Cosmin Petruescu (ASU Politehnica), 1-1 și al 4-lea joc la rând acasă fără victorie: ”Cea mai bună repriză a doua de până acum”

Precum în returul campionatului trecut, chiar în precedentul meci din Liga 2 găzduit pe terenul ”Știința”, Pandurii a remizat 1-1 la ASU Politehnica, timișorenii egalând astăzi la mijlocul reprizei I, fără însă ca alb-violeții să profite apoi de inferioritatea numerică a vizitatorilor, din ultima jumătate de oră. Și îi așteaptă două deplasări, la Metaloglobus și Chindia, miercuri și duminică…

Cosmin Petruescu, antrenor principal al timișorenilor, a spus: ”A fost o zi pe care am început-o nu sub cele mai bune auspicii, deoarece de dimineață am pierdut un jucător important, pe Cristi Scutaru, care a spus că nu va putea să joace după ce în ziua premergătoare partidei nu s-a simțit bine, și era un jucător care era în primul 11. Nu începeam sub cele mai bune auspicii, având încă o indisponibilitate, pe lângă cele pe care le mai aveam, Murariu, Mera, Poparadu, Bănică, Velici, și Bănică ne ajuta foarte bine la Balotești. Nici partida n-am început-o foarte bine, primind gol la prima ocazie de poartă, pe o greșeală personală, după care am reușit să echilibrăm jocul și în partea a 2-a l-am controlat în totalitate, știu, din minutul 65 și cu om în plus, dar și până atunci l-am controlat, din punctul meu de vedere am făcut cea mai bună repriză a II-a de până acum. Și cu Farul am jucat în superioritate dar de data asta repriza a II-a a fost cea mai bună, ca acțiuni ofensive și frecvență a lor, ca și claritate a ocaziilor, iar dacă în altele eram nemulțumit de aportul ofensiv, acum să fim corecți și să admitem că am avut câteva bune ocazii de a înscrie”.

Petruescu a mai răspuns: ”Dacă vorbesc despre accidentări sau suspendări, apropo, accidentările sunt de contact, nu musculare, iar Mera a fost suspendat în condițiile în care a fost singurul care a încasat de la noi un galben, în minutul 90”.

”Încerc pe cât posibil a nu le comenta public, greșelile propriilor jucători și ale arbitrilor, încerc, sper să și reușesc. Am avut unele dificultăți ofensive, nici Velici, nici Bănică nu erau apți, Bozian a jucat cu probleme la tendon, cu infiltrații, sunt aspecte pe care nu le facem publice înaintea jocurilor, dar cei care au intrat și-au dorit foarte mult să câștigăm. Căutăm acum să obținem maxim din ce a mai rămas de jucat până la finalul anului, iar în funcție de nevoi să ne consolidăm lotul pentru a aborda cu altă încredere și altă politică returul. E o serie echilibrată, în care, repet, oricine poate bate pe oricine…”, a mai spus Petruescu.

”Cu Bilia a fost un aspect tactic, Jurj a venit de la lot și a jucat în ultimul meci, era așadar cu un moral bun și am căutat să-i dau încredere și în continuare, și chiar a făcut o partidă foarte bună. Bilia este un jucător important al nostru, care a jucat 15-16 meciuri titular, și rămâne esențial echipei, dar să se înțeleagă că în ianuarie împlinește 34 de ani și nici Cristiano Ronaldo nu a jucat în toate meciurile din sezonul trecut la Real Madrid. Este în politica noastră de a include treptat, treptat tineri, să-i formăm, să-i promovăm către prima echipă, și-i remarc în acest sens pe juniorii de la grupa de 2003, chiar salut că Iulian Prodana face o treabă foarte bună cu juniorii, chiar am rămas impresionat de modul cum s-au achitat de sarcinile primite în pregătiri”.

ASU va juca miercuri la ora 14 în București: ”Diseară primesc datele despre Metaloglobus, nu i-am urmărit decât fugitiv, ca rezultate și lot, cu 2-3 jucătpori cu experiența ligilor superioare, dar vom face un studiu mai amănunțit al adversarului de miercuri, când cu siguranță nu vom avea o deplasare ușoară, și pentru că e pe suprafață sintetică, ori noi nu ne-am antrenat pe așa ceva, căci toate le-am jucat pe iarbă. Vom avea o zi la dispoziție, maxim două să ne adaptăm suprafeței de joc, și să încercăm să scoatem maxim acolo și din ce a mai rămas de jucat. Cert nu e o deplasare ușoară dar sper să-i recuperăm măcar pe cei de azi, în privința suspendărilor…”

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


1 + cinci =

 


Alte articole legate de acest subiect: