Cosmin Petruescu (Ripensia), 1-5 cu Astra: ”E greu după săptămâni de pauză și două antrenamente să joci direct împotriva unei echipe din Liga 1”

Ripensia a ajuns în sfârșit să joace după peste 3 săptămâni de pauză forțată, însă nu în campionatul Ligii 2, ci în 16-imile Cupei României, părăsind competiția în fața unei prim-divizionare, 1-5 (1-1) pe ”Electrica” în compania Astrei Giurgiu, ieșire din scenă a roșu-galbenilor la al doilea lor hop în întrecerea K.O. A fost însă vorba mai degrabă despre o revenire la ritmul întrecerilor, în perspectiva partidelor de campionat din decembrie, începând cu restanța de miercuri de la ora 14, pe același gazon, cu CS Mioveni, trupă a lui Alexandru Pelici cu cele mai puține goluri primite în primele 14 etape. 

La final, după eliminare, Cosmin Petruescu, antrenor principal al timișorenilor, a spus că ”au fost două reprize diametral opuse. Prima, echilibrată, chiar dacă am întâlnit un adversar dintr-o divizie superioară. Clasamentul Ligii 1 este mincinos, întrucât Astra este o echipă de play-off, nu doar după cum a arătat astăzi, dar în ultima perioadă, și este doar o chestiune de timp până va ajunge acolo. În privința echipei noastre, ne așteptam pe undeva să întâmpinăm dificultăți în special în plan fizic, dar în prima parte am menținut echilibrul atât cât am putut să stăm în picioare, să alergăm, să avem posesie, și cred eu că am și pus probleme, am marcat un gol. Păcat de nesincronizarea din primele minute, când am primit golul, dar psihic ne-am revenit bine, am echilibrat meciul, prima repriză a fost echilibrată, repet, pe un fond de potență bună a echipei noastre în primele 45 de minute. Inevitabil, Astra a controlat în totalitate repriza a II-a, a controlat partida, iar pe lângă goluri a avut bune ocazii de a marca. Plusul de experiență, de valoare, de potență fizică a fost decisiv. Pentru noi, important e că nu avem accidentări, căci e greu după 3 săptămâni de pauză și două antrenamente să intri direct să joci împotriva unei echipe din Liga 1”.

Pentru miercuri și nu numai? ”Important e să ne refacem fizic, căci urmează 15 zile cu 5 partide, în medie o partidă la 3 zile. Nu va fi ușor dar avem un lot echilibrat valoric, numeric stăm relativ bine, și vom aplica principiul rotației în funcție de joc, de adversar, de teren, astfel vom decide primii 11; însă e foarte important ca toți cei care vor intra, indiferent dacă de la începutul meciului sau pe parcurs, în toate partidele e important să dea totul pentru echipă!” a încheiat Petruescu.

Ultimele rezultate din Liga 2 și programul ultimei runde a sezonului de toamnă, a XV-a, din weekend-ul viitor, pe coloana clasamentelor secțiunii Fotbal.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 7 = patruzeci noua

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: