Cosmin Petruescu (ASU Politehnica), 3 eșecuri la rând acasă: ”Cei 5 din nucleul în jurul căruia doream și doresc să construiesc echipa au strâns doar 35 de minute împreună pe teren în aceste 16 etape”

ASU Politehnica Timișoara a pierdut în această seară și pentru a treia oară la rând un meci acasă din campionatul Ligii 2, 1-2 (1-2) cu CS Sportul Snagov, după 0-1 (0-1) cu Ripensia și 1-3 (0-1) cu UTA. A fost totodată și pentru prima dată în acest campionat ca ”violeții” lui Cosmin Petruescu să ajungă să fie conduși după ce au deschis scorul, căci în cele 5 cazuri în care au marcat primii, nici n-au mai scăpat victoria. De 3 ori acasă, unde au conservat acel 1-0 conturat din minutul 4 cu clujenii prin Velici, din minutul 32 prin Mera contra lui CS Mioveni și din minutul 9 în dauna Farului prin Coadă, respectiv de două ori afară, 2-1 (1-0) la Aerostar și 2-0 (1-0) la Brăila. În această seară însă, o premieră: de la 1-0 prin Bilia din fază fixă în minutul 10, la 1-2 în urma unor cornere până în minutul 30. Tot în premieră, trei eșecuri la rând în acest campionat…

Petruescu, după eșecul 1-2 cu Sportul Snagov

Ca alte remarci, ASU Politehnica a fost condusă invariabil cu același 1-0 la pauză în precedentele 4 apariții consecutive, inclusiv aici cu Ripensia și UTA. Iar tot de 4 ori a fost condusă cu 1-0 la pauză în partide jucate acasă în acest tur. Astăzi a fost 1-2 după 45 de minute, primă reușită a alb-violeților până la pauză de la deplasarea la Brăila din urmă cu 5 etape. A fost totodată și doar pentru a doua oară în meciurile lui ASU Politehnica din acest campionat ca până la pauză să se marcheze mai mult decât un gol. S-a mai întâmplat și în etapa a șasea, tot aici, când FC Argeș a deschis scorul în minutul 7 și a preluat conducerea și în minutul 34, după ce Mera egala în minutul 28: 1-2 la pauză. Acum, 1-1 după primul sfert de oră. În rest, de 3 ori 0-0 după 45 de minute ale partidelor violeților, de 5 ori 1-0 pentru bănățeni respectiv de 6 ori 1-0 pentru adversari, în două rânduri pe terenul acestora.

Însă poate și mai semnificativ, ASU Politehnica n-a înscris din acțiune după pauza meciurilor acasă din acest tur, deja 9 apariții la număr, bilanțul pe teren propriu după această partidă fiind 9 3 1 5 7-10 10 puncte. Așadar, mai mult de jumătate din meciurile acasă, pierdute. Iar media golurilor marcate în propriul fief, subunitară: 7 în 9 reprezentații, din care două din lovituri de la 11 metri iar alte câteva din lovituri libere.

Doar de două ori a marcat ASU Politehnica pe teren propriu în repriza a II-a a meciurilor găzduite în acest campionat, și de fiecare dată din penalty, egalând-o pe FC Argeș în minutul 75 prin Velici și reducând din handicap la 1-2 prin Bozian în minutul 66 al jocului pierdut cu 1-3 cu UTA. ”Violeții” au mai înscris de 6 ori după pauză, dar în deplasări.

Dar iată ce-a spus Cosmin Petruescu după cel de-al cincilea eșec pe teren propriu în acest campionat, ASU alegându-se astfel cu numai 3 puncte din ultimele 15 posibile: ”Atmosfera nu-i prea bună după această înfrângere, suferită în ciuda faptului că am condus rapid cu 1-0. Au urmat două greșeli inexplicabile, pe posesia noastră, prin care le-am dat posibilitatea obținerii a două cornere. Știam că sunt redutabili la fazele fixe, la aceste cornere, ceea ce le-am și repetat jucătorilor în decursul săptămânii, dar plusul de talie și, țin să menționez, și de experiență, și-au spus cuvântul. Ei au câștigat și etapa trecută din două cornere și tot aici cu ACS din două cornere, iar chiar dacă poate nu ne placem să recunoaștem, trebuie să admitem că cei de la Sportul au fost astăzi mai buni ca noi!”

Petruescu a mai explicat și că ”am avut și probleme de efectiv, cu suspendări, aspecte medicale, dar nu vin ca o scuză, căci deținem un lot echilibrat și numeric, iar sincer, mă așteptam la mai mult din partea unora. Trebuie să ne revanșăm căci se îngroașă deja gluma, se apropie formațiile din spatele nostru în clasament, iar chiar dacă de la noi la primul loc de retrogradare sunt 6 puncte, de la locul 8 până la ultimele două se poate întâmpla orice, deoarece este un campionat echilibrat, în care orice este posibil, dar este obligatoriu să abordăm în ideea de puncte partidele următoare, căci trec etapele, trec punctele…”

Cât despre una dintre cele două înlocuiri efectuate la pauză, ”portarul Murariu a suferit o problemă medicală, să recunoaștem că n-a prins o zi tocmai fericită, dar nu este singurul vinovat, dacă e vinovat, ci a fost schimbat datorită unei probleme medicale, schimbare pe care altfel n-am fi efectuat-o la 2-1 pentru oaspeți, ci am fi urmărit să împrospătăm atacul. Despre situația jucătorilor, vom efectua analiza zilele viitoare iar la Balotești vom alinia cel mai competitiv 11, să obținem puncte, să urcăm puțin în clasament. Murariu are o problemă la spate…”

Cosmin Petruescu a semnalat pe de altă parte următoarele… ”Partea plină a paharului, atât cât se poate aminti de plusuri după această înfrângere, e oferită de debutul lui Dalin Munteanu, primele sale 45 de minute după 7-8 luni de la accidentarea destul de gravă la genunchi, iar Poparadu și Marvin au venit și ei după accidentări și au prins 90 de minute. Iar nu în ultimul rând, minutele lui Călin Popescu, care n-a împlinit încă 17 ani, abia peste câteva zile…”

Precum și că ”în vară am considerat că alcătuiesc lotul în jurul unui nucleu de 5-6 jucători, Bilia, Mera, Scutaru, Poparadu, Ignea, dar din păcate, conform statisticilor mele, toți cei 5 împreună, în jurul cărora doream și doresc să construiesc efectivul, au strâns doar 35 de minute împreună pe teren în aceste 16 etape”.

Urmează așadar ieșirea la Balotești, sosirea Pandurilor, intermediara la București cu Metaloglobus cuplată cu deplasarea ulterioară la Târgoviște, și finish-ul acasă cu Energeticianul.

”Scutaru s-a antrenat de săptămâna trecută dar cu preparatorul fizic, fără minge, iar de mâine intră în programul normal cu echipa. Bedea a acuzat anumite probleme medicale, a crezut că poate trece peste ele dar a fost incomplet refăcut, la fel Velici, care în condiții normale apărea din minutul 1, dar și el a întâmpinat probleme medicale în ultima perioadă, iar astfel am considerat că acesta-i cel mai bun 11 la dispoziție”, a încheiat Petruescu.

Clasamentul și programul etapei a XVII-a în Liga 2, pe coloana datelor tehnice.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sapte + = 10

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: