Cosmin Petruescu (Ripensia), 1-2 cu CSM Reșița: ”Paradoxal, astăzi am stat mai bine fizic decât ieri la jocul cu Lipova, chiar dacă în această perioadă am făcut două antrenamente pe zi”

Ripensia a suferit astăzi prima înfrângere în meciurile de verificare din perioada de pregătire de iarnă, 1-2 de la 1-0 la pauză cu colega de eșalon CSM Reșița, în jocul de pe terenul sintetic Baza 2 – UPT, pus la dispoziție de ASU Politehnica la solicitarea de ultim moment a concitadinilor timișoreni, dat fiind că vizitatorii din Caraș-Severin au declinat pe loc la Urseni oferta inițială de a disputa întâlnirea pe arena sătească, deși și-ar fi dorit o evoluție pe iarbă naturală, nemulțumiți însă de starea suprafeței de joc din localitate, cu apă.  

Cosmin Petruescu, antrenorul principal al Ripensiei, a explicat că ”în momentul în care am legat amicalul acesta am ales să-l jucăm pe iarbă, acestea au fost intențiile, și ale noastre, și ale reșițenilor, și am încercat să jucăm pe cel mai bun teren de iarbă pe care puteam să jucăm la ora actuală. Nu s-a putut. Dar le mulțumim încă o dată celor de la Politehnica, ne-au sărit în ajutor să putem juca pe sintetic. Ne-am fi dorit pe iarbă, deoarece în campionat clar vom juca pe iarbă, dar astea sunt condițiile meteorologice în această perioadă, asta este infrastructura de care beneficiază această regiune la ora actuală, iar noi, ca antrenori, trebuie să ne adaptăm condițiilor, să găsim soluții, nu să căutăm scuze. Ne-am confruntat cu situații asemănătoare, în campionat și cu Metaloglobus, cu Farul în ultima etapă, și chiar și cu Turris-Oltul Turnu Măgurele, am jucat pe terenuri mai grele decât cum se prezenta în dimineața acestei partide cel din Urseni.”

”Nu știu unde s-a mai jucat în iarna aceasta în Timișoara. ”Dan Păltinișanu” nu e terenul nostru, iar astea sunt momentan condițiile de care clubul Ripensia dispune, ne adaptăm. Dar aici am găsit din nou înțelegere. Restul, sunt probleme administrative care mă depășesc ca antrenor. Dar dacă s-a jucat ieri în Timișoara după câteva zile de ploaie, nu știu dacă era mai practicabil decât cel de la Urseni… Important este însă că s-a jucat acest meci!”, a subliniat Petruescu.

”Am găsit înțelegere la ASU Politehnica și ne-am pus de comun acord să jucăm pe sintetic. Și noi ne-am fi dorit să jucăm pe un teren foarte bune, dar asta era situația de moment. La ora actuală, în zonă nu există un teren mai bun decât cum arăta cel de la Urseni în această dimineață. E un inconvenient, și pentru ei, și pentru noi, ceea ce s-a întâmplat azi, dar la ora actuală cel mai important era să jucăm acest meci, chiar dacă n-au fost condițiile optime…”, a mai punctat antrenorul Ripensiei.

Cât despre jocul în sine, ”sunt dezamăgit de ușurința cu care am primit cele două goluri. În rest, o partidă bună între colege din Liga 2, o echipă reșițeană foarte bună, cu jucători interesanți, aduși atât în vară cât și acum. Repet, sunt dezamăgit de ușurința cu care am tratat fazele din care am primit golurile, dar cred că am făcut un joc bun. Test util, și sunt convins că așa va fi și cel de mâine. Azi mi-am dorit, dat fiind că sunt ultimele două zile de cantonament, să dau cât mai multe minute tuturor jucătorilor, și era normal să ne lipsească prospețimea, dar fizic, în mod paradoxal, am arătat mai bine decât la jocul cu Lipova, chiar dacă în această perioadă am efectuat câte două antrenamente pe zi”.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


patru + = 10

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: