pentru Dan Taras… ”Da, este un jucător  experimentat, ştiam de când l-am adus potenţialul lui, din păcate nu poate să joace 90 de minute la ora actuală. La pauză, deși conduceam cu 2-1, am dorit să nu facem pasul înapoi. Știam că cei de la Călărași sunt o echipă periculoasă pe tranziție pozitivă și sunt periculoși la fazele fixe. Acesta a fost și raționamentul schimbărilor pe care le-am făcut, schimbări ofensive, schimbări post pe post. Dar repet sunt jucători de la care poate aveam pretenții mai mari, dacă ne raportăm puțin la experiența lor. Dar una peste alta ,eu cred că calitate a jocului și deciziile pe care le-au luat au fost influențate de căldura excesivă şi atunci nu am mai avut luciditatea , mai ales ca sunt jucători care au făcut eforturi foarte mari şi nu au avut acea luciditate pe care în mod normal trebuia să o aibă.”

– Vidrăsan a avut probleme medicale… ”Da, a încercat toată săptămâna să facă antrenament, sa antrenat 60 la sută din potenţial şi în ziua premergătoare a joculuiam luat decizia împreună cu staful medical că este mai bine să-l menajăm că nu este la parametrii optimi de effort şi din punct de vedere medical nu era apt pentru un meci oficial.”

– Cum ai trăit cu publicul în primul meci oficial? ”Sincer să fiu am fost atât de conectat la partidă încât i-am auzit doar în pauzele de hidratare. Eram focusat pe ce trebuia să facem noi, mesajele pe care trebuia să le transmit  echipei. Am văzut și eu la final că a fost multă lume.Le mulțumim că au fost alături de noi, şi regretul este atât de mare că nu am reuşit să-i răsplătim cu trei puncte în partida de astăzi. Sperăm să ne revanşăm în partida următoare.”

Mirel Condei (Dunărea Călăraşi): ”Da, sunt mulţumit de rezultat, azi era foarte important să nu pierdem acest joc pentru moral, pentru viitor trebuie să acumulăm cât mai multe puncte. Cum aţi văzut este foarte important  şi aportul publicului a contribuit mult, chiar a fost  multă lume la meci. A fost un meci spectaculos până la urmă a fost un rezultat echitabil din punctul meu de vedere.  Tocmai asta şi spun  că încă nu am relaţile de joc, nu avem omogenitatea echipei , asta era foarte important să nu pierdem  în jocul de astăzi. Da un jucător (Stoica) a avut stare de rău , temperaturile sunt foarte ridicate se joacă la 40, 40 şi ceva de grade, efortul pe care la depus am preferat să –l scot pentru nu avea probleme medicale.  Nu mai suntem într-o postură dificilă, findcă clubul a intrat în reorganizare , este un lucru foarte bun se vor achita datoriile fată de terţi şi avem garanţia că jucătorii vor fi plătiţi la timp, chiar dacă nivelul salarial a scăzut foarte mult faţă de anul trecut. Avem ca şi obiectiv personal să incheiem în prima jumătate a clasamentului.”

Fotografii de Iosif Canea

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua × 2 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: