CSC Dumbrăvița, în București pe sintetic la codașa fără succes și cu cele mai puține goluri marcate. Stan: ”Am învins de două ori pe sintetic la contracandidate”. Miklos: ”Să câștigăm, pentru a pregăti cât mai bine jocul acasă cu Slatina”. Curea: ”Ne-am simțit bine pe teren advers”. Doar 4 echipe au mai multe puncte în deplasare decât ”verzii”

Totu-i o premieră pentru nou-promovații în Liga 2 de lângă Pădurea Verde, de astă dată, sâmbătă la matineu, sub forma primei vizite în capitala României, așadar chiar mai ”la centru” decât în 20 august, când remizau 2-2 în Ilfov la Buftea cu Concordia Chiajna, ”lanterna roșie” Metaloglobus București urmând a-i primi pe ”verzi” în sectorul 2 municipal, în nord-est, în Pantelimon. Codașa, a doua cea mai longevivă grupare pe scena secundă, din 2017, e decuplată la 4 puncte în urma penultimei clasate, în consecință sub presiunea obținerii unui prim succes în noul sezon, însă, tocmai dat fiind și situația vulnerabilă a ”lanternei roșii” cu doar 3 goluri marcate în 8 etape, așteptările sunt implicit și automat mai mari pr seama tinerilor de la CSC Dumbrăvița, oricum racordați mental ridicării ștachetei din partea propriului antrenor, Cosmin Stan. Care, însoțit de goalkeeper-ul Mikloș și Curea, a vorbit cu 3 zile înaintea celei de-a cincea deplasări în Liga 2.  

”Verzii” bănățeni descind în Pantelimon în cel mai greu moment al Metaloglobusului de la promovarea bucureștenilor în 2017 în Liga 2, serie neagră care a condus și la înlocuirea antrenorului Trică, gazdele de sâmbătă de la 11 rămânând cu un singur punct în cont încă din runda inaugurală a noului campionat.

Pe când alb-verzii au acumulat deja 7 prin deplasări, având un bilanț pozitiv ”afară”, capitol la care doar Clubul Sportiv al Armatei, cu 10 puncte adjudecate pe drumuri, Concordia cu 9, Unirea Dej și CSM Slatina cu câte 8, au o zestre mai bogată. Tot câte 7, Csikszereda și Unirea Slobozia, iar mai puține, CSC Șelimbăr, Dinamo și Progresul Spartac câte 6 fiecare, Oțelul și ieșenii câte 5, iar de exemplu Gloria Buzău numai și numai 3. 

În descrescendo, Metaloglobus nici măcar n-a mai înscris în ultimele 4 apariții, pierzând ultima reprezentație pe care o dădea pe teren propriu, 0-1 cu nou-promovata din Slatina acum două etape, dar pe rând fără replică și în deplasare, învinsă cu 1-0 la Brașov, cu 2-0 în Afumațiul ilfovean în Cupa României și tot cu 2-0 în Liga 2 la Miercurea Ciuc.

De fapt, bucureștenii n-au mai marcat de peste o lună de zile, din 3 septembrie, când cedau Ripensiei cu 2-1 în Timișoara, pe ”Electrica”, în runda a V-a. Ori sâmbătă va începe deja cea de-a noua etapă, la încheierea primei jumătăți a turului, de fapt a sezonului regulat.

Mai mult, Metaloglobus n-a mai înscris acasă de aproape două luni, din 13 august, 1-3 atunci cu Gloria Buzău, cedând ulterior cu 1-0 atât în deplasare, la Slobozia, cât și acasă, cu o altă nou-promovată, din Baia Mare. Care va să zică n-a punctat în 180 de minute de joc pe teren propriu contra unor nou-promovate învingătoare în Pantelimon. Și a treia, sâmbătă spre ora 13? 

Cert e că bucureștenii au strâns 8 înfrângeri consecutive după debutul promițător în noul sezon, 1-1 la 9 august în Ghencea cu Clubul Sportiv al Armatei. Reușite cu țârâita în baza cărora au cele mai puține goluri înscrise în Liga 2, numai 3, chiar mai puține decât celelalte două cele mai ineficace formații ale eșalonului, vecinele de pe 18 și 19, Ripensia și Politehnica, ambele din Timișoara. București și Timișoara la coadă?

CSC Dumbrăvița în schimb la numai 3 puncte în urma buzoienilor cu pretenții de mărire, respectiv la doar 4 de zona play-off, treaptă a șasea ocupată și acum, precum la ceas de primăvară, la începerea și încheierea grupei I valorice, de Unirea Slobozia. Iar cu ambele echipe din câmpia sud-estică ”verzii” au dat deja ochi în primele 8 etape.

Înaintea celei de-a noua, antrenorul Stan a remarcat azi-dimineață că „venim după o săptămână foarte bună, cu două victorii. În plus, s-au strâns patru victorii consecutive, două în campionat și două în Cupa României. Am început cu acest aspect pentru a arăta că suntem într-un moment foarte bun, iar la nivelul încrederii suntem acolo unde ar trebui să fim. Întâlnim sâmbătă echipa de pe ultimul loc, dar consider că e un loc de conjunctură. Metaloglobus e o echipă cu tradiție în Liga a II-a, cel puțin pentru ultimii ani, mereu au avut clasări în prima jumătate a ierarhiei. E o echipă care a început campionatul cu pretenții de play-off. Între timp, au avut și ei probleme mari, iar începutul nefast de campionat s-a lăsat cu demiterea antrenorului (n.r. Eugen Trică). Au un antrenor nou (n.r. Eusebiu Tudor), dar nici el nu a reușit să schimbe prea multe lucruri și au pierdut primul joc, la Csikszereda. În plus, în ultima săptămână au pierdut și cei mai buni jucători din lot, pe frații Herea, care au fost golgheterii echipei în ultimii ani. E clar că e o echipă care în acest moment nu se regăsește. Sper să profităm la maximum de acest lucru. Eu sunt convins că își vor reveni, dar sper să o facă după meciul cu noi. Jucăm pe un teren sintetic, iar din acest punct de vedere cei de la Metaloglobus au un mic avantaj. Dar având în vedere că noi am jucat anul trecut în Liga a III-a două meciuri cu Lipova, la o contracandidată, pe terenul sintetic de pe «Motorul» și le-am câștigat, cred că ne vom descurca și de această dată. Avem mulți jucători care au făcut parte din campionatele de minifotbal la nivel național și internațional, deci sunt jucători cu caracteristici pentru o asemenea suprafață. Ei au un mic avantaj, cum spuneam, pentru că se și antrenează pe acea suprafață, dar acest avantaj nu e hotărâtor. Nu cred că pornim cu prima șansă în niciun meci. Suntem o echipă nou-promovată și nu cred că putem spune așa ceva, chiar dacă situația din clasament ar indica faptul că suntem favoriți. Poate doar în momentul în care am juca cu Progresul Spartac sau Slatina, și ele nou promovate, am putea spune asta. Dar având în vedere că ambele sunt peste noi în clasament, cred că nici acolo n-am fi favoriți. Noi tot timpul am creat emulație. De când am venit la echipă, tot timpul a fost emulație, tot timpul a fost ceva pozitiv, tot timpul am tins mai sus. E foarte bine că am ajuns în situația asta, că traversăm un moment bun. Vin și meciurile din Cupa României, cu Rapid și CFR Cluj, și nu avem decât de câștigat din aceste întâlniri. Chiar dacă poate nu vom reuși să facem puncte cu cele două echipe, ca experiență e doar ceva pozitiv. E clar, n-are ce să fie negativ în momentul în care jucăm cu echipe de asemenea calibru. E vorba de experiență în plus la nivelul jucătorilor și nu numai, chiar la nivelul antrenorilor și a conducerii”.

Robert Mikloș a împărtășit viziunea celui din poartă, apărată în câteva apariții din noul sezon: „Cred că va fi un meci destul de greu. Întâlnim echipa de pe ultimul loc, dar acest detaliu nu contează pentru noi, trebuie să mergem motivați la București și să câștigăm. Suprafața de joc e puțin diferită, dar avem în componență jucători buni, care se pot adapta la orice condiții. Suntem foarte motivați, avem un moral ridicat, datorită acestor patru victorii consecutive. Mergem la București să câștigăm și acest meci, pentru a pregăti apoi cât mai bine jocul de acasă, cu Slatina. Mă bucur foarte mult că m-am întors la Dumbrăvița. Cel mai bine e întotdeauna acasă! Mă bucur și pentru faptul că am debutat în Liga a II-a, cred că am făcut-o destul de bine, în ciuda celor patru goluri încasate cu Slobozia. Încerc în continuare să mă pregătesc cât mai bine și să joc. Concurența cu Cătălin Trifon? E benefică pentru amândoi, până la urmă, cel care se pregătește bine, acela și joacă! Suntem și prieteni în afara terenului și sper să facem pasul mai sus amândoi”.

Portarii ”verzilor” au scos de 16 ori mingea din propria plasă în cele zece meciuri jucate în Liga 2 și Cupa României în noua campanie, patru dintre aceste partide – aproape o jumătate, încheindu-se însă fără ca ațele să fi fost atinse, la Târgu Jiu și Periam, iar săptămâna trecută pe ”Ștefan Dobay” în 120 de minute contra ieșenilor și cu ”Ripi”.

La capitolul goluri înscrise, 13 în aceleași zece partide, dintre care 9 marcate în deplasare iar 7 până la pauză pe teren advers, două din penalty în prima parte, unul în repriza a II-a, cele 4 pe ”Ștefan Dobay” fiind izbutite în ”felii” egale, două în primele 45 de minute, două după pauză, printre care și unul de la punctul cu var. 

Și a vorbit și Denis Curea, „Cu Metaloglobus va fi un meci frumos. Chiar dacă e o suprafață sintetică, e un teren drept, care ne va permite să pasăm, să ne facem jocul. Cred că dacă vom avea atitudine și vom fi determinați, vom câștiga meciul de sâmbătă. Suntem mai eficienți în deplasare, așa e. Nu cunosc detaliile, eu sunt mai nou aici (n.r. râde), dar și în acest sezon ne-am simțit bine pe teren străin și sper să continuăm tot așa. Mă simt foarte bine în această perioadă. În vară am început ceva mai târziu pregătirea, a fost puțin cam greu, pentru că e un pas destul de mare să vii de la juniori direct în Liga a II-a. Dar cred că mă descurc destul de bine. La Dumbrăvița mă simt foarte bine. În vară, chiar vorbeam cu cineva care mi-a spus să vin aici, pentru că sunt condiții foarte bune, și de recuperare, și de joc. Și m-am convins că așa și este”.

Programul complet al etapei și ultimele rezultate din Liga 2, pe coloana clasamentelor la zi a secțiunii Fotbal. Ieri, Dinamo – Unirea Slobozia 1-0, alaltăieri, Unirea Constanța – Gloria Buzău 3-1, meciuri jucate la Giurgiu respectiv Clinceni. Cinci dintre secund-divizionare, așadar un sfert dintre ele, au început sezonul prin a organiza întâlnirile disputate în calitate de găzde pe terenuri neutre, în pribegie. ”Privata” Metaloglobus e în schimb la ea acasă în Pantelimon, pe suprafață sintetică. 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


7 + = saisprezece

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: