CSC Dumbrăviţa, astăzi primul antrenament al verii, de alergare

În 11 mai obţinea punctul salvării, astăzi 10 iunie „verzii” Dumbrăviţei efectuează primul antrenament în perspectiva celui de-al treilea sezon consecutiv în Liga 2.

După 4 săptămâni de binemeritată vacanţă în urma celei de-a doua ediţii la rând pe scena secundă, CSC Dumbrăviţa abordează astăzi un program de 3 săptămâni cu antrenamente înaintea reunirii lotului la 1 iulie pentru startul pregătirilor de vară.

Săptămânile de pauză în urma remizei acasă cu Ceahlăul au fost la îndemână pentru semnarea contractelor cu componenţi ai secund-divizionarei înscrişi de antrenorul principal Cosmin Stan pe o listă de 16 jucători avuţi în vedere pentru a continua în alb-verde, toţi şi căzând de acord pentru noile înţelegeri iar portarul Trifon fiind ultimul care să pună peniţa pe document, la revenirea din concediu. 

Momentan, pe de altă parte, n-a semnat încă nici un jucător cu care CSC Dumbrăviţa negociază sosirea la „Ştefan Dobay”, clubul de la Pădurea Verde aşteptând răspunsul de la 10 sportivi ofertaţi, dintre care 4 aflaţi sub contract cu alte grupări, unul dintre aceştia dându-şi acceptul verbal de a trece la verzi-albi.

Săptămâna aceasta s-ar putea totuşi limpezi primele ape, dat fiind că timpul de gândire solicitat de către jucătorii ofertaţi s-ar limita la ziua de miercuri din punctul de vedere al termenului pe care l-a fixat gruparea timişeană.

Iar alte ape s-ar mai putea limpezi şi săptămâna viitoare, odată cu plecarea prim-divizionarei UTA în cantonament, moment în care va deveni clar dacă trioul împrumutat până acum „verzilor” şi rechemat la Arad săptămânile trecute va fi înregimentat în lotul grupării din SuperLiga pentru pregătirea centralizată sau va continua de fapt tot la „Ştefan Dobay”.

Fiind vorba despre tineri din generaţiile 2004-2005 cu fluctuaţii în perioada de pregătire şi fără continuitate pe fondul unor probleme medicale, şi anume Ekmekci, Ristin şi „tricolorul” juvenil Cibi, enumeraţi şi aceştia pe lista de 16 întocmită de Stan dintre cei care duceau la bun sfârşit sezonul trecut.

Până una, alta, în baza programului de antrenamente premergător reunirii lotului peste exact 3 săptămâni, program pregătit de preparatorul fizic Alexandru Albert în colaborare cu antrenorul principal Stan, „verzii” efectuează astăzi primele alergări, urmând ca mâine, marţi, să activeze la sala de forţă.

Ulterior, joi din nou alergări iar vineri un alt antrenament în sala de forţă, exact acelaşi program fiind prevăzut şi pentru săptămâna viitoare. Doar în cea de-a treia săptămână a acestui ciclu premerrgător pregătirilor să se treacă la 6 zile de antrenamente, dintre care 3 de alergări şi 3 la sala de forţă.

Inevitabil, au survenit şi despărţiri, în cazurile lui Gavra, Bruce Nortey, Răuţă, Tismonar şi Gladun, cărora le expirau înţelegerile, ultimul şi semnând încă din iarnă cu alb-violeţii Piteştiului, parteneri de eşalon ai bănăţenilor.

Altora, precum juniorilor David Jorz şi Răzvan Neag, acesta şi debutând în Liga 2, CSC Dumbrăviţa le caută în conlucrare cu clubul cu care colaborează în sfera juvenilă, ACS Galaxy Timişoara, grupări terţ divizionare la care să activeze sub formă de împrumut, pentru a acumula meciuri în picioare.

Şi n-ar fi exclus a fi împrumutat şi exponentul generaţiei 2006 din efectiv, Paleacu, aspect cântărit momentan de către gruparea secund-divizionară.

Care s-a dovedit a fi bine acoperită prin intermediul roş-albilor de pe Mureş şi a lui Băluţoiu în privinţa reprezentanţilor generaţiei 2005, bănăţenii mândrindu-se şi cu oferirea debutului în Liga 2 a juniorului Bogdan Sima, din generaţia 2007.

Iar tot în primul rând pe „filieră” arădeană ar viza dumbrăviţenii împrospătarea colectivului cu exponenţi ai generaţiei 2006, la căutare din partea clubului de la Pădurea Verde şi în rândurile terţ divizionarilor Timişoarei, de la Politehnica.  

Niţel mai clare vor putea fi deja lucrurile la ora primului joc amical al verii, pe iarba „Motorului” arădean miercuri 3 iulie, într-o aceeaşi zi în care verzi-albii vor fi efectuat vizita medicală înaintea întâlnirii cu juniorii sub 17 ani de la UTA.

După care vineri 5 iulie „verzii” vor călători spre baza de cantonament tradiţională de la Sântămărie Orlea, de unde sâmbătă se vor prezenta după o altă călătorie de 3 ore şi jumătate la Craiova, ca sparring-partners la ultimul meci de verificare al prim-divizionarei surogat CS Universitatea înaintea noului sezon al elitei.  

Încheierea pregătirii centralizate în judeţul Hunedoara va fi completată de pregătirile prin joc la Alba Iulia, cu terţ divizionara locală antrenată de timişoreanul Alexandru Pelici, eventual chiar şi cu Zimbru Chişinău, dacă ardelenii vor încropi într-adevăr triunghiularul.

În toate aceste planuri nu va mai intra cu certitudine portarul Paul Toroc, de fapt singurul care i-a părăsit pe alb-verzi după campionatul recent încheiat, goalkeeper-ul din generaţia 2004 copiindu-şi astfel fratele mai mic, junior care o lăsa în iarnă pe CSC Dumbrăviţa pentru o glisare spre Bologna, inclusiv în planul învăţământului liceal. Portarul a optat în schimb pentru CSM Slatina, a patra la final în cealaltă grupă de play-out a Ligii 2.  

Dumbrăviţenii discutând cu cluburi timişene pentru a se „acoperi” cu un tânăr înlocuitor între buturi.

Şi mai clară anunţându-se a fi componenţa efectivului pe când „verzii” vor fi împărţiţi în garnituri diferite pentru meciurile de verificare de vineri şi sâmbătă la finele celei de-a treia săptămâni de pregătire din iulie, pe 19-20 ale lunii viitoare, acasă cu terţ divizionara din play-out SC Olimpia MCMXXI Satu Mare şi-apoi cu FC Bihor, viitoare oponentă a bănăţenilor în Liga 2.

Extinsă la 22 de participante, identitatea celei de-a 22-a urmând a fi cunoscută sâmbătă seară, ori pe terenul din Focşani, ori pe cel din Râmnicu Vâlcea, la finele „careului” de recalificare cu semifinalele miercuri de la ora 17:30, în „Groapă” CS Dinamo – CSC Ghiroda şi Giarmata Vii iar în Vrancea, CSM Focşani 2007 – SCM Râmnicu Vâlcea.  

În tot cazul, ca viitori adversari ai verzi-albilor, datele nu s-au schimbat prea mult, dispărându-le de pe listă, prin promovare, cluburi din sud-estul ţării, din Slobozia (judeţul Ialomiţa) şi Buzău, iar prin retrogradare din Dej, judeţul Teleorman, Ilfov (CS Tunari) şi Bucureşti, şi anume Progresul Spartac, şi înscriindu-se la cuvânt o nou-promovată din Buzău – Metalul, precum şi din judeţul Argeş, mai exact din Câmpulung Muscel, o altă nou-sosită din Ilfov – CS Afumaţi, respectiv din Ardeal gruparea mureşeană a Ungheniului, iar în plus FC Bihor. 

Le vor fi şi ghirozenii oponenţi ai dumbrăviţenilor în Liga a II-a sau o trupă din „triunghiul” central-sud-estic Râmnicu Vâlcea – Bucureşti – Focşani?

Cu certitudine însă vor apărea două etape în plus în sezonul regulat, cu un total de 21 de runde, faţă de cele 19 programate în ultimele 4 ediţii de campionat, iar dacă „verzii” vor ajunge să joace şi pentru a treia oară în play-out, atunci şi pe respectivul ţintar va surveni o partidă în plus, 7 faţă de cele 6 de până acum.

Neclară fiind momentan şi identitatea celor 3 parteneri de joc ai „verzilor” din întâlnirile amicale ale căror date au fost stabilite, discutându-se în ideea unor adversari şi de peste hotare cu cluburi din Pancevo, Vrsac şi Novi Sad, mai exact chiar FK Vojvodina.   

Cât despre efectuarea în sine a pregătirilor pe plan local, antrenamentele vor fi împărţite între Dumbrăviţa, pe arena „Ştefan Dobay”, şi cel mai probabil Timişoara, pe terenul CSŞ Bega din zona Circumvalaţiunii, pe care verzi-albii mai păşeau. 

Iar apropo de propriul stadion, capacitatea tribunelor a fost extinsă prin finalizarea montării a două noi tribune, dintre care una acoperită, cea oficială, în zona vestiarelor, urmând a le fi amplasate şi scaunele de rigoare. 

Paşi înainte ai „Ultimului Mohican” al fotbalului din Timiş în Liga 2, rezistând cu brio pe scena secundă anul trecut, şi stoic anul acesta, când CSC Dumbrăviţa a bisat la capitolul păstrare a statutului secund-divizionar.

Atât de greu de dobândit, ceea ce s-a dovedit a fi întocmai pentru Politehnica Timişoara încă de la „prima strigare”, valabil şi pentru alţi „comunali”, ghirozenii, care, în pofida adjudecării titlului de campioni ai Ligii a III-a, sunt trecuţi prin toate furcile caudine cu putinţă improvizate aberant de FRF. 

Dificultăţi în lumina cărora izbânda elevilor lui Cosmin Stan de a fi promovat „la prima strigare” în 2022 în Liga 2, la capătul primului sezon cu timişoreanul la cârmă, are o cu atât mai mare semnificaţie valorică, demnă de reamintit şi apreciat ca atare. 

Cât despre reuşita „Comunalului” de a se şi menţine două ediţii la rând pe palierul secund, doar întregeşte statutul „Ultimului Mohican” de salvator în 2023 şi 2024 al onoarei fotbalului timişean pe scena naţională.

„Ultim Mohican” salvator având acum binemeritat parte de apele mai liniştite şi limpezi ale continuităţii grupării, asigurate implicit prin realegerea în scrutin a edilului comunei, pe când o schimbare în urma votului în scaunul de primar al localităţii ar fi adus cu sine nedorita instabilitate inevitabil indusă de factorul „blonda la butoane”.   

* Toate ierarhiile finalului de sezon 2023-2024, pe coloana clasamentelor secţiunii Fotbal în Sporttim.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


8 + unu =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: