Miza pe tineri! Millenium Giarmata, a treia anul trecut, cată mai sus

Că au fost 16 cluburi în 2011-2012, că au fost doar 12 în sezonul trecut și că vineri se începe numai cu 11, Minerul Jilț Mătăsari căzând din schemă încă înaintea startului, o grupare timișeană s-a regăsit constant în această perioadă în seria din zona noastră a Ligii 3, și anume CS Millenium Giarmata, de fapt unica dintre actualele competitoare din Timiș în C4 menținută pe același palier, ba chiar urcând de pe locurile 10 și 11 pe 3, și pe podium, în 2012-2013.

Iar vineri de la ora 18 alb-albaștrii se vor lansa odată cu meciul acasă cu AFCM Reșița 2012 în cel de-al cincilea lor sezon la rând în liga a treia, speranțele timișenilor legându-se de o bună îngemănare între nucleul unor jucători mai rutinați din lot, cărora li s-a alăturat de-acum și ex-divizionarul A Leonard Toni Naidin, și un grup de tineri garnisit din această vară cu o serie de juniori absolvenți, unii deja cu onoruri la nivel național în portofoliu.

CS Millenium Giarmata, la timonă cu Călin Cojocaru, înaintea celui de-al cincilea sezon la rând în liga a treia

 

Desigur, locul 3 obligă și conferă speranțe, Millenium vrând să demonstreze în teren că dorința manifestată cu mai multă sau mai puțină limpezime în vară de a profita de un eventual loc rămas vacant în eșalonul secund n-ar fi fost cea mai mare forțare a lucrurilor. Pretendente ar fi, gândul fugindu-ne mai ales la FC Hunedoara, mereu a doua la final în precedentele ediții, fie la 9 puncte în urma Recașului, fie la 5 după CS Olimpia 2010, dar timișenii se pot îmbărbăta reamintindu-și că la ultima vizită hunedoreană pe terenul ”Nicu Moraru”, între timp conturat într-o mai cochetă arenă cu 500 de locuri, CS Millenium se impunea cu 1-0.

De fapt, judecând prin prisma ultimelor două starturi de campionat, elevii lui Călin Cojocaru și ai antrenorului-secund Ilie Stoican ar putea fi și mai încrezători, dat fiind cele 5 victorii la rând din debutul lui 2011-2012, stopate abia pe 24 septembrie, în runda a șasea, de vizitatoarea CS Vladimirescu, cu 0-2, respectiv cele 8 etape fără eșec din prima parte a campionatului precedent, întrerupte tot de o formație oaspete, Pandurii II, cu 0-1, în 26 octombrie 2012.

Pe-atunci, CS Millenium trecea cu 3-2 de reșițeni, pe 5 octombrie, și chiar remiza la viitoarea câștigătoare a seriei, Minerul Motru, 0-0 în etapa a șaptea, așa încât timișenii tind să repete figura. În față le stă o grupare cărășeană pe care o devansau pe locurile 3-4 doar grație diferenței de golaveraj, 35-25 față de 31-22, însă cei din Giarmata țin să reconfirme ascensiunea realizată în 2013, de la un sezon la altul: un salt de 8 locuri.

Pentru CS Millenium, destul de serios atinsă în orgoliul propriu de eliminarea de către o nou-promovată în ”Județ” din Cupa României, la chiar prima și momentan ultima sa apariție din această nouă stagiune, noul start în C4 are așadar o conotație în plus, și rămâne de văzut la ce inserții va apela Călin Cojocaru într-un 11 relativ conturat în ultima vreme, dintre noii săi recruți.

Capitolul veniri a fost relativ consistent numeric dar neoferind neapărat și certitudini, 3 fiind juniorii absolvenți aduși de pe plan local, și anume portarul Gârlea (1995), Luca (1995; LPS Banatul) și Jichici (1995), un coleg al goal-keeper-ului în selecţionata județeană Timiș triumfătoare la nivel național în 2011, între generațiile de 1995, cu Pleşcan, puțin mai măricel, din 1994, pregătindu-se în speranța unei cooptări.

Ar mai fi Dîrvaru (n. 1989), precum și Beloia, tocmai din fotbalul cărășean, dar și Buliga ori sus-amintitul Naidin. Călin Cojocaru i-a trecut în revistă pe câțiva dintre jucătorii achiziționați, ”Victor Gârlea, născut în 1995, care este împrumutat de la ACS Poli Timișoara, un jucător talentat și serios care s-a integrat foarte rapid în colectivul nostru, Laurențiu Luca (1995) – atacant care provine de la LPS Banatul Timișoara, un bun  vitezist; mijlocașul Petrișor Jichici, un jucător  care poate progresa mult în rândul seniorilor, provine de la Electrica Timișoara, fost la Mama Mia Becicherecu Mic; Flavius Buliga (1994) – fundaș, fost la LPS Banatul, a mai jucat la o echipă din București. O altă achiziție este atacantul Elvis Dârvaru (1989) și nu în ultimul rând Leonard Toni Naidin (1979) care nu mai are nevoie de nici o prezentare la cartea sa de vizită…”

Lotul îi cuprinde pe Sergiu Narița, Victor Dan Gârlea Domondi (n. 1995), Mihai Marian  (1995) – portari; Claudiu Mihălcean, Sorin Oneț, Valentin Furdean, Flavius Gârba – fundași; Răzvan Leucă – cpt., Ionel Mihuța, Cristian Dancia, Romică Corlățeanu, Leontin Naidin, Ilie Stoican (și antrenor secund) – mijlocași; Gideon, Andrei Dobra, Marian Călin, Cristian Jichici, Emil Luca – atacanți;

Călin Cojocaru este antrenor principal, Traian Dejeu – organizator de competiții, iar Virgil Bunescu – președinte.

Ca meciuri amicale, CS Millenium n-a stat deloc rău, testându-și potențialul cu CS Ghiroda, Ineu (tur-retur), Gloria Arad, Ripensia, CS Caransebeș, Metalul Reșița sau Șoimii Pâncota, așa încât ar exista premizele unui start bun. Iar dacă și gazonul, deseori capricios pe ”Nicu Moraru”, nu le va juca feste în condițiile ploilor de dată recentă, atunci timișenii n-au decât să înscrie unul în plus față de oponenți…

Din păcate, aidoma situației din Seria I a Ligii 3, și Seria 4 va demara șchioapă încă din start, nou-promovata timișeană având liber vineri seară, pe seama retragerii oaspetei din Gorj. În această situație, etapa 1 se va reduce doar la 5 întâlniri, inclusiv CS PANDURII LIGNITUL II TÂRGU JIU – CS MUNCITORUL REȘIȚA, FC HUNEDOARA – CS FC CARANSEBEȘ, FC AVRIG – CS VULTURII 2009 LUGOJ și AS ȘTIINȚA TURCENI – CS JIUL ROVINARI, ultimii încheind pe 2 în sezonul trecut iar cei din Turceni (Gorj) și Avrig (Sibiu) fiind nou-promovați

Iar apoi, în etapa a II-a, vineri 6 septembrie de la ora 17, cei din Giarmata vor juca la ”colonia timișoreană” de la Caransebeș, îndrumată de Alin Artimon, pe când nu departe, la Lugoj, CS Vulturii 2009 și CS Nova Mama Mia Becicherecu Mic vor purta primul duel direct timișean.

 

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3, Timişene și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua × 7 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: