CSC Dumbrăvița are prima lovitură de la 11 metri în acest campionat, juniorul Gologan devine al 11-lea marcator al ”verzilor”: 1-0 (0-0) pentru locul 4 cu CS Gloria Lunca Teuz Cermei

CSC Dumbrăvița a încheiat astăzi cu bine sezonul de toamnă, învingând pe arena ”Ștefan Dobay” în prima zi de vineri din decembrie pe o vreme de toamnă târzie și pe un gazon greu, printr-o unică reușită în ultimul sfert de oră, la chiar prima sa lovitură de la 11 metri în acest campionat, frictificată de juniorul Luchian Gologan – devenit astfel al 11-lea marcator al ”verzilor” în cele 15 etape din C8, timișeni și fără a primi în premieră gol după mai bine de două luni și după 8 meciuri, mai exact din 2 octombrie, când se impuneau tot la zero chiar în fața învinșilor lor de astăzi, atunci cu 0-2 în județul Arad: CSC Dumbrăvița – CS Gloria Lunca Teuz Cermei 1-0 (0-0).

Liga a 3-a are ultima etapă din acest an – a șasea rundă a returului în Seria 8 vestică arădean-timișeană, vineri de la ora 13 fiind programată o singură partidă, primul dintre cele 4 dueluri Timiș – Arad la acest sfârșit de săptămână. Iar bănățenii s-au impus lângă Pădurea Verde, semnificativ rezultat prin prisma vecinătății ierarhice a oponentelor de astăzi.

Gazdele din Dumbrăvița, pe locul 4, cu al doilea cel mai bun golaveraj în C8 dar tot pe 2 și la capitolul golurilor marcate, vizitatorii Gloriei cu o treaptă mai jos și un punct mai puțin, o confruntare așadar cât se poate de echilibrată, la granița între play-off-ul careului fruntaș și restul plutonului.

Iar jucătorii ambelor formaţii au depus eforturi considerabile pe terenul foarte greu şi cu atât mai moale din cauza ploilor căzute în ultimele 24 de ore, în final câştigând pe merit ”verzii” din Dumbrăviţa, la limită, printr-un gol marcat cu 11 minute înainte de final, încă un pas spre calificarea în play-off. De-acum cu 4 puncte avans față de oaspeții din Cermei, aceștia având și un meci mai mult jucat…

Căci în restul returului, în 2022, Gloria Lunca-Teuz nu va concura în penultima rundă, ci doar în două partide acasă, cu cei din Pecica respectiv Ghiroda, pe când dumbrăvițenii se vor alinia în deplasare la CS Șoimii Lipova, acasă cu Pobeda și la o altă nou-promovată, la Curtici.

Până atunci însă, fie și printr-un unic gol din fază fixă, CSC Dumbrăvița a rotunjit o medie perfectă de două goluri marcate pe meci, rotundă fiind și media celor încasate, unul singur pe partidă, cu mențiunea că în 3 întâlniri n-a înscris, la Chișineu-Criș în etapa a II-a, 0-0, respectiv în succesiune acasă cu Șoimii Lipova și la Dudeștii Vechi, la a șasea respectiv a 7-a apariție în C8, în eșecuri cu 2-0. Astăzi însă a încheiat și a cincea partidă de campionat fără a scoate mingea din propria plasă, cinci din 13 reprezentații, însă doar pentru a doua oară pe ”Ștefan Dobay”, după un 2-0 cu pecicanii la chiar prima înfățișare a ”verzilor” pe propria arenă, în 10 septembrie. 

În tot cazul, dumbrăvițenii au stopat o serie invincibilă a Gloriei, de 3 victorii și o remiză în condițiile a două deplasări, bănățenii legând astfel la rândul lor 3 rezultate pozitive după acel 1-2 acasă cu vicecampioana Crișul, câștigând cu 1-4 la Pecica și remizând 1-1 la Ghiroda, săptămâna trecută.

Și mai bine astăzi, când gazdele nu i-au putut folosi pe Dragan Paulevici – accidentat în etapa trecută, şi Sebastian Bura-Kot – suspendat pentu cumul de cartonaşe galbene.

Iar prima mare ocazie au avut-o tocmai dumbrăvițenii, în minutul 9, prin golgheterul lor, Tismonar, şutând de la 16 metri în transversală. Dominarea ”verzilor” a continuat însă fără efect, scor alb la pauză…   

În mitanul secund, cea mai controversată fază a meciului s-a petrecut în minutul 68, atunci când Martinov a scăpat pe contraatac, pe flancul stâng, şi a fost faultat pe linia careului de 16 metri, acordându-se lovitură liberă, chiar dacă gazdele au protestat dar arbitrul a rămas ferm pe poziţie, fără a indica punctul cu var. Din lovitura liberă, centrare în careu a aceluiaşi Marinov, minge jucată de un arădean cu bratul stâng, fară ca Dreve să clipească.

Însă presiunea la poarta oaspeţilor s-a menținut iar în minutul 79 arbitrul a acordat o lovitură de la 11 metri, tot pentru un henţ în careu, comis de Stoianovici. Lovitură de pedeapsă transformată de juniorul de 17 ani Luchian Gologan, şut imparabil în stânga portarului: 1-0. ”Verzii”, cu 3 înlocuiri între minutele 85 și 90, jucând pe final cu înfrigurare, să treacă minutele adiționale, cinci, și să savureze un final fericit.

Timp și pentru a număra ”boabele”, CSC Dumbrăviţa marcând de 26 de ori în C8, majoritar din acțiune, iar în rest, în şapte cazuri din faze fixe – 5 din lovituri libere, în premieră din penalty. Transformat de al 11-lea și ultimul marcator pe o asemenea listă. În frunte cu Alexandru Tismonar – autor a 5 goluri, Alexandru Martinovici și Răzvan Ghinescu înscriind câte 4 fiecare, Costel Zurbagiu, Marian ”Maki” Maric, David  Berivoiescu, Luca Bodri și Dragan Paulevici câte două, iar unul: Sebastian Bura-Kot, Adrian Bain şi juniorul de 17 ani Luchian Gologan.

Programul etapelor 15-16 în C8, pe coloana clasamentelor la zi.

Antrenorul gazdelor, Cosmin Stan, ne-a spus: ”Mă bucur că am terminat cu o victorie în acest an, aveam nevoie foarte mare de această victorie, pentru a ne consolida locul de play-off. Presiunea acestui meci ne-a copleşit şi am făcut un joc destul de nereuşit astăzi, dar sunt convins că jocul mai slab a fost din cauza presiunii resimţite de jucătorii tineri pe care îi avem în lot. Aş vrea să-i felicit pe oaspeţii noştri de astăzi, cei de la Cermei, pentru că au făcut un joc foarte bun şi au o echipă frumoasă, şi un antrenor tânăr, preocupat de această meserie. În încheiere, aş dori să urez Sărbători Fericite şi La Mulţi Ani tuturor sportivilor din acest colţ de ţară şi nu în ultimul rând cititorilor dumneavoastră!”

*

CSC Dumbrăvița: Trifon – Maric, Zurbagiu, Bain, Ghinescu – Martinov (min. 89, Andrei), Schinteie – Gologan (min. 85, Dobie), Berivoiescu (min. 85, Motreanu), Bodri – Tismonar.

Antrenor principal: Cosmin Stan.

Pe bancă: Ciui –  David, Degău, Pituc.

CS Gloria Lunca-Teuz Cermei: Gîrlea – Stoianovici, Iuga, Pop, Ursoi – Lazăr, Țurcanu – Vlad, S. Popa, Piț – R. Popa.

Antrenor principal: Flavius Moisă.

Rezerve la start: Creța, Salka, Clipotă, Șimăndan, Maxim, Mateucă.

Au arbitrat: Dreve (Cluj) –  Irina (Oradea), Toth (Satu Mare). Observator de arbitri: Voina; delegat de joc, Bora (ambii din Reşiţa).

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


5 − = unu

 


Alte articole legate de acest subiect: