Creștere semnificativă a pariurilor online în România

Probabil mulți dintre cititorii acestui articol au avut prima experiență de pariere într-o agenție de pariuri stradală. Undeva în jurul unei mese, alături de prieteni, fiecare visând la câștigul potențial de pe bilet. La fel ca aproape oricare altă industrie, jocurile de noroc au fost transformate radical de internet și evoluția spațiului virtual. În cele ce urmează vom prezenta avantajele acestor schimbări, și la ce trebuie să te aștepți de la o experiență de pariere modernă.

Legalizarea pariurilor online

În anul 2013, Guvernul României a înființat Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc (ONJN), un organ specializat menit să monitorizeze și controleze domeniul jocurilor de noroc. Legislația era încă neclară, iar această industrie devenea din ce în ce mai activă, așa că în următorii ani, a început să fie reglementată.

La finalul anului 2014 a început să se interzică parierea online la casele de pariuri care nu erau licențiate de către ONJN, și chiar să se sancționeze agențiile care nu respectau noile reguli. Aceasta a dus la ieșirea de pe piață a unor branduri mari din iGaming.

Pe data de 29 mai 2015, a fost introdusă legea nr. 124, care a legalizat fiecare domeniu al pariurilor online, stabilind regulile pe care trebuie să le respecte nu doar casele de pariuri și jucătorii, ci și operatorii de activități conexe. După câteva licențe provizorii în această perioadă de tranziție, majoritatea operatorilor serioși au trecut la licențe pe 10 ani începând cu anul 2016.

Ascensiunea rapidă a pariurilor online

România întotdeauna a fost o țară plină de mulți jucători pasionați, Loteria Română – prima loterie națională are peste 100 de ani vechime. Piața jocurilor de noroc a crescut constant în ultimul deceniu, iar cifra de afaceri în anul 2020 a ajuns la peste 100% față de 2013.

Specialiștii prevăd o ascensiune continuă a pariurilor online datorită mai multor factori:

 • Peste 80% din români au acces la internet și sunt utilizatori frecvenți.
 • Internetul din România este unul dintre cele mai rapide din lume.
 • Vârsta populației țării noastre (majoritatea între 18-50 de ani) se potrivește perfect cu publicul țintă pentru jocurile de noroc online.
 • Pandemia COVID-19 va accelera migrarea jucătorilor online, se preconizează că până la finalul lui 2021, mai mult de 1 sfert din piața de pariuri va fi ocupată de iGaming.

Migrarea în online este o tendința globală, indiferent de țară (sau chiar de industrie în multe cazuri), pentru că serviciile virtuale au ajuns într-un punct în care îți îmbunătățesc experiența de pariere, și nu o îngreunează.

La ce să te aștepți de la o experiență de pariuri online

Când vine vorba de pariuri online, vei avea o experiență de pariere foarte bună atâta timp cât alegi o casă de pariuri licențiată – cam singurele opțiuni oricum (accesul e restricționat pe site-urile fără licență).

Poate cu excepția interacțiunii directe, site-urile de pariere online sunt mai bune decât agențiile stradale din aproape toate punctele de vedere. Am ales doar câteva dintre aceste avantaje mai jos:

 1. Proces de înscriere foarte simplu

Ți se vor cere date destul de standard, la fel ca pentru orice cont online, plus CNP și adresă, pentru a verifica eligibilitatea ta ca jucător (peste 18 ani, domiciliat în România).

 1. Interfață intuitivă, ușor de utilizat

Dacă ai mai folosit dispozitivul de pe care vrei să pariezi, e imposibil să nu te descurci cu navigarea unui site de pariuri.

 1. Optimizare pentru mai multe dispozitive mobile

Poți accesa cu la fel de ușor site-ul de pariuri de pe orice dispozitiv pentru că majoritatea opțiunilor de top sunt optimizate atât pentru PC, cât și pentru smartphone și tabletă. Aproape toți operatorii oferă și aplicații pentru iOS și Android pentru o experiență și mai bună.

 1. Bonusuri și oferte frecvente

Cu siguranță mai frecvente decât la agențiile stradale, și mai ușor de accesat.

 1. Platformă live pentru un plus de adrenalină

Platformele live sunt de multe ori cele mai importante funcționalități pe care le oferă o casă de pariuri, așa că standardele sunt foarte ridicate.

 1. Funcționalități utile – cash out, bet builder, cote speciale și multe altele

Toate contribuie la o experiență de pariere care poate fi diferită în fiecare zi, și în care îți poți demonstra priceperea.

 1. Asistență

Întâmpini probleme de orice fel? Poți contacta majoritatea agențiilor prin live chat, telefon, email, sau chiar WhatsApp/Facebook Messenger.

 1. Transmisiuni în direct

Beneficiezi de live stream pentru numeroase evenimente sportive la multe case de pariuri. Trebuie doar să ai un cont de utilizator activ la operatorul respectiv.

 1. Access ușor la numeroase piețe și cote

Aici poate fi vorba chiar și de mai multe case de pariuri. O agenție stradală nu poate concura cu accesul direct al utilizatorilor la mii de cote și piețe.

Oricât am fi de nostalgici, această evoluție a jocurilor de noroc e un lucru bun. Cu siguranță sunt anumite aspecte ale interacțiunii directe dintr-o agenție stradală pe care probabil nu le vom putea egala în spațiul virtual, dar avantajele sunt atât de multe încât nu putem ignora că în realitate, toate aceste schimbări ridică standardul și calitatea serviciilor oferite.

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Internațional și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


trei + = 7

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: