CSC Dumbrăvița înscrie de 6 ori cu Avântul și în retur: 6-2 (1-1) de la 0-1 și 1-2

Alb-verzii de lângă Pădurea Verde n-au pierdut prilejul astăzi după-amiază să pună punct seriei nefaste de două înfrângeri urmate de o remiză acasă, profitând de ocazia primirii vizitei ”lanternei roșii” pe care o depășeau cu 0-6 în întâlnirea tur din deplasare, pentru a marca din nou de 6 ori, însă abia după ce au fost conduși în fiecare repriză de unica grupare fără succes în prima jumătate a sezonului regular din Seria 8 în Liga 3: CSC Dumbrăviţa – CS Avântul Periam 6-2 (1-1) după 0-1 și 1-2.

Sporttim vă invită pe pagina de pe rețeaua social media MeWe

Astăzi la ora 15 a început returul eșalonului terț iar ”verzii” Dumbrăviței au semnat întâiul lor triumf după 4 săptămâni, din 2 octombrie, când învingeau cu 0-2 la Cermei în urmă cu patru runde, respectiv prima victorie pe ”Ștefan Dobay” după aproape două luni, din 10 decembrie, când dispuneau tot cu 2-0 de cei din Pecica, așadar la a patra apariție de-atunci pe propriul teren. 

Ieri s-au împlinit două luni de la startul campionatului, când, în 28 august, CSC Dumbrăvița a trecut la Periam de CS Avântul cu 0-6, și iată că alb-verzii îndrumați de Cosmin Stan au bisat și în retur împotriva ”Cenușăresei” din C8, al cărei unic punct datează din 4 septembrie, 1-1 la Pecica în etapa a II-a.

Unu la unu a fost și astăzi la pauză, după ce oaspeţii au deschis scorul în minutul 3, în urma cornerului executat de antrenorul-jucător Cosmin Mînecan, fructificat din apropiere de Darius Buzdugan, alb-verzii egalând rapid prin Tismonar, cu latul, din 6 metri, în urma unei centrări perfecte de pe flancul drept, expediată de Ghinescu.

La reluare, după ce ”verzii” au efectuat o primă modificare la pauză, vizitatorii au preluat din nou conducerea, în minutul 57, prin Alexandru Gaşpar, şutând de la 12 metri pe jos, la colţul scurt: 1-2. Bucuria a fost însă și de astă dată de scurtă durată, întrucât la o acţiune pe stânga a lui Paulevici, care a centrat în fata porţii, David Berivoiescu a egalat cu capul de la un metru.

Gazdele au preluat în premieră conducerea abia în minutul 64, după ce Martinov a scăpat spre poartă și a fost prins cu ambele mâini de Olteanu, care a văzut direct cartonaşul roşu, lovitura liberă de la 20 de metri lateral dreapta fiind perfect executată cu stângul de Răzvan Ghinescu, şut puternic şi 3-2. CSC Dumbrăvița trecea în avantaj și deținea de-acum superioritatea numerică, pentru ultimele 25 de minute.

Iar amfitrionii mai recurgeau la câte două înlocuiri în minutele 65 și 70. Urma și un contraatac purtat pe dreapta de Maric, care a centrat perfect în careu iar Dragan Paulevici nu a ratat din 6 metri: 4-2. Iar diferența se mărea în minutul imediat următor, la pasa filtrantă a lui Andrei Andrei, finalizată din apropiere de Alexandru  Martinov.

Gazdele cu un jucător în plus în teren se desprindeau și mai mult printr-o nouă reuşită a lui Alexandru Tismonar, primul autor al unei ”duble” în întâlnirea din runda a X-a, la o centrare a lui Schinteie… 6-2.

Este doar pentru a doua oară în acest campionat când ”verzii” înscriu mai mult decât două goluri într-un meci, fiind pentru a doua oară la rând ca Avântul să cedeze la 4 goluri handicap.

Urmează al treilea meci succesiv acasă pentru elevii lui Stan, de astă dată cu o trupă fruntașă, CS Crișul. Rezultatele zilei în C8 și programul rundelor 10-11, pe coloana clasamentelor la zi în secțiunea Fotbal.

*

CSC Dumbrăviţa: Ciui – Maric (min. 65, Motreanu), Bura-Kot, Bain, Ghinescu – Degău (min. 46, Berivoiescu), Zurbagiu – cpt. (min. 70, Dobie), Schinteie – Tismonar (min. 70, Pițuc), Martinov – Paulevici (min. 65, Andrei).

Antrenor principal: Cosmin Stan.

Rezerve: Trifon – Gologan. Au lipsit, fiind accidentaţi: David şi Bodri.

CS Avântul Periam: Holca – Chistrugă (min. 76, Viaşu), Artimon, Mureşan (cpt), Gașpar – Siminiceanu, Buzdugan, Mînecan (min. 76, Petric), Gălățan (min. 70, Toma) – Dan (min. 42, Periat), Olteanu.

Antrenor: Cosmin Mînecan.

Rezerve: Iordache, Ciobănică, Florea, Ologu, Tamaş. A lipsit Poparadu.

*

Declaraţii…

Cosmin Stan (antrenor CSC Dumbrăviţa): ”Aveam nevoie de un meci în care să dăm multe goluri. Sperăm că prin jocul de astăzi echipa s-a descătuşat iar în următoarele  etape nu vom mai rata aşa de mult. Etapa viitoare vom juca tot acasă şi probabil vom întâlni liderul.”

Cosmin Mînecan (antrenor CS Avântul Periam): ”În primele minute am controlat jocul și am reuşit să deschidem scorul, dar până la pauză am fost egalaţi. După pauză tot noi am condus din nou, dar din păcate am fost egalaţi. Ca apoi, pe un contraatac al adversarilor, a fost eliminat un jucător de-al meu şi de aici s-a rupt totul. Când s-a şi marcat din acea fază, în urma unei lovituri libere. Din nefericire pentru noi rezultatul nu ne avantajează, este frustrant că nu aducem puncte. Doresc să felicit gazdele şi brigada de arbitri. Iar noi trebuie să ne vedem de treaba noastră.”

Au arbitrat: Alexandru Gornic – Cristian Căşuţ şi Daniela Andreea Şuşcă (toţi din Arad). Observator de arbitri: Ioan Mureşan (Timişoara); delegat de joc Vlad Căluşer (Mureş).

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 5 = sase

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: