Coșmar al ”violeților”, CSC 1599 Șelimbăr o taxează și a treia oară pe Politehnica, aducând-o din scurt cu picioarele pe pământ: 4-0 (1-0)

O fi doar o grupare comunală și o fi jucând ”acasă” în județul vecin, dar CSC 1599 Șelimbăr o are drept ”clientă” pe Politehnica Timișoara, spulberată astăzi după pauză la matineul din ”Zăvoiul” vâlcean, 4-0 (1-0) în etapa a II-a din Liga 2, iar ca eșecul să fie complet, ultimul cui în coșciugul învinșilor a fost bătut în minutul 90 dintr-o lovitură de la 11 metri dictată odată cu eliminarea ”violetului” Oanea. 

Naufragiu ”violet” astăzi de la ora 11 pe malurile Oltului, unde elevii lui Bogdan Andone s-au văzut conduși încă din primul sfert de oră în urma unui corner, fără ca modificările efectuate la pauză să dea roade, ba din contră, sibienii desprinzându-se cu o lovitură de cap după primul sfert de oră din repriza a II-a și plusând peste alte doar 5 minute prin același Ciocâlteu, care a speculat o altă eroare defensivă a bănățenilor. Iar când lucrurile încep rău, se încheie de regulă și mai rău, timișorenii rămânând la final în inferioritate numerică și fiind taxați și de la punctul cu var: 4-0. Tare apăsător eșec pentru ”Poli”.

Descindere așadar de coșmar a Politehnicii pe gazonul din ”Zăvoiul” vâlcean, în prima sa deplasare dintre cele doar 7 programate în afara Banatului în acest sezon regular, șase cu trecerea munților. Ar fi fost și mai puține peste Carpați dacă nou-promovata de anul trecut din Șelimbăr și-ar fi găsit între timp locul în propria bătătură, dar iată că anul acesta și-a părăsit și județul, din Sibiu pe Olt în aval, la Râmnicu Vâlcea 

Ar fi poate de preferat, cu ospitalitate, ca sibienii Șelimbărului să adauge și una-două ilustrate din localitatea ”leagăn” a clubului la schimbul de fanioane dinaintea jocurilor, la centrul terenului, nu de alta, dar să aibă și oponenții cât de cât o vagă idee despre această așezare cu nume sonor și mare însemnătate în istoria românilor. Dar o mai stăpânesc oare mulți!?

Dificilă provocare, în condițiile în care altele ar fi acum preocupările, legate de exemplu de titlurile de ”Capitală Culturală Europeană”, și într-adevăr sportul nu se încadrează în spectrul culturii, aspect probat și de faptul că atât Sibiu cât și Timișoara au pare-se probleme pe relația cu propriile stadioane. Căci Hermannstadt și-a câștigat ultimele sale puncte ca nou-promovată în SuperLiga, 2-1 cu FC Voluntari, ”acasă” la Mediaș – și uite că mai este așadar și ”gazul” folositor la ceva în noua competiție a elitei, cât despre ”Dan Păltinișanu”, alte comentarii ar fi absolut de prisos. Care va să zică râde ciob, Timișoara, de oală spartă, Sibiu. 

Dacă n-au adăugat una-două ilustrate, în schimb ”albii” lui Eugen Beza au aplicat timișorenilor nu mai puțin de 4 ”boabe”, majoritatea după pauză, când Andone i-a înlocuit pe Plantak și Zaluschi, apelând la noile achiziții Pană și Milea. Iar șutul celui din urmă aducea un corner după o oră de joc, încă la 1-0, în urma unei devieri de balon, însă puțin avea să treacă și ardelenii semnau desprinderea, prin Ciocâlteu, la un minut după introducerea în efectivul gazdelor a unui veteran ex-polist, Alexandru Curtean. 

Așa cum CSC 1599 Șelimbăr debuta triumfător anul trecut în Liga 2 pe terenul Avrigului sibian, 3-1 în iulie cu Dacia Unirea Brăila, la fel a pornit victorios și în actuala campanie, și tot ”acasă”, sâmbăta trecută în Vâlcea cu brașovenii, 1-0, iar continuarea a fost de astă dată mult mai bună.

Căci victoriei la debut din vara trecută îi urma un eșec la a doua apariție considerată ”acasă”, pe 14 august 2021, 0-2 (0-1) tot la Avrig cu Ripensia Timișoara, însă ceea ce au izbutit atunci roșu-galbenii lui Petruescu n-au reușit și astăzi ”violeții” lui Andone. Iar apropo de echipamentul închis la culoare al poliștilor, cât de recomandat poate fi oare pe asemenea căldură? Asta ca o paranteză la ceas estival.

La ceas de toamnă urma anul trecut și prima întâlnire Politehnica – CSC Șelimbăr, pe 6 noiembrie 2021, 1-1 pe ”Dan Păltinișanu” din Timișoara, iar la ora actuală n-au trecut nici 4 luni de la triumful Șelimbărului pe Bega, 1-2 pe ”Știința” în play-out pe 16 aprilie 2022. 

Este așadar pentru a treia oară când sibienii vin de hac poliștilor, de care n-au fost învinși pe Bega, ba din contră, depășindu-i în întâlniri consecutive, de astă dată mult mai clar, la mijlocul reprizei a II-a fiind deja 3-0.

Bănățeni altfel avantajați de programul viitor, cu două meciuri consecutive acasă, abia în septembrie urmând deplasarea la Galați, în aceeași lună și ieșirea la Dej, apoi în octombrie la CSA Steaua și Slobozia, în noiembrie la Ripensia și Slatina, după care, în 2023, în februarie la Dumbrăvița iar în martie la Dinamo.

Însă, cu asemenea evoluții, slabe speranțe. 

Astăzi, privat de absența mai multor componenți, Andone a apelat la 4 modificări în ”11”-le de start față de echipa aliniată pe ”Știința” în victoria cu Unirea Constanța ”de Clinceni”, intrând Oanea, Zaluschi, Bătănași și Pureca, în vreme ce Gologan – accidentat sâmbăta trecută în prima parte, Radu – eliminat în etapa I în minutul 62, precum și Pană și Milea n-au mai intrat în ”schemă”, ultimii 2 doar de la pauză. 

În schimb o singură modificare efectuată de Eugen Beza în 11-le de start învingător al Șelimbărului, ex-polistul Octavian Ursu în locul lui Mircea Manole. 

Și nu mult a luat sibienilor pentru a deschide scorul, în orice caz nu 50 de minute, precum împotriva brașovenilor, ci 13 minute, 1-0 în urma unui corner din stânga, spre colțul lung, de unde fundașul Ciprian Natea a reluat exact din prima la prima bară, cu putere, din careul mic.

Scor al unei prime reprize altfel modestă, precum marea lor majoritate la intrarea în ritm în primele etape de campionat.

Andone a schimbat la pauză dar tot sibienii au fost mai peruiculoși și în primul sfert de oră din partea secundă, mai întâi Ciocâlteu șutând de la semidistanță nu departe de poarta lui Murariu, apoi Buzan arcuindu-l pe goalkeeper-ul polist, care a deturnat în corner.

Nu mai trecea însă mult și avea să fie 2-0, în minutul 61, când Alexandru Ciocâlteu a marcat cu o lovitură de cap din marginea careului mic, fructificând centrarea lui Jordan Gele din flancul stâng, așadar tot de pe stânga, de unde era expediat cornerul premergător deschiderii de scor.

Poliștii au replicat prin Bîrnoi, șutul său fiind respins de Mitrovic, care i s-a opus și lui Bătănași, însă tot CSC 1599 Șelimbăr a marcat, și tot prin Ciocâlteu, 3-0 în minutul 66. Meci jucat pe fondul greșelilor din jocul defensiv al oaspeților.

”Dublă” a lui Ciocâlteu, ”distracție” pentru Jordan Gele și o altă dublă înlocuire în 11-le polist, intrând Ignea și Bakoș. Iar la timișoreni avea să intre în ultimul sfert de oră și fiul antrenorului, Marco Andone, însă ”violeții” au fost taxați și pe linia de… sosire, scorul devenind și mai aspru în urma deciziei lui Amorăriței de a dicta lovitură de la 11 metri la intervenția lui Oanea în careu, Denis Ursu – proaspăt intrat, rămânând singur cu Murariu. ”Roșu” și eliminare în contul ”violetului”, penalty transformat de Alexandru Luca: 4-0

”Gropari” ai poliștilor pe ”Știința” în primăvară, cei din Șelimbăr i-au taxat mult mai aspru astăzi pe Olt, Politehnica neavând altceva de făcut decât să strângă rândurile, nu de alta dar se anunță vizita ”groparilor” de la barajul de supraviețuire, cei de la FC Brașov, care joacă duminică după prânz acasă cu Minaur Baia Mare.

Iar apropo de eșecurile de tristă amintire din primăvară, taxate ”la cald” de suporteri, fanii viola i-au luat în vizor la finalul meciului și pe componenții Politehnicii ”remaniate”, aspect în privința căruia antrenorul Andone a admis că ”suporterii erau nemulțumiți pe bună dreptate, pentru că ei își doresc determinare, își doresc atitudine, vor să vadă aceste lucruri pe teren. Le-am transmis aceste lucruri si jucătorilor înainte de meci, pentru că e un punct important din filosofia noastră de joc și din ce vrem noi să facem aici la Poli pe viitor. Din păcate astăzi au fost momente și momente și suporterii au avut perfectă dreptate, pentru că echipa adversă a fost superioară. Le-am spus suporterilor că îmi pare rău, îmi asum această înfrângere, eu, personal. În același timp vreau să le și mulțumesc că au fost alături de echipă și sper și îmi doresc să fie și în viitor. Pentru că e greu să pornești la drum cu o echipă nouă, cu mulți jucători noi, cu mulți jucători tineri și avem nevoie de susținerea suporterilor în continuare pentru a face rezultatele pe care ni le dorim cu toții!”

Cât despre joc, la final, Bogdan Andone a spus: ”Știam că ne așteaptă un meci dificil, cu o echipă omogenă, cu o echipă cu jucători puternici, jucători cu calitate pe faza de atac. A fost un meci în care, în ciuda scorului, am avut situațiile și momentele noastre foarte bune în care puteam să întoarcem jocul. Din păcate la prima acțiune de atac, practic primul corner împotriva noastră, am primit gol. După care am avut 1-2 situații foarte mari de a marca, Bîrnoi singur cu portarul blocat și Bătănași de pe 10-11 metri a tras peste poartă. Am încercat în repriza a doua să punem presiune și am primit două goluri în 2-3 minute, goluri pe care nu avem voie să le luăm. Lipsă de marcaj în careu, iar la al treilea gol minge de la portar, minge de 70 metri degajată. Acestea sunt greșeli care nu se întâmplă nici la Liga a 5-a, a 6-a, eu nu am văzut în fotbalul profesionist sau semiprofesionist asemenea greșeli. Am avut din nou ocazii, portarul lor a prins o zi bună, am avut la 2-0 ocazie Bîrnoi, portarul a scos cu piciorul, apoi o bară … nu am luat poate deciziile bune, am fost poate și lipsiți puțin de noroc pe faza de atac, însă, repet, greșelile foarte mari făcute de echipa noastră au dus la acest rezultat catastrofal”.

*

CS Comunal Șelimbăr: Mitrovic – Arhirii, Natea (minutul 85, Vișa), Dandea – cpt., Monea, R. Boboc (60, Curtean), Luca, O. Ursu, Buzan (76, Riza), Ciocâlteu (85, Cîrstean), Gele (85, D. Ursu).

Rezerve: Silveanu – R. Crișan, Man.

Antrenor: Eugen Beza.

Politehnica Timișoara: Murariu – Oanea, Tsvetkov, Germinio (minutul 69, Bakoș), Taub (69, Ignea) – Plantak (46, Pană), Bătănași (79, M. Andone), Zaluschi (46, Milea), Mudrazija, Pureca, Bîrnoi – cpt.

Rezerve: Isvoranu – Bryneus, Olariu, Mada.

Antrenor: Bogdan Andone.

Arbitru: Mihai Amorăriței (Câmpina). Asistenți: Cosmin Vatamanu și Mihăiță Necula (ambii din Bucureşti). Rezervă: Dan Florin Dreve (Cluj-Napoca). Observator arbitri: Fevronia Ion (Craiova). Delegat joc: Mihai Prunariu (Târgu Jiu).

Rezultatele etapei a II-a în Liga 2, programul viitor și ierarhia, pe coloana clasamentelor secțiunii FotbalÎn aceeași rubrică, programul viitor, ultimele rezultate și ierarhiile în SuperLiga, programul etapei I în Liga 1 Feminin, precum și rezultatele rundei de debut în Divizia D Timiș dar și programul etapei I în liga a V-a a Campionatului Județean Timiș, cu componența celor 3 serii, iar în secțiunea Minifotbal/Futsal – țintarul de start în Liga 1 Futsal.

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 5 = noua

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: