CSC Dumbrăvița câștigă la scor primul amical al verii, 1-5 pe ”Motorul” arădean cu UTA U19

CSC Dumbrăvița a marcat de două ori în primul sfert de oră al întâiului meci amical jucat în pregătirile estivale, de fapt la finele primei săptămâni de pregătiri, iar alb-verzii au înscris și în primul sfert de oră al reprizei a II-a, abordată cu alt efectiv pe terenul de iarbă „Motorul”, unde nou-promovații în Liga 2 au câștigat cu 1-5 (1-2) în fața juniorilor U19 de la UTA.

Iar după ce au început seria partidelor amicale în compania juniorilor mari ai prim-divizionarei UTA, dumbrăvițenii așteaptă acum răspunsul arădenilor lui Ilie Poenaru în ideea unei verificări ce ar urma să se dispute marți sau miercuri, cu mențiunea că roșu-albii vor debuta în noua ediție a SuperLigii sâmbăta viitoare la ora 18:30 în Trivale. Oricum, ”verzii” vor continua antrenamentele și vor încheia ciclul săptămânal cu un amical în compania divizionarei secunde Unirea Dej, în Ardeal, sâmbăta viitoare de la ora 12, la Alba Iulia.

Cu câteva noutăți în ”11”-le primei reprize, abordată de Cosmin Stan în alcătuirea Ciui (minutul 30, Mikloș) – Bura-Koț, Bain, C. Toma – D. Bălace, Olaru, Bickling, Grancea, Ungureanu – D. Popa, Tismonar, CSC Dumbrăvița a deschis rapid scorul la Arad, deja în minutul 10, prin unul dintre jucătorii sosiți în lot, Denis Bickling, și l-a majorat în minutul 15 prin Tismonar: 0-2. Diferență înjumătățită până la pauză de juniorii gazdă prin Andrieș.

Antrenorul Stan s-a axat pe alt efectiv în repriza a II-a, testând și 2 tineri jucători originari din zona Clujului, și anume mijlocașul lateral Tudor Broaina, în vârstă de 18 ani (născut în 20 aprilie 2004) – fost la Viitorul Gârbău și Sănătatea Cluj, și mijlocașul ofensiv Septimiu Kolbasz (n. 25 octombrie 2004), un internațional U18 provenit de la „U” Cluj.

Timișenii au continuat după pauză cu Mikloș (minutul 60, Trifon) – Amariei, Sabău, Ilan – Broaina, Tănsase, Toma Bodri, L. Bodri, Kolbasz, Făgărășanu și Grigoriu

Iar doi noi jucători au și marcat, Toma Bodri înscriind deja în minutul 52 și Septimiu Kolbasz în minutul 69, Andrei Făgărășanu ”închizând tabela” în minutul 75: 1-5.

La final, Cosmin Stan a semnalat că „Am putut să ne edificăm asupra jucătorilor care au fost în probe, ne-am dorit foarte mult să îi vedem și la un joc. În plus, am dorit să urmărim efortul depus de jucători, pentru că venim după două zile de pregătire fizică pură, doar cu alergări. Toată lumea a fost angrenată la efort. Suntem la începutul pregătirii și cred că, în momentul de față, suntem în grafic”.

Cât despre jucătorii aflați în probe, „Denis Bickling m-a convins și probabil că vom bate palma cu el. La fel, cred că ne vom înțelege și cu Grancea, deși eu aș mai vrea să îl văd la câteva antrenamente. David Bălace va mai rămâne la antrenamente alături de noi, iar răspunsul în cazul lui îl vom da la finalul săptămânii viitoare. În plus, Septimiu Kolbasz, pe care l-am văzut doar azi, la meci, va fi de luni la antrenamentele noastre. Și în cazul lui, răspunsul îl vom oferi la finalul săptămânii viitoare. Tudor Broaina s-a pregătit cu noi în ultimele zile, dar la el am renunțat astăzi. E un copil cu potențial, dar nu cred că se ridică în acest moment la nivelul juniorilor pe care îi avem în lot”.

Au fost pe de altă parte și absențe: „Pașcalău a avut o problemă cu spatele, la unul dintre antrenamente, și sperăm ca de la începutul săptămânii viitoare să revină la pregătiri. A lipsit și Paulevici, care a avut o problemă la călcâi și a fost menajat la jocul de astăzi.”

În plan administrativ, „Eram convinși că vom primi certificarea, pentru că s-a muncit foarte mult la acte. Cel puțin eu chiar am stat liniștit din punctul acesta de vedere. În momentul în care i-am anunțat pe jucători că avem certificarea pentru Liga a II-a, a fost bucurie în vestiar, dar o bucurie reținută. Și băieții, la fel ca și mine, cred că erau conștienți că e doar o chestiune de zile până să avem și confirmarea oficială”.

Altfel, în alte jocuri amicale, Unirea Slobozia – Dinamo București 5-0 cu timișoreanul Denis Golda între marcatori, alături de Ekollo, Silaghi, Rus și Afalna, sau de exemplu FC U Craiova 1948 – CSM Slatina 5-0, clubul din județul Olt fiind nou-promovat în Liga 2.

*Într-un joc oficial din seria triunghiular a Cupei României în care este repartizat și CSM Lugoj, timișenii au dispus acasă de arădenii Victoriei Felnac și urmează a juca miercuri la mehedințenii Recoltei Dănceu.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


opt − 4 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: