Cosmin Petruescu (Ripensia): ”Am mers pe omogenitate și continuitate. Obiectivele noastre sunt multiple”

Egală a Rapidului în Regie în 26 octombrie 2019, în etapa a XIV-a a campionatului trecut al Ligii 2, Ripensia nu i-a mai întâlnit de-atunci pe bucureșteni în eșalonul secund, dat fiind că grosul sezonului de primăvară al ediției anterioare a fost anulat, implicit și returul programat la Timișoara pe 2 mai 2020 în runda a 33-a, revederea urmând a avea loc tot în zona capitalei, duminică de la ora 11, la startul în 2021. Cu ”vișiniii” pe podium, la 5 puncte de lider, cu roșu-galbenii pe 15, la zece puncte în urma trupei din Giulești. Gânduri înaintea reînceperii turului, și din partea antrenorului principal Cosmin Petruescu, în conferința de presă susținută de bănățeni astăzi de la ora 14 la UVT. 

Prime cuvinte păstrând firul discuției anterioare, axate pe necesitatea construirii unei noi arene în capitala Banatului… ”Mi-aș dori ca și Alex Popovici să ajungă să joace un meci oficial pe un nou stadion al Timișoarei, cred că merită așa ceva, este un jucător important al echipei și – de ce nu!? – al Timișoarei. Legat de pregătire, sunt mulțumit de modul cum au răspuns jucătorii la solicitări, chiar dacă am întâmpinat unele probleme, la care ne-am adaptat, au căutat de fiecare dată soluții, și sperăm că au fost cele mai bune, astfel încât a doua parte a sezonului să ne prindă pregătiți și să nu avem surprize neplăcute.”

Cosmin Petruescu a continuat prin a semnala: ”Conștientizăm ceea ce urmează, niște meciuri foarte importante, precum 6 finale, urmate de cele pe grupe valorice, practic un nou campionat la fel de dificil. Absolut toate, din acest moment, sunt foarte importante, poate nu decisive fiecare în parte, dar la un moment dat fiecare punct va conta în ierarhia finală. E un campionat atipic, de tranziție, și nu sunt eu în măsură să analizez sau decid dacă a fost varianta competițională corectă, dar cu siguranță Ripensia a fost defavorizată din mai multe puncte de vedere. Sunt însă optimist că la final ne vom bucura cu toții de victoriile pe care le vom obține!”

”Obiectivele noastre sunt multiple, iar dacă ne referim la cel pe termen mediu, este de a forma și promova tineri cu potențial de creștere. În ceea ce privește obiectivul din clasament, o clasare cât mai bună, însă e prematur să spunem despre locul 7, 8, 9, 10 sau 12, căci șansele n-au fost egale de la bun început, prin prisma numărului de meciuri avut acasă respectiv în deplasare, așa încât nu putem vorbi de echitate. Pentru Ripensia e foarte important să încheie cât mai sus, să evităm zona roșie, deși, după ce ni s-au luat 3 puncte prin anularea rezultatelor cu Turris-Oltul, e clar că mai toate echipele pornesc cu șanse aproximativ egale din punctul meu de vedere…”

Despre gazda din weekend, ”Rapid e o echipă experimentată și întărită în fiecare compartiment, care nu și-a ascuns intențiile de promovare, dovadă și transferurile efectuate recent în staff-ul tehnic și în lot. I-am urmărit tot campionatul, dar și în perioada de pregătire, iar așa cum am spus-o și înainte de începutul sezonului, Rapid e favorită la promovarea directă. Chiar dacă a început mai ezitant, dar finalul de 2020 a fost în forță, a urcat rapid în clasament, iar la ora actuală e una din favorite. Noul antrenor a fost agreat atât de conducere cât și de suporteri, și știu ei mai bine de ce, pentru că e un tânăr tehnician de perspectivă, foarte preocupat, pe care n-am avut ocazia să-l cunosc personal dar despre care am auzit lucruri frumoase.”

Petruescu a mai spus că ”am avut mici probleme dar cred că Ripensia dispune de un lot echilibrat valoric iar cei care vor intra vor da totul pentru un rezultat bun la Rapid. N-avem probleme de lot, sperăm să nici nu apară în antrenamentele care vor urma până la jocul cu Rapid.”

În privința lui Pătru, ”are 25 de ani, face 26 în 2021, iar în momentul în care a venit n-a fost oportun pentru el, după o pauză destul de lungă, fizic fiind cam departe față de ceilalți. Pe moment am considerat că nu poate fi o soluție viabilă. Din momentul în care a venit și până la prima etapă erau numai 7-8 zile, ori pentru a-l aduce la o formă fizică normală necesita 3-4 săptămâni, ceea ce era foarte mult pentru noi. Însă i-am recomandat să meargă undeva să joace constant la Liga 3, unde sezonul începe după mijlocul lunii viitoare, după care putem relua discuțiile în vară. E un jucător interesant, are anumite calități, dar în plan fizic era mai greu acum cu pregătirea.”

”Am mers pe omogenitate, iar misiunea mea a fost mai ușoară acum, după 6 luni de pregătire a echipei în care mi-am făcut o părere mai obiectivă despre fiecare jucător în parte. N-am făcut multe transferuri, mergând pe omogenitate și continuitate, și am decis să jucăm 10 meciuri amicale deoarece mi-am dorit să intrăm într-un ritm de joc competițional, motiv pentru care unele meciuri le-am programat în zile consecutive, astfel încât să le acordăm tuturora minute și șanse egale. Și ne-am atins obiectivele propuse pentru această perioadă…” a încheiat Petruescu.

Ultimele rezultate din Liga 2 și programul etapei a 16-a, pe coloana clasamentelor. După deplasarea în zona capitalei, primul meci acasă, cu AFK Csikszereda. Apoi, și mai departe, la Călărași…

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× unu = 6

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: