CS Comloșu Mare, campioană de toamnă neînvinsă în liga a V-a timișeană, ”Județ”. Leucă: ”Cred că Seria I este mai puternică decât celelalte două”

Cluburile din Comloșu Mare, Gătaia și Topolovăţu Mare vor intona colindele în jurul bradului de Crăciun cu cadourile rezervate laureatelor de toamnă în Campionatul Județean Timiș. Într-o scurtă retrospectivă episodică a sezonului de toamnă prin prisma parcursului fruntașelor din liga a V-a județeană, un prim popas în sânul colectivului invincibilei din Seria I, CS Comloșu Mare, grupare într-o rapidă ascensiune după ratarea promovării la mustaţă în ediţia trecută, la un punct diferenţă în urma celor de la CS Universitatea de Vest din Timişoara.

Formația de seniori a Clubului Sportiv Comloşu Mare s-a clasat pe locul I la încheierea primei jumătăți a sezonului în Seria I din liga a V-a județeană.

După ce în urmă cu peste 10 ani gruparea din Comloşu Mare participa în liga a patra iar ulterior retrograda şi chiar se retrăgea din campionat, iată că fotbalul din localitatea timișeană a fost resuscitat și reînviat, datorită fostului jucător de la Lunga şi actualmente primar al comunei Comloşu Mare, Nicolae Ovidiu Ştefănescu, care sprijină clubul financiar, împreună cu Consiliul Local.

Bat din nou inimi pentru sportul rege, care respiră aer proaspăt, insuflat cu suflet odată ce o nouă grupare cu balonul rotund a fost lansată în anul 2016. Iar după doar 2 ani a și promovat în liga a cincea. În această nouă ediţie de campionat echipa a renăscut după ce a ratat promovarea în ediţia trecută, odată cu învestirea ca antrenor principal a veteranului jucător Răzvan Leucă, eliberat de sarcini de CS Millenium Giarmata după retrogradarea în liga a patra.

Linia de clasament este remarcabilă, 15 14 1 0 57-12 43 puncte, cu +19 la adevăr șiun avans de 11 puncte faţă de ocupanta locului secund, AS Gelu, o nou-promovată care a lăsat o bună impresie în prima jumătate a campionatului. Iar pe locul trei, tot o nou-promovată, Şoimii Pesac.

Cei din Comloșu Mare au încheiat un singur meci la egalitate, în deplasare la Cărpiniş, 2-2, înregistrând și cinci victorii la limită: 1-0 cu Şandra, 1-0 la Jimbolia, 2-1 cu Tricoul 1 Iunie Timişoara, 3-2 la Variaş, după ce a fost condusă cu 0-2, şi un dramatic 4-3 la Şoimii Pesac.

Scorul record l-a conturat acasă, 10-0 cu Chinejana Chinezul Satchinez, tot o nou- promovată, care însă cu greu se descurcă în acest eşalon. În rest, alte opt victorii obţinute la 3, 4, 5 sau 6 goluri diferenţă. În ceea ce privește golgheterii echipei, sunt doi autori a câte 9 goluri, cunoscuţi în fotbalul judeţean după ce au mai evoluat și în liga a patra, și anume Alin Stroe şi Alin Uşvat.

Dar iată şi lotul de jucători: Florin Brădău – căpitan al echipei și Daniel Prelipceanu (portari); Sergiu Deac, Ilie Andrei, Răzvan Marcu, Daniel Laslău, Ovidiu Andrei Ştefănescu, Claudiu Ionel, Marius Haraga (fundaşi); Ionuţ Coman, Alin Uşvat, Răzvan Leucă, Marius Stanciu, Alexandru Lucaciu, Denis Mateş, Eduard Niţă şi Daniel Tripunescu (mijlocaşi); Florin Călin, Alin Stroe și Daniel Sturz (atacanţi).   

Preşedinte onorific al clubului este Ovidiu Nicolae Ştefănescu, staff-ul grupării din Comloșu Mare reunindu-i pe directorul sportiv Constantin Busuioc, organizatorul de competiţii Florin Bulat, antrenorul principal Răzvan Leucă și medicul Cristian Boldor.

Iar antrenorul principal Răzvan Leucă ne-a răspuns la câteva întrebări:

– Ce v-a determinat să antrenaţi echipa Comloșului Mare?

Răzvan Leucă: ”Am fost contactat în vara trecută de domnul Ştefănescu, după ce a auzit că am fost dat afară de la Giarmata, şi m-a întrebat dacă sunt disponibil şi doresc să preiau această echipă. Am pus condiţii, să mă lase pe mine să formez echipa şi să nu intervină în alte cazuri pentru nimeni. A fost de acord şi am preluat echipa odată cu prima etapă, după ce am menţinut în lot jucătorii care au caracter şi muncesc pentru echipă”.

– Activați acum la un alt nivel competițional. Așa încât ce părere aveţi despre acest eşalon al ligii a cincea?

R.L.: ”Sincer, mă aşteptam să fie mai slab eşalonul cinci, dar există totuși un grup de 4-5 echipe care sunt mai bune, în partea superioară a clasamentului. M-a surprins evoluţia celor două echipe care au venit din Promoţie, și anume Gelu şi Pesac, plus alte echipe care ne-au pus probleme. Cred că Seria I este cea mai puternică, în comparație cu celelalte două!”

– Aţi încheiat pe locul I, cu un avans de 11 puncte…

R.L.: ”Am ajuns pe primul loc datorită organizării ireproşabile din acest tur de campionat şi datorită condiţiilor special oferite de primăria localităţii, în frunte cu primarul Nicolae Ovidiu Ştefănescu, care este trup şi suflet pentru fotbal şi doreşte performanţă. Pentru retur ne dorim să aducem 2-3 jucători cu mare experienţă, pentru a forma o echipă competitivă pentru liga a patra. În încheiere, având această ocazie, doresc tuturor comloşenilor Sărbători Fericite, un an nou plin de realizări, iar în vară să sărbătorim împreună promovarea în liga a patra!”

– Ce repere aveţi în continuare, odată ce sunteţi lider în această serie?

R.L.: ”Obiectivul clubului este clar, promovarea în eşalonul superior şi formarea unei echipe competitive, pentru a se menţine în liga a patra. Băieţii au intrat în vacanţă şi reunirea lotului a fost fixată la mijlocul lunii ianuarie. Este posibil să efectuăm un cantonament peste hotare în Serbia”.

Ultimele rezultate din ”Județ” și clasamentul turului în seriile ligii a V-a timișene, pe coloana dreaptă a secțiunii Fotbal.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Judeţ și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sase − = 5

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: