CSC Dumbrăviţa, 4-0 (1-0) cu juniorii lui UTA. „Verzii”, cu 28 de jucători, din care 10 în probe

Pe un teren greu şi o vreme rece, „verzii” secund-divizionari ai Timişului au jucat miercuri după prânz primul meci amical al pregătirilor de iarnă, în chiar a treia zi a acestei perioade, alocată la orele dimineţii şi efectuării vizitei medicale, iar CSC Dumbrăviţa s-a desprins începând cu minutul 42 de tradiţionalii sparring-partners de la UTA, juniori mari întrecuţi cu 4-0 (1-0) după ce fundaşul Moţiu deschidea scorul din lovitură liberă, unul dintre cei 3 componenţi ai garniturii primei reprize, alături de portarul Paul Toroc şi Horcea, alipiţi celor 8 sportivi în probe aliniaţi la start de bănăţeni, alţi 2 într-o parte secundă abordată cu altă echipă, în care antrenorul Stan a mai efectuat 6 modificări la mijlocul reprizei.

Între cei intraţi pentru ultimele 23 de minute numărându-se şi Cristian Gavra, de la Şoimii Lipova, care se pregăteşte cu alb-verzii şi care a stabilit scorul final la intrarea în ultimele 10 minute: 4-0.

E vremea detaliilor de pus la punct în pragul reluării returului pentru prim-divizionarele SuperLigii, după circa o lună de pauză competiţională, UTA la căderea cortinei peste runda a 22-a a elitei, luni de la ora 20 pe Arena Naţională în compania liderului cu 8 puncte avans FCSB – şi a se vedea pe coloana datelor tehnice atât programul acestei etape de la mijlocul returului în sezonul regulat cât şi clasamentul la zi şi ultimele rezultate din 2023, iar în cazul secund-divizionarelor abia e vremea reacomodării la efort şi acumulărilor, dar iată, şi cu prime întâlniri de verificare, precum cea pe terenul greu al Covaciului, 4-0 în întâiul test al iernii, în compania echipei de juniori sub 19 ani a „roşilor” Aradului, pregătiţi de Marius Ciubăncan şi cu care timişenii se vor reîntâlni la finalul acestei săptămâni pe malul Mureşului, sâmbătă de la ora 13 pe terenul sintetic din cartierul Şega.

Alb-verzii s-au impus clar într-un meci abordat cu foarte mulţi componenţi noi, în faţa unei formaţii arădene întărite şi cu câţiva componenţi ai lotului prim-divizionarei, precum Vraciu, Trif, Iurasciuc ori Stanciu.

Antrenorul Cosmin Stan i-a văzut la lucru pe cei 10 jucători aflaţi în probe, dintre care 8 introduşi din debutul partidei, formaţia de start menţinută întreaga primă repriză fiind alcătuită din Paul Toroc – Burcea, Moţiu, Horcea, Buciuman – D. Călin, Verdeş – M. Popa, Sas, Solabi şi C. Dan. 

Majoritatea celor aflaţi în probe sunt juniori, lista completă fiind după cum urmează:

Robert Burcea (24 de ani) – fundaş dreapta (ex-KF Llapi, Kosovo); Cezar Verdeş (25 ani) – mijlocaş central (ex-KF Llapi, Kosovo); Ciprian Dan (15 ani) – atacant (Galaxy Timişoara); Mario Popa (17 ani) – mijlocaş dreapta (CSŞ Lugoj); Ianis Sas (17 ani) – mijlocaş central (ACB Ineu); Daniel Călin (17 ani) – mijlocaş defensiv (ACB Ineu); Mario Novac (17 ani) – atacant (Progresul Pecica); Solabi Olabode Oyewole (21 ani – nigerian) – atacant/mijlocaş lateral (UTA); Arman Kakavand (21 ani – român, tată iranian) – atacant (Germania – ligi inferioare); Luca Buciuman (17 ani) – fundaş lateral (FC Bihor).

Prima repriză disputându-se sub semnul echilibrului iar deschiderea de scor venind în minutul 42, când Tudor Moţiu a marcat dintr-o lovitură liberă de la 20 de metri, din poziţie centrală.

În repriza a doua, CSC Dumbrăviţa a început cu o altă echipă, schimbată în majoritatea sa în cazul jucătorilor de câmp la mijlocul mitanului: Trifon – Sofran, Băluţoiu, Gladun (minutul 67, Salhi), Jorz (67, Ghinescu) – Neag (67, Ristin), Ekmekci (67, Gavra), Sima (67, Morariu) – Novac, Kakavand, Bruce Nortey (67, Tismonar).

Nu au evoluat în schimb şi Cibi, Paulevici (cu probleme medicale), Martinov, Olaru şi Zurbagiu (învoiţi).

Iar scorul a luat proporţii după ce Mario Novac a înscris în minutul 53 şi David Jorz în minutul 58, Cristian Gavra marcând în minutul 79 cu un şut de la marginea careului, uşor din lateral dreapta, la colţul lung: 4-0.

Clasamentul de la care se va relua sezonul regulat al Ligii 2 cu etapa a 16-a, şi programul acesteia precum şi ultimele rezultate ale scenei secunde din 2023, pe coloana datelor tehnice a secţiunii Fotbal în Sporttim.

 

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 2 = unsprezece

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: