CSC Dumbrăvița conturează cel mai clar succes în cele 19 jocuri oficiale din acest sezon: 2-0 cu o retrogradată în Liga 3

CSC Dumbrăvița a câștigat astăzi pentru prima dată după 6 săptămâni, răstimp în care a pierdut de 6 ori la rând în două competiții prin a primi 23 de goluri, alb-verzii fructificând la zero avantajul terenului propriu într-o întâlnire a vecinelor ierarhice de pe locuri de retrogradare, antepenultimul și penultimul, urmăritoarea Unirea Constanța, căreia i-au marcat în primul sfert de oră al fiecărei reprize, rămânând astfel la 4 puncte în urmă înaintea rundei finale din sezonul de toamnă al anului 2022 în Liga 2: 2-0 (1-0)

”Verzii” au încheiat aparițiile acasă în toamnă cu bilanțul în campionat 7 3 0 4 8-13 9 puncte

Înfrânți de la 3 goluri în sus și în campionat în ultima lună și ceva, pe rând la Miercurea Ciuc, Brașov, acasă cu ACSM Politehnica Iași și la Giurgiu cu Dinamo, nou-promovații bănățeni s-au trezit în precedentele două runde înaintea pauzei competiționale de două săptămâni pe locuri de retrogradare, 17 și chiar 18, constrânși fiind să valorifice astăzi de la ora 11 oportunitatea găzduirii ultimului meci pe teren propriu din anul 2022, mai ales în compania penultimei clasate cu al doilea cel mai ineficient atac din Liga 2, ceea ce au izbutit prin finalizările tinerilor din avanposturi la începutul reprizelor, Petre Simon în minutul 3 și Dragan Paulevici în minutul 56, semnatari ai celui de-al treilea triumf pe arena ”Ștefan Dobay” în sezonul regulat, al doilea dintre acestea și fără a primi gol, de fapt cel mai detașat succes al ”verzilor” în 19 apariții oficiale în acest sezon.  

Iar astfel, câștigând o treime dintre partidele de campionat avute în program în primele 15 etape – dintre care mai numeroase în deplasare, și urcând pe poziția a treia în funcție de clasările celor 5 echipe nou-promovate, elevii lui Cosmin Stan au avut un parcurs decent și rezonabil prin prisma faptului că sunt foarte puțin sau deloc experimentați la acest nivel, reprezentând un club comunal într-o competiție în care 16 din totalul celor 20 de grupări provin din municipii capitale de județ, ba chiar a țării.

Desigur, n-avea cum să fie cea mai atractivă întâlnire, vizitatoare fiind o formație care retrograda direct în primăvară din Liga 2, dar care era reinstalată pe același palier drept dovadă a erodării semnificației criteriului sportiv într-un fotbal necompetitiv și neperformant precum cel românesc, însă, lăsând la o parte nivelul calitativ modest al partidei, strict prin prisma priorității conferite de miza punctelor puse în joc, dumbrăvițenii și-au atins obiectivul, învingând și pentru a treia oară la zero în divizia secundă.

Misiune ușurată de reușita unuia dintre cei 3 noi titularizați față de meciul anterior de la Dunăre, și anume Petre Simon, astăzi în aceeași acoladă la acest capitol cu Amariei și Curea, ex-hunedoreanul înscriind din nou în Liga 2, de astă dată încă din debutul partidei, când a fost lansat de Paulevici pe dreapta și a pătruns în careu, ochind colțul lung: 1-0 în minutul 3.

O raritate, ca ”verzii” să deschidă scorul pe propriul teren, ceea ce nu se întâmpla cu ocazia ultimei victorii la Dumbrăvița, 2-1 pe 15 octombrie cu nou-promovata din Slatina în urmă cu 5 etape, oltenii înscriind atunci primii, iar alta a fost abordarea junilor localnici odată în avantaj încă din primele faze ale meciului, chit că aveau în față o formație învingătoare în ultima lor deplasare, cu 1-0 tocmai la Slatina.  

Și totuși, elevii lui Stan n-au profitat de începutul cât se poate de bun, Paulevici fiind imprecis la finele atacului imediat următor, deși demarcat singur pe stânga, iar Martinov neinspirat în altruismul său de a pasa în minutul 30 în fața porții, după ce se lansa solitar tot pe stânga, fără însă ca Paulevici să și ajungă la întâlnire în preajma careului mic.

Iar încet, încet oaspeții mai slab clasați au preluat inițiativa în ultimul sfert de oră al reprizei, Pandele încercându-și șutul de la semidistanță, puțin pe lângă poartă, iar Tudor obligându-l pe Trifon să deturneze în corner reluarea cu capul din careu, lovitură de la colțul terenului în urma căreia Ciuciulete a trimis tot cu capul dar paralel cu linia de fund, deși dintr-o poziție de gol, în care se trezea și Malama în minutul 43, singur cu Trifon.

Nou-promovații tremurând și în minutul 50 după o altă fază fixă a Unirii, care efectua o primă schimbare la pauză, lovitură liberă executată din stânga de Chirițoiu pe colțul scurt ricoșând din portarul Trifon în bară. Ghinionul invocat de bănățeni în alte meciuri era spulberat iar jocul revenea în albia dorită de amfitrioni, mai întâi însă fără a fructifica prin aceiași Paulevici și Simon din poziții de gol, ci abia peste alte două minute, atunci când Martinov a fost faultat în jumătatea adversă, la care centralul Szabolcs Kovacs a lăsat avantaj, Ghinescu pătrunzând în careu de pe flancul stâng și expediind o centrare șutată în fața porții, de unde Dragan Paulevici a dublat avantajul: 2-0 în minutul 56.

Avea să se repete deznodământul aparițiilor Unirii Constanța în Banat, în etapa I pe ”Știința” și ceva mai recent pe ”Electrica”, pierzătoare la zero, cu 1-0 respectiv 4-0?

Da, căci tot CSC Dumbrăvița a fost mai dezinvoltă în ultima jumătate de oră, când scorul putea lua proporții, Paulevici fiind aproape de „dublă” în minutul 68, când a șutat de la 14 metri, din lateral dreapta, la vinclul de la colțul scurt, însă portarul căpitan Udrea a deturnat în corner, iar Luca Bodri având două bune situații, în minutul 74, când a trimis cu capul de la 7 metri iar goalkeeper-ul a reținut, și în minutul 80, când a șutat puternic de la 16 metri, dar pe direcția lui Udrea, care a respins în față. 

Alte două ocazii de gol fiind create pe final, după unica modificare în 11-le gazdelor, în minutul 85, atunci când Martinov a scăpat de pe stânga și a șutat peste bară din poziție de unu contra unu cu portarul, balonul recuperat rapid fiind expediat de Amariei de pe dreapta în fața porții, unde Simonm a șutat prea moale.

Punctele erau deja la zestre, o ușurare la ultima reprezentație acasă în 2022, iar ultima impresie contează, alb-verzii urmând a încheia anul competițional pe drumuri, sâmbăta viitoare de la ora 11 în campionatul Ligii 2 la Râmnicu Vâlcea, cu CSC Șelimbăr, iar în miercurea ce va urma, în grupele Cupei României, la CSM Alexandria, într-o dispută fără nici cea mai mică miză, între formații deja eliminate din întrecere, ceea ce dovedește absurditatea sistemului competițional, fiind vorba tocmai despre un concurs eliminatoriu.

Rezultatele zilei în Liga 2 și programul ultimelor etape din 2022, a XV-a și a XVI-a, pe coloana clasamentelor la zi a secțiunii Fotbal.

La final, antrenorul Cosmin Stan a remarcat că a fost „un meci de șase puncte. Am reușit să câștigăm, sper că ne-am deblocat cu victoria asta și sper să luăm puncte și din ultima deplasare, cea de la Râmnicu Vâlcea, cu CSC Șelimbăr. Cred că astăzi, dacă terenul ar fi fost bun, ați fi văzut un spectacol extrem de agreabil. Ambele echipe au fost preocupate să joace, au avut un joc ofensiv bun. Păcat că starea terenului nu le-a permis în totalitate jucătorilor să-și etaleze calitățile. Dar a fost un joc foarte bun pentru această suprafață, cu un ritm foarte bun, s-a jucat de la o poartă la alta. Vreau să îi felicit și pe cei de la Unirea Constanța, o echipă cu jucători foarte talentați. Pfuuu, cât am ratat astăzi… Dar am dat totuși două goluri și e bine că le-am reușit și pe acestea! Suferim la finalizare, iar asta se și vede. Golgheterii noștri de până acum  au doar două goluri – Ghinescu, Simon și Paulevici. Cred că asta spune totul despre oamenii de gol pe care îi avem în echipă. Nu am făcut schimbări pentru că am fost mulțumit de joc. Chiar am fost mulțumit! La alte meciuri, făceam și câte trei sau patru modificări, iar cei veniți de pe bancă nu aduceau nimic în plus. Astăzi chiar a mers foarte bine jocul. Am făcut o singură schimbare, când Paulevici s-a accidentat, iar în locul său a intrat Olaru, care a făcut unul dintre cele mai bune meciuri ale lui în Liga a II-a, chiar dacă a jucat puțin. Asta vreau eu de la el! La Paulevici, cred că a fost doar o încărcare musculară foarte mare, pentru că a făcut mult efort. Dar voi vorbi și cu medicul să vedem exact situația lui”.

John Ene, locțiitor al lui Dacian Nastai pe banca Unirii, ”principalul” fiind suspendat, a remarcat că „ținând cont și de experiența noastră mai redusă, dar și de starea terenului, cred totuși că a ieșit un joc frumos, cu ocazii de ambele părți. Pot să spun că în anumite momente am avut și noi ocazii foarte bune și puteam poate schimba soarta jocului. Dar felicit echipa din Dumbrăvița, a fost peste noi în multe momente ale jocului, iar rezultatul probabil că este echitabil. Au fost multe absențe la noi, am înscris doar 17 jucători pe foaia de joc. Sunt mulți accidentați, am avut și doi suspendați, inclusiv pe antrenorul principal Dacian Nastai. Chiar și așa, cred că am făcut un joc bun. Probabil că în iarnă vor mai fi sosiri la echipă. Avem nevoie de trei-patru jucători cu experiență, s-a discutat și se ia în calcul această variantă”.

CSC Dumbrăvița: Trifon – Amariei, Gîsă, Zurbagiu – cpt., Ghinescu – Luca Bodri, Tănase, Curea – Paulevici (minutul 83, Olaru), Simon, Martinov.

Rezerve: Ciui – Ungureanu, Bura-Koț, Moțiu, Grigoriu, Popa, Blickling, Pașcalău.

Unirea Constanța: Udrea – cpt. – Cireșoiu (minutul 46, Lăcătuș), Cană, Șuteu, Arnold – Pandele, Ciuciulete – Malama (62, Neacșu), Niță, Tudor (88, Mitrică) – Chirițoiu (62, Tudose).

Rezerve: Andrei Ștefan – Timiș.

 

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


7 + = zece

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: