CSC Dumbrăvița, 28 de jucători la primul antrenament. Noutăți, Zaluschi, Salhi, Piftor, Niakate, împrumutat de la CFR Cluj. Stan: „Am mers doar pe jucători cu experiență”

CSC Dumbrăvița a început astăzi pregătirile de iarnă, iar dacă pe de-o parte se dorește renunțarea la 6 componenți ai lotului din sezonul de toamnă, semnată fiind deja rezilierea contractelor cu Popa, Blickling și Pașcalău, în vreme ce Grigoriu a fost împrumutat la Șoimii Lipova, pe de altă parte este certă cooptarea mijlocașilor Adrian Zaluschi, Ouadie Salhi și Alexandru Piftor – care vor semna mâine (marți) angajamentele cu nou-promovata în Liga 2, dar și a fundașului central ivorian Abdoulaye Niakate, ce se va alătura de miercuri alb-verzilor, sub formă de împrumut de la CFR Cluj, clubul de la Pădurea Verde căutând și în continuare un atacat de careu cu experiență.

Cea mai bine clasată grupare bănățeană din fotbalul românesc s-a reunit astăzi în vederea pregătirii sezonului de primăvară din liga a II-a, prezenți fiind la primul antrenament al anului 28 de jucători, printre care și câțiva componenți noi. 

„Am mers doar pe jucători cu experiență, care au jucat în primele două ligi. E vorba de Zaluschi de la Poli, de Piftor de la Ripensia, dar care și el a cochetat cu Liga I la Botoșani și Chindia. De asemenea, a venit Salhi, de la Lipova, alături de care am mai lucrat la Carani, și care are la rândul său meciuri în prima ligă din Maroc. Miercuri îl așteptăm pe fundașul central Abdoulaye Niakate, care va veni sub formă de împrumut până în vară, de la CFR Cluj. Acestea sunt certitudinile. Nu mai e niciun secret că suntem în discuții avansate cu Cristian Gavra, un alt jucător care are multe meciuri în Liga I. În cazul în care nu ne înțelegem cu el, ne vom orienta spre alt atacant, pentru că avem nevoie de un atacant de careu”, a explicat antrenorul principal al dumbrăvițenilor, Cosmin Stan.

”Verzii” s-au strâns la stadionul „Ștefan Dobay”, unde s-au echipat și au fost cântăriți, după care s-au îmbarcat în microbuz cu destinația Covaci, acolo unde se vor desfășura toate antrenamentele până în data de 3 februarie.

Despre programul zilelor următoare, antrenorul nou-promovatei a semnalat că „băieții au avut un program, timp de patru săptămâni, atât de alergări, cât și la sala de forță. Asta tocmai pentru a nu mai pierde foarte mult timp cu readaptarea la efort. Dacă testele de azi ies bine și ne arată că s-au ținut de program, atunci această săptămână va fi destul de ușoară pentru ei, cu multe jocuri în cadrul antrenamentelor și fără alergări. Doar de săptămâna următoare, când vom intra și într-un cantonament pe plan local, spre weekend”.

Săptămâna aceasta, sâmbătă 21 ianuarie, este programat deja și primul amical al acestei perioade de pregătire, în compania juniorilor mari (U19) de la UTA. Meciul va avea loc la Arad, ora de start și locul de desfășurare al partidei urmând a fi stabilite în următoarele zile.

Totodată, urmează să semneze rezilierea și Adrian Bain, care va reveni la Ripensia Timișoara, iar cu Adrian Ungureanu se negociază în continuare condițiile încetării colaborării.

„Noi am făcut o strategie încă de după meciul de la Alexandria. Jucătorii care au evoluat mai puțin sau cei care nu au dat randamentul scontat am zis că e mai bine să plece pentru a face loc unor jucători noi, cu experiență. Jucându-se doar 9 meciuri în primăvară – cele 3 din sezonul regular plus cele 6 din play-out – cred că trebuie să mergem pe mâna unor jucători cu experiență. Nu putem să facem prea multe experimente în momentul de față”, a mai explicat astăzi după-amiază antrenorul principal Stan.

Iată jucătorii aflați la reunire:

Portari: Robert Mikloș, Cătălin Trifon, Alexandru Ciui.

Fundași: Eduard Amariei, Toma Bodri, Sebastian Bura-Koț, Vlad Gîsă, Tudor Moțiu, Călin Toma.

Mijlocași: Luca Bodri, Denis Curea, Răzvan Ghinescu, Alexandru Martinov, Cristian Grancea, Andrei Olaru, Ionuț Tănase, Alexandru Tismonar, Costel Zurbagiu, Adrian Ungureanu*, Bogdan Sima**, Răzvan Neag** (ambii născuți 2007, de la echipa noastră U17), Denis Guță** (născut 2002, de la CS Universitatea Craiova via AFC Odorheiu Secuiesc), Adrian Zaluschi (Politehnica Timișoara)***, Salhi Ouadie (Șoimii Lipova)***, Alexandru Piftor (Ripensia Timișoara)***

Atacanți: Dragan Paulevici, Petre Simon, Darius Hitian** (născut 2006, de la echipa noastră U17).

*- jucător cu care se negociază rezilierea;

**- jucător aflat în probe

***- jucător care urmează să semneze contractul.

„Începem pregătirea cu gândul de a ne menține în Liga a II-a și de a juca un fotbal bun. Cu aceste țeluri pornim la drum și sper ca peste trei luni și jumătate să ne putem bucura de menținerea în eșalonul al doilea. Lotul nostru a fost destul de numeros, iar cei care au jucat puțin în toamnă aveau șanse și mai mici, pentru că numărul de meciuri se înjumătățește în primăvară. Să nu credeți că am reziliat cu acești jucători pentru că sunt salbi sau că nu au dat randament la fiecare joc. Am considerat însă că va fi foarte greu pentru ei să joace și am preferat să îi lăsăm să plece la alte echipe. Cu cei mai tineri, discuția e că îi vom ține în vizorul nostru. De exemplu, Blickling și Pașcalău sunt născuți în 2005, în sezonul viitor ar fi fost eligibili la categoria juniorilor mici, dar aveau șanse mici de a juca acum. Nu îi puteam împrumuta, pentru că mai aveau doar șase luni de contract cu noi, dar am avut o discuție cu ei și le-am spus că mai bine joacă în altă parte, iar dacă dau randament și își doresc, din vară pot reveni la noi. Aici rămâne la latitudinea lor. Grigoriu a fost împrumutat la Lipova, el fiind jucătorul nostru. Ar mai fi Bain, tot un jucător tânăr, cu șansele cele mai mici de a juca dintre cei menționați până acum. O discuție separată e la Popa și Ungureanu, ei sunt seniori, dar nu au dat randamentul pe care îl așteptam de la ei”, a completat Stan.

Cât sespre tinerii sosiți în probe de la grupa antrenată de Silviu Bălace și crescută la clubul acestuia, Galaxy Timișoara, antrenorul nou-promovaților a declarat: „Sunt copiii de la echipa noastră Under 17, antrenați de Silviu Bălace. Sunt doi mijlocași centrali de picior stâng și un atacant. De altfel, Hitian a mai cochetat cu seniorii și la ACS Poli. Ei se vor pregăti cu noi în prima săptămână, iar dacă vor face față vor rămâne și în a doua săptămână. Apoi ne vom decide dacă vor rămâne în lot sau dacă îi vom chema din când în când la antrenamentele primei echipe. Vrem să chemăm și alți jucători de la echipa U17, să ne facem o impresie despre ei, pentru că e o generație de perspectivă. Sunt mici ca vârstă, dar dacă fac față din punct de vedere fizic, pot rămâne în anturajul echipei mari”.

Ultimele rezultate din 2022 în Liga 2 și programul primei etape din 2023 în eșalonul secund – antepenultimă rundă a sezonului regulat, în care alb-verzii vor primi vizita Politehnicii Timișoara, pe coloana clasamentelor la zi din secțiunea Fotbal.

 

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 − trei =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: