Cristian Melinte (ACS Poli): ”Trecem peste toate, doar să ne calificăm” Optimi acasă în Cupă cu FCSB

FCSB n-a mai pătruns în finala Cupei României din anul 2015, când câștiga ultimul act contra universitarilor clujeni, mai apoi fiind eliminată de Dinamo în dubla manșă a semifinalelor din 2016 și chiar din faza optimilor ediției anterioare, cu 6-5 la lovituri de departajare pe terenul secund divizionarei CS Mioveni, pe 14 decembrie 2016, așa încât gruparea calificată în 16-imile UEFA Europa League din februarie 2018 are un motiv în plus să forțeze intrarea în sferturile întrecerii K.O. interne în deplasarea de joi de la ora 21,30, pe ”Dan Păltinișanu”. Duel eliminatoriu prefațat astăzi din partea gazdelor de la ACS Poli și de Cristian Melinte.

Fundaș cu cele mai multe minute jucate în acest campionat al Ligii 1 dintre componenții lotului lui ACS Poli, ca titular integralist în marea majoritate a etapelor, cu excepția ultimei apariții acasă din retur, înlocuit fiind de Doman în minutul 72 al remizei 1-1 cu FC Botoșani.

Doar 2 colegi de efectiv din compartimentul defensiv, și anume Șeroni și Bocșan, mai fac parte și la ora actuală din lotul timișorenilor dintre jucătorii care erau implicați în precedentul duel direct dintre cele două cluburi în Cupa României, derulat pe 30 octombrie 2013 în Ghencea și adjudecat tot în optimi de gazde prin golul fundașului lateral Georgievski în minutul 11 și cel al lui Piovaccari în minutul 74, Aurel Șunda apelând atunci la Kirev – Belu, Şeroni – cpt., Petrovic, Marovic (31, Nohai) – Bărbuţ, Keita (68, Boldea), Trandu, Nicola – Furtado, Balaure (65, Szekely), în vreme ce Pap – Scutaru, Bocşan și Popovici rămâneau pe banca de rezerve.

Apropo de alte dueluri în Cupa României, steliștii erau eliminați chiar pe ”Dan Păltinișanu” în optimile întrecerii K.O. de pe-atunci secund-divizionara FC Timișoara, triumfătoare cu 2-0 în toamna anului 2011, un sezon mai apoi bucureștenii părăsind competiția tot în campania de toamnă, la lovituri de pedeapsă, ”buturugă mică” fiind cu 4-3 Concordia Chiajna.

Revenind însă la sezonul în curs, ACS Poli n-a marcat contra bucureștenilor în meciurile tur-retur din campionat, 0-1 la Timișoara și 7-0 pentru FCSB pe Arena Națională, în etapa a XV-a, categoric eșec care-i ambiționează pe bănățeni să lase o cu totul altă impresie. ”Este o partidă foarte grea, ținând cont și de ultima întâlnire pe care am avut-o cu ei. Sperăm să ne luăm revanșa și să demonstrăm că înfrângerea din campionat a fost un accident, de care eu unul sper să nu mai am parte de acum în cariera mea. Sunt 100% că o să dăm totul și ne vom califica”, a spus astăzi Cristian Melinte.

Fundașul prim-divizionarei calificate din 16-imi printr-un 0-1 cu ASU Politehnica într-un duel local considerat în deplasare dar pe ”Dan Păltinișanu” a mai spus: ”Dacă este să ne calificăm și după 120 de minute, și la penalty-uri, nu mai contează, ci important este să mergem mai departe. Asta contează mai mult, indiferent cât o să se joace. Știm și noi că va fi foarte frig de la 21:30, dar trecem peste toate, peste teren, frig, tot, trebuie doar să ne calificăm. Cred că am mai jucat de la 21:30…”

”Eu cred că Steaua poate să alinieze și două echipe de valori apropiate, iar chiar dacă vor opta pentru cei care au jucat mai puțin în acest campionat, și ei sunt jucători de valoare și nu cred că ar fi o diferență între echipa care a jucat cu Astra și cea care va apare cu noi, pentru că sunt cei mai valoroși jucători din România. Steaua e singura care mai cumpără jucători în țară și sunt jucători foarte buni. Nu ne gândim așadar ca joacă rezervele sau alții, oricum e un meci foarte greu”, a mai apreciat Melinte.

Întrebat în legătură cu seria de 3 înfrângeri cu care se prezintă bucureștenii la Timișoara, Melinte a răspuns: ”Nici nu știu cum ar fi fost mai bine, important este că noi venim după multe meciuri fără înfrângere, cu un moral bun după acest punct luat la Viitorul. Și vom vedea ce va fi…” Iar cât despre o eventuală schimbare în staff-ul tehnic al vicecampioanei în cazul unui nou rezultat nefavorabil, și pe Bega, fundașul a explicat că ”nu mă gândesc, nu mă interesează ce se întâmplă la alte echipe, mă gândesc doar la echipa noastră și atât…” FCSB intra în optimi printr-un succes la scor la Cluj cu divizionara C Sănătatea Servicii Publice.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 − = trei

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: