Cosmin Petruescu (Ripensia), 1-0 cu Farul: ”Am contracarat-o printr-o organizare defensivă cât mai bună, cu dublaj permanent, pentru care a trebuit să alergăm mai mult, lucru pe care l-am și făcut”

Ripensia avea nevoie ca de aer să învingă luni după-amiază în restanța de la căderea cortinei peste sezonul de toamnă în Liga 2, atât pentru punctele macara care s-o ridice de pe locul 19, cât și pentru o vacanță mai tihnită, cu Moș Crăciun mai îmbelșugat. Și s-a impus, cu totală dăruire dar și cu multă șansă, după cum a admis antrenorul principal Cosmin Petruescu în urma succesului cu Farul: 1-0 (0-0).

Petruescu: ”O victorie extrem de importantă, muncită, dar trebuie să recunoaștem, obținută și cu foarte multă șansă, după un joc pe care l-am practicat cu inima, cu sufletul, cu atitudinea corespunzătoare, și aici s-a făcut diferența. Am întâlnit o echipă a Farului extrem de motivată și foarte bine pusă în teren, care ne-a pasat foarte mult, încât de pe margine senzația în timpul jocului era că au o viteză în plus față de noi. Am contracarat-o printr-o organizare defensivă cât mai bună, cu dublaj permanent, pentru care a trebuit să alergăm și mai mult, lucru pe care l-am și făcut.”

Cosmin Petruescu a mai spus: ”Punctele sunt extrem de importante în contextul general al clasamentului. Când am spus înainte de meci că vom avea un joc foarte greu cu Farul, o spuneam deoarece cunoșteam foarte bine formația lor, iar chiar dacă au avut, ca și noi, anumite probleme de efectiv, pe care nu le-am contestat, am spus doar că vor veni cu aceiași jucători cu care au eliminat-o pe Academica Clinceni din Cupa României, au învins-o pe Reșița, ambele victorii prin jocuri foarte bune, și au dovedit-o prin jocul pe care l-au practicat astăzi. Sunt clar mulțumit de cele 3 puncte și de atitudinea jucătorilor pe toată durata partidei, atât a celor care au intrat de la început cât și a celor care au intrat pe parcurs, și s-a putut observa din componența echipei că am încercat în primul 11 să introduc cât mai mulți jucători proaspeți după disputa de la Cluj, unde condițiile de joc au fost la fel ca cele de azi. Este o victorie a tuturor, și a celor care au intrat azi, și a celor care au jucat la Cluj. Îi felicit și le doresc Sărbători Fericite!”

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


8 − = trei

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: