Crişul Chişineu Criş într-adevăr retras iar FRF repară în ceasul al XII-lea şi o readuce pe Phoenix Buziaş pe ultima sută de metri în Seria 8, în locul arădenilor. „Poli” împotriva elevilor lui Petruescu, sâmbătă la ora 18 pe „Electrica”. „Satelitul” Craiovei 1948 în locul buzieşenilor, în Seria 7

Absolut nicăieri, dar nicăieri în lume ca-n fotbalul românesc, unicat cu efectele negative de rigoare, permutări de cluburi dintr-o serie în alta a Ligii 3 în săptămâna precompetiţională, în condiţiile în care ediţia 2023-2024 de campionat începe mâine, vineri 25 august de la ora 18. Dar pe de altă parte tot mai bine mai târziu decât niciodată, pe ultima sută de metri şi-n ceasul al XII-lea, a fi reparată o greşeală făcută de FRF la împărţirea iniţială a grupărilor pe serii, decât ca întregul sezon să se meargă chinuitor pe o linie eronată, în baza mutărilor puse la cale fără noimă de forul federal în pregătirea noii stagiuni, atunci când le-a extras pe CS Phoenix Buziaş şi CSC Ghiroda şi Giarmata Vii din Seria 8, în care au evoluat, şi le-au alipit Seriei 7 – sud-vestice, „bombă” aruncată acum două săptămâni dinspre capitală care i-a pus pe gânduri pe buzieşeni şi la care Sporttim a reacţionat prompt prin a semnala de ce a fost total împotriva firii a o trece pe Phoenix din întrecerea cu arădenele în cea cu trupe din Dolj.   

Însă FRF a avut oportunitatea de a-şi repara imensa gafă strict graţie faptului că gruparea arădeană CS Crişul Chişineu Criş s-a retras într-adevăr înaintea startului, ceea ce anunţa de-acum două săptămâni, fapt în cele din urmă confirmat, eliberat fiind astfel un loc în Seria 8, pe care a fost reprimit CS Phoenix Buziaş, care juca în ediţia anterioară în Seria 8, revenind aşadar unde-i era locul.

Să nu fi fost însă abandonul Crişului, buzieşenii ar fi trebuit un întreg campionat să suporte absurda aberaţie clocită estival de Departamentul Competiţii al FRF, aceea de a fi azvârlit clubul timişean în Seria 7, laolaltă cu nu mai puţin de 5 cluburi din Oltenia, în condiţiile în care CS Phoenix organiueauă meciurile de-acasă nu la sud de Timişoara, aşadar mai aproape de OLtenia, ci la nord de Timişoara, la Carani, localizată geografic mai aproape de cluburile arădene din Seria 8, plus unul bihorean. 

Sporttim trăgea acum peste două săptămâni un puternic SOS în acest sens, vizavi de gogomănia federală, explicitând argumentat de ce nu era absolut deloc cazul ca Phoenix să fie mutată din Seria 8 în Seria 7, fapt valabil şi pentru ghirozeni, dar nu chiar în aceeaşi măsură majoră, pledoaria fiind accesibilă la această legătură: aici

Compresele reci activează luciditatea fie şi pe căldură, iar FRF a reparat ceea ce greşea flagrant, de parcă în strada Vasile Şerbănică nu s-ar fi stăpânit geografia patriei, Phoenix fiind… repatriată în seria arădean-timişeană, fie şi pe ultima sută de metri, în condiţiile în care sâmbătă de la ora 18 era programat pe „Electrica” meciul din etapa I Politehnica Timişoara – CS Crişul Chişineu Criş, de-acum „Poli” – CS Phoenix Buziaş, „violeţi” împotriva junilor antrenaţi de un fost tehnician al timişorenilor, Cosmin Petruescu.

S-a efectuat reparaţia necesară, dar strict şi doar pe necazul fotbalului românesc, căci, precum s-a tot petrecut şi-n Liga 2, sportul în 11 intern a mai pierdut un club cu clasări mai degrabă bune în ultimele sezoane, dispărut din peisaj, Crişul fiind în 2021 semifinalist al barajului de promovare din Liga 3 în Liga 2, iar în 2022 şi 2023 tot în faza play-off 1-4 a Seriei 8, fără a mai intra ce-i drept în semifinalele barajului.

Seria 8 a suferit aşadar o notabilă pierdere, una dintre principalele sale grupări, conform ierarhiilor ultimelor 3 sezoane, retrăgându-se peste vară, iar fiecare nou abandon al unei formaţii cu clasări în general bune echivalează cu încă un pas înapoi al fotbalului intern, cu atât mai devalorizat.

Numai şi numai o nouă pierdere, cea în privinţa desfiinţării Crişului, deschizând uşa oportunităţii reparării gafei FRF, care a prins ocazia de a o readuce pe Phoenix în Seria 8. Caz parţial rezolvat, fie şi în săptămâna precompetiţională, când altele ar fi trebuit să fie preocupările cluburilor implicate.

Căci Phoenix era pe cale a se deplasa în Gorj, la Târgu Cărbuneşti, pentru meciul din etapa I a Seriei 7 cu Gilortul, programat sâmbătă de la ora 18, schimbarea schimbării oferindu-i prilejul unui debut de campionat pe „Electrica”, în Seria 8, „acasă” la Politehnica.

Teribile situaţii în fotbalul autohton, dar, vorba aceea, precum în general în societatea mioritică, să alegem „răul mai mic”, acesta constând într-o modificare pe ultima sută de metri, decât a se fi continuat cu absurditatea forţării buzieşenilor în „seria olteană”, în condiţiile în care terenul din Carani este la nord de Timişoara, şi mai apropiat aşadar „seriei arădene”, a opta.

Modificările au fost efectuate şi-n programul şi clasamentele Seriei 7 şi 8 de pe coloana datelor tehnice şi ierarhiilor din secţiunea Fotbal în Sporttim, Phoenix urmând a debuta „acasă” în etapa a II-a, la Carani, cu FC Bihor Oradea. 

Vineri, în runda inaugurală, ghirozenii vor juca-n Seria 7 la Turceni, în Gorj, rămânând singurii timişeni în acea grupă, pe când Avântul Periam vor primi vizita „vecinilor” de peste graniţa arădeano-timişeană, din Pecica, în etapa I din Seria 8. În „seria olteană”, echipa a II-a a prim-divizionarei FC U Craiova 1948, trupă din Bănie mai puţin clonată decât concitadina „municipală”, va lua sâmbătă seară locul buzieşenilor în deplasarea la Târgu Cărbuneşti din reuniunea de start.

Ceea ce s-a constatat în acest august, cu gafa federală şi reparaţia de ultim moment, dar doar pe… „carcasa” Crişului, dovedeşte din plin haosul din fotbalul nostru, în continuu picaj, alimentat de asemenea erori.

   

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 3 = noua

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: