Cosmin Stan (CSC Dumbrăvița) după victoria cu 3-1 la Ghiroda: ”Foarte multă muncă este în spate, acesta e secretul.” Alb-verzii, fruntași cu 3 puncte avans

CSC Dumbrăvița a obținut în această seară a treia victorie consecutivă în play-off-ul Seriei 8 în Liga 3, dintr-o serie de 7 apariții fără eșec în grupa I valorică 1-4, succesiune pozitivă care a propulsat-o la 3 puncte diferență în fruntea ierarhiei, conturată grație celui mai semnificativ dintre triumfurile sezonului, 1-3 (0-3) în deplasarea de la ora 18 pe terenul ”vecinilor” de pe ”Emilian Pavel”, foști fruntași. 

Dumbrăvițenii au încheiat invincibili deplasările în play-off, 0-0 la Ghiroda în 8 aprilie, 1-1 la Chișineu Criș, victorie cu 0-1 pe ”Motorul” arădean la Șoimii Lipova și 1-3 (0-3) de la ora 18 la Ghiroda, bilanț 4 2 2 0 5-2 8 puncte în ieșirile din zona 1-4, superior bilanțului acasă în grupa I valorică, 4 2 1 1 7 puncte.

Iar încă un meci îi mai așteaptă acasă pe ”verzii” fruntași înaintea ”dublei” la baraj din faza I a criteriului de promovare, vineri de la ora 18 cu lipovenii urcați astăzi pe locul 3 după 3-0 (2-0) pe ”Motorul” cu Crișul.

Până atunci, savurarea unui 1-3 conturat încă din prima repriză, 0-3, în care căpitanul Costel Zurbagiu a marcat cel mai frumos gol cu un șut de la 22 de metri lateral stânga, desprinzându-i pe ”verzi” la 0-2. 

La final, antrenorul Cosmin Stan a răspuns afirmativ, ”Da, sută la sută a fost cea mai frumoasă victorie din acest sezon, a fost încununată o muncă asiduă din vara trecută, și nu o spun ca un clișeu, folosit de multe ori, dar chiar foarte multă muncă e în spate, căci am efectuat antrenament și de Paști, și în duminica de 1 mai, duminică avem din nou, iar acesta este secretul, foarte multă muncă, respectiv niște băieți foarte ascultători, de valoare, dintre care pe câțiva îi văd în timp la echipe de ligi superioare, a doua și prima, pentru că merită din plin!” Spusele tehnicianului, întrerupte la un moment dat de ”erupția” vocală de bucurie a elevilor săi, ca o plăcută surpriză, singura dată când sportivii își întrerup antrenorul.  

Întrebat despre reușita închegării unui colectiv tânăr în nici 12 luni, formație ajunsă pe locul I cu 3 puncte avans, Stan a admis că ”N-o vezi probabil din prima, dar cam peste tot a fost așa, chiar și la ultima echipă la care am antrenat, cea din Carani, în liga a patra, tot la fel a fost; am luat-o după un 9-0 cu Becicherec și am dus-o cu jucători care veneau la antrenamente un retur intreg numai cu victorii, chiar și cu Becicherecul care o învinsese 9-0. Cred că am eu capacitatea asta de a face echipe în timp scurt.”

Despre evoluția de astăzi, ”a fost unul dintre cele mai bune meciuri ale noastre, și să nu par lipsit de modestie, dar am simțit acest moment bun pentru că i-am văzut extraordinar de montați pe băieți în antrenamentele săptămânii. După ce ne-am asigurat calificarea la baraj și am chefuit, am crezut că săptămâna aceasta vom fi un pic în jos, dar m-am înșelat și deja marți, odată cu amicalul cu juniorii lui UTA, mi-am dat seama că va fi o săptămână fructuoasă pentru noi. Extraordinari, la felul cum s-au pregătit și prezentat astăzi, iar rezultatul și meciul făcut sunt consecință a pregătirilor de săptămâna aceasta.”

Zero la trei la pauză, 1-3 rezultat final: ”La pauză exact asta le-am atras atenția, să nu facem pasul înapoi, dar nu sunt de judecat, în subconștient se întâmplă așa când ai de apărat un 3-0 dobândit până la pauză, faci un pas înapoi, însă n-au avut ocazii foarte mari după pauză, pe când noi am avut pe contre unele rarisime, mai multe decât ale lor.”

Despre Amariei, revenit după o pauză foarte lungă, ”este un copil extraordinar, iar dacă nu i se întâmpla acea accidentare groaznică, ar fi fost cred titular meci de meci. Are o putere fantastică, e un jucător pe care fiecare antrenor si-ar dori să-l aibă în lot, căci dă totul, de genul dacă-i spui la 4 dimineața că are antrenament, la 4 și 5 e primul și își dă tot interesul, fantastic!”

Stan a preferat să rămână totuși cu picioarele pe pământ în perspectiva ultimei etape din play-off, acasă cu Șoimii, admițând: ”Să nu exagerăm, pentru că victoria de azi nu ne aduce câștigarea matematică a seriei, ci ne mai trebuie un punct cu Lipova, motiv pentru care trebuie să fim atenți să putem gestiona bine o săptămână importantă. E clar că întâlnim o echipă rănită de înfrângerile în fața noastră și o să vină clar să spele rușinea acelor rezultate, așa încât va fi un meci greu. Iar în perspectiva barajului, așa cum și astăzi am odihnit oameni de bază, Tismonar și Schinteie, probabil vom menaja unii oameni de bază cu probleme medicale, tocmai pentru a nu risca nimic.”

Pentru locul I și evitarea reșițenilor în faza I a barajului, ”să luăm și punctul de aur în meciul cu Lipova. Mâine joacă între ele și merg să le văd.” Așa cum astă-seară, la meciul timișenelor au asistat și antrenorii fruntașelor din grupa ”pereche” a Seriei 8 la baraj, și anume Dan Alexa și Ștefan Nanu, de la CSM Reșița și CSM Deva, care se întâlnesc sâmbătă de la ora 18 în Caraș Severin în penultima rundă din play-off-ul Seriei 7 în Liga 3, liderul imbatabil din Banat urmând a juca în faza I de accedere spre Liga 2 cu a doua clasată în ”grupa timișeană”, pe când hunedorenii cu câștigătoarea fazei play-off în C8. Necunoscută încă, dumbrăvițenii având nevoie de un punct acasă vinerea viitoare cu Șoimii Lipova pentru a fi siguri de păstrarea fotoliului de lider, indiferent dacă ghirozenii vor triumfa sâmbătă la Chișineu Criș.

Dumbrăvițenii cu devenii iar ghirozenii cu reșițenii, în ”încrucișarea” din faza I a barajului?

”Cred că un plus clar încă din start are CSM Reșița – cu un buget de ligă superioară, cred că 10 jucători au cu zeci de meciuri în ligi superioare, chiar sute de jocuri cumulat în Liga 1, favorită clară din toate punctele de vedere. Dar la baraj aceste aspecte nu-s neapărat hotărâtoare, și cred că vor fi întâlniri echilibrate, foarte echilibrate, chiar dacă ei sunt favoriți clari în lupta celor 4 echipe la barajul de promovare”, a mai zis Stan.

Dumbrăvițenii au 46 de puncte și golaveraj 10-5, ghirozenii 43 și golaveraj 7-11, Șoimii 39 iar Crișul 37. Dumbrăvițenii lui Cosmin Stan au strâns 15 puncte în cele 8 meciuri jucate în play-off, Șoimii 12, Crișul 8 iar ghirozenii numai 5.  

”Nu se explică… Nici nu mai știu.” Răzvan Leucă, după CSC Ghiroda și Giarmata Vii – CSC Dumbrăvița 1-3 (0-3)

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


8 − trei =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: