Confunzi handicapul asiatic cu cel european? Pariorii explică diferențele

În general, agențiile de pariuri sportive online îți dau posibilitatea să pariezi pe două tipuri de handicapuri, europene și asiatice. Poți accesa Casa Pariurilor ofertă fotbal azi pentru a vedea cele două piețe la care ne referim.

Prin definiție, handicap înseamnă dezavantaj. Când un meci este dezechilibrat, favorita primește un dezavantaj fictiv, iar victoria ei, obținută în pofida acelui dezavantaj, beneficiază de o cotă mai atractivă.

Există o deosebire fundamentală între handicapul european și cel asiatic. Dacă plasezi un pariu pe cel european, sunt numai două posibilități: pierzi sau câștigi. În schimb, dacă joci pe linii asiatice, sunt cinci posibilități: câștigi, câștigi doar pe jumătate din miză, ți se rambursează banii, pierzi doar jumătate din miză, pierzi toată miza.

Ca să nu mai confunzi niciodată cele două piețe, este suficient să citești rândurile de mai jos, în care îți vom exemplifica ce înseamnă exact fiecare handicap în parte.

HANDICAPUL EUROPEAN

Să luăm un meci între PSG și Nice, din campionatul Franței. PSG este favorită, deci îi vom atribui ei dezavantajul fictiv. În general, operatorii oferă maxim trei linii de handicap european. În acest caz vom avea:

PSG -1 (PSG pornește cu dezavantaj de un gol)

Sunt trei variante de pariu:

  • – pariul va fi câștigător dacă PSG va câștiga la minim două goluri diferență
  • X – pariul va fi câștigător dacă PSG va câștiga la un singur gol diferență;
  • – pariul va fi câștigător dacă Nice nu va pierde.

PSG -2 (PSG pornește cu dezavantaj de două goluri)

  • – pariul va fi câștigător dacă PSG va câștiga la minim trei goluri diferență
  • X – pariul va fi câștigător dacă PSG va câștiga la două goluri diferență;
  • – pariul va fi câștigător dacă Nice nu va pierde sau va pierde la numai un gol diferență.

PSG – 3 (PSG pornește cu dezavantaj de trei goluri)

  • – pariul va fi câștigător dacă PSG va câștiga la minim patru goluri diferență
  • X – pariul va fi câștigător dacă PSG va câștiga la trei goluri diferență;
  • – pariul va fi câștigător dacă Nice nu va pierde sau va pierde la maxim două goluri diferență.

HANDICAPUL ASIATIC

Luăm în considerare același meci. Presupunând că joci la o agenție de pariuri care oferă un număr mare de linii asiatice, vor fi următoarele opțiuni:

PSG -3 (pariul este câștigător dacă PSG câștigă la minim 4 goluri diferență. Dacă învinge la o diferență de 3 goluri, ți se rambursează miza).

PSG -2.75 (pariul este câștigător dacă PSG câștigă la minim 4 goluri diferență. Dacă învinge la o diferență de 3 goluri, ai jumătate din profitul potențial afișat la plasarea biletului)

PSG -2.5 (pariul este câștigător dacă PSG câștigă la minim 3 goluri diferență. Această selecție este similară cu handicapul european -2)

PSG -2.25 (pariul este câștigător dacă PSG câștigă la minim 3 goluri diferență. Dacă învinge la o diferență de 2 goluri, ți se rambursează jumătate din miză).

PSG -2 (pariul este câștigător dacă PSG câștigă la minim 3 goluri diferență. Dacă învinge la o diferență de 2 goluri, ți se rambursează miza).

PSG -1.75 (pariul este câștigător dacă PSG câștigă la minim 3 goluri diferență. Dacă învinge la o diferență de 2 goluri, ai jumătate din profitul potențial afișat la plasarea biletului)

PSG -1.5 (pariul este câștigător dacă PSG câștigă la minim 2 goluri diferență. Această selecție este similară cu handicapul european -1)

PSG -1.25  (pariul este câștigător dacă PSG câștigă la minim 2 goluri diferență. Dacă învinge la o diferență de un gol, ți se rambursează jumătate din miză).

PSG -1 (pariul este câștigător dacă PSG câștigă la minim 2 goluri diferență. Dacă învinge la o diferență de un gol, ți se rambursează miza).

PSG -0.75 (pariul este câștigător dacă PSG câștigă la minim 2 goluri diferență. Dacă învinge la o diferență de un gol, ai jumătate din profitul potențial afișat la plasarea biletului)

PSG -0.5 (pariul este câștigător dacă PSG câștigă meciul. Această selecție este similară cu „1 solist”)

PSG -0.25  (pariul este câștigător dacă PSG câștigă meciul. Dacă se termină egal, ți se rambursează jumătate din miză).

PSG 0 (pariul este câștigător dacă PSG câștigă meciul. Dacă se termină egal, ți se rambursează toată miza)

PSG +0.25 (pariul este câștigător dacă PSG câștigă meciul. Dacă se termină egal, ai jumătate din profitul potențial afișat la plasarea biletului)

PSG +0.5 (pariul este câștigător dacă PSG nu pierde. Selecția este similară cu 1X)

PSG +0.75 (pariul este câștigător dacă PSG nu pierde. Dacă pierde la un gol diferență, ți se rambursează jumătate din miză)

PSG +1  (pariul este câștigător dacă PSG nu pierde. Dacă pierde la un gol diferență, ți se rambursează toată miza).

Diferențele dintre handicapul european și handicapul asiatic sunt evidente, nu-i așa? Dacă vrei să ai profit pe termen lung, cel mai indicat este să pariezi pe liniile asiatice.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Internațional și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− sapte = 1

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: