Cosmin Stan (CSC Dumbrăviţa), înaintea startului în play-out la Clinceni cu codaşa Ligii 2: „Jocul cu Unirea îl vom trata chiar mai serios decât cele pe care le-am disputat până acum!”

Neînvinsă în Liga 2 în 2023 şi de fapt autoare a unei serii de 6 apariţii oficiale fără înfrângere de peste 4 luni, tocmai de la depăşirea cu 2-0 pe arena „Ştefan Dobay” a Unirii Constanţa – doar cu numele din Constanţa dar jucând „acasă” în Ilfov, CSC Dumbrăviţa începe cele 6 partide din Grupa B în play-out exact în fief-ul acestei codaşe cu 6 eşecuri pe linie de la un 1-0 victorios la Slatina pe 5 noiembrie 2022. „Verzii” abordează întâlnirile grupei a II-a valorice de pe o poziţie ierarhică mediană în seria cu 7 formaţii, a patra în clasament, deci şi ultima fără implicaţii negative directe, cu 7 puncte avans faţă de echipa de pe locul de baraj, o altă nou-promovată, Progresul Spartac, respectiv 8 în faţa clubului de pe primul loc de retrogradare, Ripensia. Ceea ce îl pune în gardă pe antrenorul timişenilor, Cosmin Stan, cu atât mai precaut în a îndemna la o şi mai mare responsabilizare şi conştientizare din partea jucătorilor săi. 

„Verzii” vor începe aşadar la Clinceni cu codaşa, va urma pauza de o săptămână dedicată jocurilor „tricolorilor”, vor primi apoi vizita Ripensiei şi se vor deplasa la Chiajna, după care vor sta în runda a patra, de Sărbători. La revenire, acasă cu cei din Târgiu Jiu, la Progresul Spartac şi acasă cu FC Braşov. Complet, mai jos.

Iată-i răspunsurile lui Cosmin Stan la întrebări conform cscdumbravita.ro, dar mai întâi programul pe care îl au în faţă alb-verzii, sâmbătă la 11 urmând a se va pleca de la situaţia: 1. Concordia Chiajna 29 puncte, 2. FC Braşov 28p, pe 3 cei din Târgu Jiu cu 25 de puncte, CSC Dumbrăviţa 24 de puncte, Progresul Spartac cu 17 pe locul de baraj, iar Ripensia cu 16 şi Unirea Constanţa cu 12 pe cele de retrogradare. Toate în faţa câtor 3 meciuri acasă respectiv în deplasare, în datele de 18 martie, 1 aprilie, 8, 14, 22 şi 29 aprilie, respectiv 6 mai.

Cu o pauză aşadar de două săptămâni după runda inaugurală de sâmbătă şi cu menţiunea că fiecare echipă va sta pe rând câte o etapă, „verzii” la mijlocul parcursului, în runda a patra, în Săptămâna Mare, primii stând sâmbătă nou-promovaţii de la Progresul Spartac.

Faţă de care se observă diferenţa evidentă de puncte, plusul agonisit deja de către echipele de pe locurile salvatoare, comparativ cu celelalte 3 – de pe poziţia de baraj şi cele de retrogradare. 

Altfel, de notat că alb-verzii au obţinut nu mai puţin de 11 puncte din cele 18 posibile ale întâlnirilor în sezonul regulat cu viitoarele oponente din play-out, rezultate din două succese acasă şi încă unul în deplasare, plus alte două remize „afară, unicul eşec suferindu-l la Braşov.

Programul etapei I şi ierarhia de start în grupele din play-out dar şi play-off în Liga 2, play-off demarând joi la ora 18 cu CSA – Unirea Dej, pe coloana tradiţională a rezultatelor şi clasamentelor în secţiunea Fotbal. Tot acolo, rezultatele complete ale etapei a 19-a şi clasamentul final al sezonului regulat 2022-2023 în Liga 2. În aceeaşi coloană, programul şi ierarhiile în play-off şi play-out în Liga 1 (SuperLiga), unde puteţi urmări rezultatele viitoare, programul viitor, ierarhiile actualizate. 

În Grupa B din play-out, în etapa I, sâmbătă de la 11, FC Braşov acasă cu cei din Târgu Jiu, Unirea Constanţa – CSC Dumbrăvita, Ripensia – Concordia Chiajna.

Etapa a II-a: CSC Dumbrăviţa – Ripensia, cei din Târgu Jiu cu Unirea Constanţa, Progresul Spartac – FC Braşov. Concordia stă.

Etapa a III-a: Unirea Constanţa – Progresul Spartac, Ripensia cu cei din Târgu Jiu, Concordia – CSC Dumbrăviţa. FC Braşov stă.

Etapa a IV-a: cei din Târgu Jiu cu Concordia, Progresul Spartac – Ripensia, FC Braşov – Unirea Constanţa. CSC Dumbrăviţa stă la mijlocul fazei play-out.

Etapa a V-a: Ripensia – FC Braşov, Concordia – Progresul Spartac, CSC Dumbrăviţa acasă cu cei din Târgu Jiu. Unirea Constanţa stă.

Etapa a VI-a: Progresul Spartac – CSC Dumbrăviţa, Unirea Constanţa – Ripensia, FC Braşov – Concordia. Cei din Târgu Jiu stau. 

Etapa a VII-a: CSC Dumbrăviţa – FC Braşov, Concordia – Unirea Constanţa, cei din Târgu Jiu cu Progresul Spartac. Ripensia stă în runda finală.

„Pornim cu un singur gând, acela de a rămâne în Liga a II-a. Trebuie să recunosc că grupa din care facem noi parte mi se pare mai accesibilă. Avem și un program bun, pentru că în primele meciuri întâlnim două contracandidate. Noi suntem într-o formă bună, iar rezultatele și jocul nostru din acest început de sezon de primăvară cred că adeveresc ceea ce spun”, a semnalat Cosmin Stan.

Restul dialogului purtat de cscdumbravita.ro cu antrenorul principal al promovaţilor, după cum urmează:

– Startul e sâmbătă, la Clinceni, cu Unirea Constanța, echipa în fața căreia ați pornit această serie de rezultate pozitive, prin victoria cu 2-0 de la final de noiembrie. Vorbim însă de o echipă aproape în totalitate schimbată față de întâlnirea de atunci. Cum vezi adversarul de sâmbătă?

Cosmin Stan: „Dacă am pornit această serie de meciuri fără înfrângere în compania lor, sperăm să nu o și oprim! E o echipă total schimbată, într-adevăr. Probabil că au probleme foarte mari în ceea ce privește omogenizarea, sunt foarte mulți jucători noi, iar acesta cred că e un avantaj foarte mare pentru noi.”

– În fața unor astfel de adversari, există pericolul deconectării în rândul jucătorilor?

„Întotdeauna în fața unui adversar mai slab cotat există acest pericol. Dar cred că la noi nu va fi cazul. Am discutat deja cu băieții, suntem deja pe finalul săptămânii și cred că fiecare dintre ei își dă seama de importanța acestui meci. Cred că jocul cu Unirea îl vom trata chiar mai serios decât cele pe care le-am disputat până acum în primăvară. Cred că așa trebuie să abordăm acest joc.”

– Cum se prezintă situația medicală înaintea acestei partide?

„Tot lotul îl avem apt. Sunt mici probleme apărute după meciul cu Oțelul, mici lovituri, dar până în momentul de față nu avem niciun jucător cu probleme majore care să nu poată fi folosit în meciul de sâmbătă. În plus, după cum se știe, cartonașele galbene se șterg la intrarea în play-out. Am avut cinci jucători cu trei cartonașe galbene înainte de meciul cu Oțelul, iar în cazul în care îl vedeau pe al patrulea, ar fi stat cu Unirea Constanța. Dar nu a fost cazul, aceasta a fost și ideea noastră. La meciul cu Oțelul, doar unul din cei cinci a jucat în primii 11. Am încercat să îi menajăm, pentru a nu risca să nu îi avem la dispoziție în prima etapă din play-out.”

– Ca un amănunt interesant, tot legat de program, iată că toate deplasările primăverii le-ați făcut și urmează să le faceți în zona Bucureștiului.

„Așa e. Sunt deplasările cele mai lungi posibile din seria noastră, dar eu zic că și din acest punct de vedere programul din Grupa B ne avantajează.”

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 7 = unu

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: