Cosmin Petruescu, antrenor secund ACS Poli Timişoara, concluzionând după stagiul în Antalya: ”Au fost doar 2-3 mici accidentări, de contact, dar apărute în compania unor adversari cu talie impresionantă, aşa încât l-aş aprecia aşadar ca pe un alt aspect pozitiv”

„În primul rând ar fi bine să vorbim despre ambele stagii, indispensabile pentru această perioadă a anului, chiar dacă nu este o perioadă foarte apreciată de jucători, deoarece se insistă foarte mult în special pe partea fizică…”

„…Consider că a fost o perioadă utilă, atât cantonamentul pe plan local, cât şi cel în Antalya. Am beneficiat de condiţii foarte bune de pregătire, reface, alimentaţie, vitaminizare, şi chiar dacă s-a opinat că am fi jucat cu adversari mai slabi, daţi-mi voie să am o părere diferită, am întâlnit adversare puternice, poate cu două excepţii, CSMS Iaşi şi FC Clinceni, dar şi aceste două formaţii luptă pentru promovarea în prima ligă a României”, a spus Cosmin Petruescu, adăugând că „în rest am jucat cu echipe bune, din Bulgaria, Macedonia, spaţiul ex-sovietic, iar nemulţumitoare sunt doar rezultatele dar în primul rând era vorba despre o perioadă de acumulări, şi apoi erau luate în calcul şi rezultatele. N-au fost pe măsura aşteptărilor dar nici nu am făcut rabat de la pregătiri în dimineaţa jocurilor. Am avut foarte multe acţiuni, a fost o muncă în echipă, căci jucătorii care au evoluat după-amiaza aveau astfel o completare la efortul antrenamentului de dimineaţă iar cei care jucau dimineaţa aveau antrenament şi după-amiaza. Iar a doua zi, din nou două antrenamente. A fost un stagiu reuşit ca volum, intensitate, complexitate, cred că a fost foarte tare, dar şi de aceea în unele meciuri nu am avut acea prospeţime pe care am fi dorit-o, care să ne ducă la rezultate mai bune”.

„Au fost 2-3 excepţii, pentru care cantonamentul a fost cam tare, dar sperăm să-şi revină, să avem tot lotul valid. Nu am avut probleme cu accidentări majore, doar 2-3 mici, de contact, dar apărute în compania unor adversari cu talie impresionantă, şi l-aş aprecia aşadar ca pe un alt aspect pozitiv. Lucrurile s-au aşezat, lotul a căpătat în omogenitate, de joc dar şi a pregătirii fizice, pe când altădată aceste lucruri s-au realizat în trepte, pentru că unii jucători au venit pe parcurs. Ori acum, cu două-trei excepţii, i-am avut pe tot parcursul pregătirilor…”

Despre Szabolcs Szekely, golgeter al alb-negrilor, profesorul Petruescu a spus că „sperăm să confirme ceea ce a realizat în prima parte a campionatului, şi să ne atingem obiectivul, sperăm să ne clasăm în primele 10, ceea ce se poate pentru că ştiu cum s-au pregătit băieţii. Există o concurenţă, dublură, uneori chiar triplură pe post, iar şi Staicu poate să-l concureze pe Szekely. Şi el este tot un jucător ridicat de la Liga a 3-a, cu un periplu de 6 luni la Reşiţa, unde a confirmat, iar prima condiţie a fost îndeplinită, trebuia să fie printre cei mai buni din eşalonul imediat inferior. Atunci când au promovat în Liga 2, jucătorilor de la Recaş nu li se acorda vreo şansă să se acomodeze la Liga 2, dar au făcut-o, şi câţi puteaţi anticipa că Szekely va ajunge după un an şi jumătate cel mai bun atacant din România, conform unei nominalizări făcute de colegi de-ai voştri!?”

Petruescu a salutat prezenţa benefică în lot a „unor jucători foarte tineri – cred că am avut 9 sub 21 de ani, şi 14-15 sub 23 de ani. Pe lângă acumularea punctelor, avem ca obiectiv să promovăm 1-2 jucători. Au făcut parte din lot, ba au ajuns să şi adune minute bune în anumite jocuri. Una peste alta, tot lotul a avut un număr suficient de minute jucate. Din punctul de vedere al finalizării, ne-am creat multe oportunităţi de gol dar n-am putut să fructificăm. S-a insistat însă pe acumulările fizice în detrimentul altor componente”.

„Noi am avut stabilite datele cu mult înainte, noi ştiam exact când vom juca, şi doar unul a fost anulat, cu formaţia din Asia, în schimb am înlocuit acel amical cu una poate mai bună. Echipa asiatică a retrogradat, iar noi am preferat ca înlocuitoare una de Liga 1 din Bulgaria, dintr-un campionat apropiat valoric de cel al nostru, deci nu s-a pus problema să renunţăm pentru o echipă de ligile 3-4. Iar jocurile cu echipele de Liga 2 de la noi au avut rolul lor, deoarece doream să vedem la lucru şi să efectuăm o evaluare şi a jucătorilor tineri din cadrul lotului, să-şi demonstreze calităţile cu echipe de Liga 2”.

În privinţa lui Alin Roman, care a ratat stagiul din Antalya, „a avut o accidentare, dar a terminat procesul de recuperare şi de o săptămână se antrenează normal, aşteptăm să revină cât mai rapid. Depinde de el cât de mult va reuşi să recupereze din pregătirea fizică pierdută. Dar să nu uităm că în retur vor fi destul de multe etape comasate, cu 15 jocuri din 22-23 februarie până în 5 mai. Se joacă în martie şi aprilie, în două luni şi jumătate avem 15 finale, aşadar e important să avem un lot echilibrat numeric şi valoric. E şi problema cartonaşelor, căci în a doua parte vor apărea şi suspendările, şi e important şi din acest punct de vedere ca lotul să fie echilibrat numeric şi valoric”.

Acest articol a fost publicat în Fotbal și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


4 + sapte =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: