Continuitate în combinații “marca” Dănuț Lața! ”Cu lupa pe ei…”: XXIV

Observel semnează ”Cu lupa pe ei…”, episodul cu numărul 24.

După cum lesne ați putut singuri constata din materialele publicate în ultimele săptămâni, ”aleșii“, dar nu numai ei, au călcat într-o serie de străchini de dragul…. continuității  “învățate” de la ”Dănuț Lața & asociații“.

Lipsindu-le simțul anticipației și mizând pe lașitatea și delăsarea membrilor afiliați (cei care sunt), obișnuiți să înghită tot ce li se punea în față, ”cămeșile albe“ înlocuitoare la comandă s-au văzut repede cu saci-n căruță și, superficiali și naivi, credeau că totul va intra pe făgașul ”trasat“ de ”eternul sacru“ al fotbalului local, ”stăpânul tuturor inelelor“, micul “Bonaparte”, dom’ profesor Dănuț Lața!

Și uita așa, ”gașca organizată“ a uitat de orice precauție, orbită de scopul final, acela de a pune repede și bine mâna pe puterea fotbalistică locală, frecându-și mai apoi mâinile de bucurie că astfel va prinde, în sfârșit, meciuri de Liga 2 și Liga 3 fără a fi nevoie să mai dea examene de confirmare la FRF din doi în doi ani!

Sigur, nu toți candidații s-au putut așeza la ”masa bogaților“, unii dintre aceștia, după cum ați văzut, rămânând pe la ușă… și trebuind să se mulțumească cu ce le “aruncau” mesenii!

Numai că, și huzureala asta se apropie încet, dar sigur, de un sfârșit!             

 Lipsa lor de tact și culcatul pe-o ureche, împreună cu certitudinea că totu-i sub controlul ”oracolului de la Șuștra“, mai ales după ce au terminat de împărțit “darurile”, i-a adus acum într-o situație din care e greu de ieșit!

Cu toate astea, chiar dacă pe la colțuri recunosc acum că au greșit, în fapt, ”gașca“, împinsă cică de la spate de vicele Raul Constantin Ghiciulescu, merge mai departe, dovedind un obraz  mai gros decât… talpa pantofului de iarnă!

Ne tot întrebăm pe ce se “bazează” oare respectivul vice de s-a “prins” cu UHU PLUS de scaunul de la AJF??? Că are cea mai grea situație dintre toți… “mușchetarii”!

Mai întâi, cum mai spuneam o dată, ′“băieții ce se cred deștepțiau negat totul, apoi au luat în derâdere acțiunea intentată împotriva lor. După aceea, pe măsură ce au început să iasă la iveală grosolăniile, au încercat să contacteze reclamantul pe diverse căi, directe și indirecte, pentru a-l convinge să renunțe la acțiune, în fapt singura modalitate prin care, încă, ar putea să scape cel mai ieftin.

Numai că, ei nu au vrut nici în ruptu’ capului să îndeplinească ”cerința de bază “ a ”părții vătămate“ din dosarul penal, transmisă tot mai clar, pe toate canalele posibile, adică aceea de a-și da demisia în bloc, pentru ca apoi Direcția Județeană pentru Tineret și Sport Timiș să organizeze o Adunare Generală de alegeri extraordinară, cu respectarea tuturor prevederilor Statutului AJF Timiș și a regulamentelor în vigoare, astfel încât asociația să pornească efectiv de la… momentul zero!

După  tot ”periplul“ din aceste ultime săptămâni, credem că s-a făcut oarece lumină în privința multor aspecte trecute, complice, sub tăcere de actualii ”dirijori“ din birourile de pe Pop de Băsești nr. 43. Și sunt doar câteva, cele prezentate!

Numai pentru… ”impresia artistică“!                

Între timp ne-am aplecat mai atent asupra ultimelor Adunări generale de alegeri, cele din 2010, 2014 și 2018.

 Și ce am constatat?? Izbitoare similitudini de tactică și abordare din partea celor ieșiți victorioși față de încercările contracandidaților de a ”rupe pisica“ din fotbalul timișean. Aceleași probleme cu dosarele de candidatură, același stil de a întrerupe discursul contracandidatului periculos pentru a nu-și putea expune planurile, aceleași acuzații mai mult sau mai puțin voalate, același stil de… ”cărămidă-n piept“. Ca să nu mai vorbim de același dispreț pentru prevederile statutare și regulamentare, totul derulându-se după bunul plac al celor care… “au centrat și apoi tot ei au dat și cu capul”

Și am să vă punctez aici un singur aspect. După cum v-am prezentat în episodul “Cu LupaXVII, formația Tapia Lugoj nu a mai participat la nici o competiție organizată de AJF Timiș din anul 2013. Or, la Adunarea Generală de alegeri din 2014, în loc să fie dezafiliată echipa, așa cum era regulamentar și statutar, a fost desemnat ca membru în Comitetul Executiv așa-zisul președinte al ”fantomei“ AS Tapia Lugoj, Constantin Ghiciulescu, la momentul respectiv de ceva timp eliberat din penitenciar! Unde a “cugetat” la un accident cu victimă și fugă de la locul faptei!

A se vedea https://m.adevarul.ro/news/societate/un-inspector-munca-lugoj-accidentat-mortal-biciclist-fugit-1_50abbccf7c42d5a6637f7aab/index.html

Nu a contat cazierul lui și nici faptul că echipa practic nu mai exista! Tot ce a contat a fost doar dorința lui Dănuț Lața, care l-a trecut pe Ghiciulescu pe lista cu propuneri, știut fiind faptul că nimeni nu îndrăznea să aibă o altă opinie în fața ”veșnicului președinte“. Probabil din “considerație” pentru fiul, arbitru asistent cu priză la FRF, dar și la recomandarea lui Don Tonenchi, vă aduceți aminte, fost secretar general al AJF și ”Il Capo di Tutti Capi“  de pă zona Logoj!

Încălcând orice prevedere statutară și regulamentară, Lața a decis, cu de la sine putere, că un personaj cu cazier poate fi membru al Comitetului Executiv și nimeni nu s-a sesizat asupra INCOMPATIBILITĂȚII crase a persoanei, care a rămas în funcție până la finalul respectivului mandat, fără a fi deranjat de nimeni! Acesta a fost ”stilul“ pe care Dănuț Lața și-l dorea continuat și după așa-zisa plecare de la ”butoanele“ AJF-ului său…

Scenariul s-a repetat și în 2018, cu unele mici modificări, atunci Dănuț Lața fiind principalul ”agent electoral“ al actualului președinte Romeo Malac! Aici în “căutarea” lui…. BRUTUS!

Tot nestatutar, la fiecare rând de alegeri, erau primiți spre votare primari și viceprimari, unii cică invitați, persoane care nu aveau ce căuta la respectivele adunări.

Și mai erau acceptați orice așa-ziși reprezentanți cu delegație de la cluburi și asociații, cu toate că respectivii nu aveau nimic în comun cu acele cluburi, darămite să figureze în conducerea lor.

Mai mult, înaintea alegerilor din 2014 și a celor din 2018, șefii ajefiști le-au tot solicitat cluburilor/asociațiilor să facă demersurile pentru afiliere, ceea ce demonstrează că ele, deși participau la competiții an de an, NU erau oficial și legal afiliate!

De fapt, actuala conducere a recunoscut, sub semnătură, faptul că cele mai multe cluburi/asociații ar fi fost afiliate pe așa-zise criterii sportive! Criterii care nu există niciunde în Statut sau în regulamente!

A se vedea http://sporttim.ro/fotbal/ilegalitatile-dovedite-continua-tot-cu-documente-nu-cu-vorbe-partea-a-ii-a-observel-despre-ajf-timis-cu-lupa-pe-ei-xviii          

Și cum absolut toți contracandidații actualului președinte și-au exprimat ferm intenția de a schimba din temelii obiceiurile castei, au fost destui cei care au intrat în trepidații, iar după aflarea rezultatului sondajului premergător Adunării Generale de alegeri din 24 februarie 2018, au intrat chiar în panică și au înroșit telefoanele!!!

Musculița de pe lampă” îmi șoptește că n-ar fi străini de setul de telefoane, direct sau indirect, nici persoane importante de pe liniile de partid.

“Politrucii de la comune” au urmat întocmai ordinul primit și și-au luat toate măsurile de precauție pentru ca rezultatul, pronosticat de nea Jean pe scroll-ul Televiziunii Europa Nova cu mai bine de 30 de ore înaintea scrutinului, să fie cel exact. Și a fost… la doar 2 voturi eroare! Ia vedeți capturile…

 Nu știu ce să cred, dac-o fi sau nu o fi, dar văzând dispunerea de mai jos aș putea crede că… “nu iese fum fără să faci foc”… și “musculița de pe lampă” pare că a prins-o bine din zbor.

Rezultate alegeri:

  • Președinte: Malac 87 (marele ”Jean Valjan” a spus 89); Stoicovici 14; Onica 14; Mureșan 5, anulat 1.
  • Vicepreședinte: Trancă 72; Ghiciulescu 66; Poclid 58; Velcotă 49; Harasim 25; Pleșa 25; Micșa 16.
  • Prezenți: 121 (oare câți sunt în realitate legal afiliați??)

Listele complete ale participanților le-a publicat Observel în “Cu Lupa pe ei…” XVIII: http://sporttim.ro/fotbal/ilegalitatile-dovedite-continua-tot-cu-documente-nu-cu-vorbe-partea-a-ii-a-observel-despre-ajf-timis-cu-lupa-pe-ei-xviii

Și ca să vedeți că nu spunem prostii privind implicarea majoră a politicului în alegeri, indiferent de culoarea politică, fapt interzis de Statutul FRF/AJF, iată dispunerea de la ultimele alegeri, bazată exclusiv pe semnăturile de pe formularele de prezență pe care vi le-am prezentat:

4 (patru) primari – Dănuț Stoica (Găvojdia – PNL), Ioan Gh. Muntean (Liebling – PNL), Ionel Lup (Mașloc – PNL), Ionel Curuți (Mănăștiur – PSD);

6 (șase) viceprimari – Gheorghe Baba (Biled – PSD), Cristian Cerba (Gottlob – PNL), Sandu Belea (Jamu Mare – PSD), Sergiu Muntean (Tomești – PNL), Vasile Taciuc (Tomnatic – PNL),Nicolae Dănuț Negru (Racovița – PSD).

Informațiile noastre spun că, pentru Romică Malac  și “gașca” sa, au votat în mod cert cel puțin:

  • 58 de delegați de la primării PSD
  • 22 de delegați de la primării PNL

Concluzia: G.I.O. ( gașca …………. organizată) de la AJF Timiș nu este vreo invenție a lui Romică Malac și a ”echipei cât o țară“, ea este O PRACTICĂ DE ZECI DE ANI în fotbalul local din era “Lața & asociații”, prea puțin deranjat de cineva vreodată!

*

Dumitrașcu a ales… banii, nu onoarea. Nagy, absentul de serviciu.

 Scriam zilele trecute despre faptul că, Alexandru Dumitrașcu și Alexandru Nagy și-au dat demisiile din funcțiile de membri ai Comitetului Executiv și chiar lăudam măsura aprobată de AJF Timiș. Numai că, ulterior, la o privire mai atentă asupra situației, la recomandarea lui Diabolique, mi-a sărit în ochi un aspect scăpat la prima vedere: Alexandru Dumitrașcu a optat pentru varianta retribuită a activității (șef birou competiții), renunțând la cea onorifică financiar (membru Comitet Executiv)!!!! Și aici, cunoscându-i antecedentele, “Piticu” vine exact pe “profil”!

Cât îl privește pe Alexandru Nagy, el a “strălucit” prin… absențele de la ședințele Comitetului Executiv, culmea, toate motivate! Cică! Iar în Statutul FRF, secțiunea B, art. 44, pct. 11, lit. b, alin. II, se spune că după două absențe într-un an respectivul membru al Comitetului Executiv e… tot PA! Prevederea lipsește din Statutul AJF!?!

Ședem și în continuare ne întrebăm: Se pregătește ”lacătul“ la AJF… din cauză de la PAndemie  sau  din cauză de la  PAranoia? 

Cert e că în curând… va fi… PA băieți!

Dilema veche și Dilema nouă rămâne actuală: Chiar toți ”șefii ajefiști“ să fie oare penali???… După ”Lupa lui Observel“ se vede “de la o poștă” treaba că… DA!!

Continuăm să spicuim din Codul penal:

Articolul 326 – Falsul în declarații: Declararea necorespunzătoare a adevărului, făcută unei persoane dintre cele prevăzute în art. 175 sau unei unități în care aceasta își desfășoară activitatea în vederea producerii unei consecințe juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci când, potrivit legii ori împrejurărilor, declarația făcută servește la producerea acelei consecințe, se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.”

”Articolul 323 – Uzul de fals: Folosirea unui înscris oficial ori sub semnătură privată, cunoscând că este fals, în vederea producerii unei consecințe juridice, se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă, când înscrisul este oficial, și cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă, când înscrisul este sub semnătură privată.“

Așteptăm în continuare cu interes evoluția ”fenomenului“ în justiție. În principiu, unul simplu, dar datorită implicăriloratât de complicat în realitate!

P.S. Repet! Să nu se uite cumva! Ați remarcat desigur faptul că pe toate documentele prezentate în facsimil figurează mențiunea Conform cu originalul“ și apare semnătura secretarului general al AJF Timiș Florian Mierea!! Ceea ce înseamnă că toate actele i-au trecut în mod sigur prin mână.

Și nu credem că a avut… “orbul găinilor”!… Sau l-a avut???

 Și apropo, când vom vedea decizia de eliberare din funcție a președintelui CJA Nicolae Grigorescu, deja condamnat de instanță și INCOMPATIBIL cu funcția, conform regulamentelor FRF???

Nene Iancule, e chiar strigător la cernu se mai poate, bre! Murdar, murdar, murdar!!!!

Concluzia finală: respectarea statutului și regulamentelor nu este opțională! E obligatorie!

Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× doi = 6

 


Ultimele articole din categoria Divizia D Timiş: