CSC Dumbrăvița pierde din nou cu Șoimii Lipova pe ”Ștefan Dobay”: 0-2 (0-1)

Alb-verzii Dumbrăviței au suferit astăzi după-amiază întâia înfrângere în noua ediție de campionat a Ligii 3, în cadrul etapei a VII-a – antepenultima a turului, și tocmai pe propria arenă, ”Ștefan Dobay”, în fața campioanei la zi a Seriei 8, CS Șoimii Lipova, care se impunea pe același gazon și în urmă cu nici două luni, pe 11 august, atunci în Cupa României. 

În vară, arădenilor le-a fost suficient un unic gol pentru a se califica în condiții de deplasare, astăzi de la ora 15 înscriind în fiecare repriză, Șoimii cu golurile, gazdele timișene cu eliminările, la fel, câte una pe repriză. 

Așa cum se mai întâmplă în fotbal, a fost una dintre acele zile în care, orice-ar face, uneia dintre formații nu îi este parcă dat să învingă, fără a concretiza, în ciuda jocului evident mai bun decât al partenerei de întrecere și al tuturor strădaniilor. 

Dat fiind că liderul imbatabil CSC Ghiroda și Giarmata Vii nu joacă în această rundă a șaptea ca urmare a excluderii lui ACS Poli din competiții, ”verzii” erau conștienți că o revanșă victorioasă în campionat cu CS Șoimii i-ar fi apropiat la numai două puncte de fruntașă, însă vizitatorii din Lipova au fost cei care s-au apropiat la două puncte de dumbrăvițeni, depășindu-i pe ”Ștefan Dobay”: 0-2 (0-1)

Un rezultat mincinos, după un meci dominat de alb-verzi, care și-au creat o sumedenie de oportunități și chiar ocazii de gol, poate nu chiar într-atât de clare precum în remiza albă de la Chișineu Criș, dar suficiente pentru a înscrie măcar o dată, ceea ce n-au izbutit nici la a doua încercare acasă cu campioana la zi a seriei vestice. 

A fost un duel al ocupantelor podiumului în ediția anterioară, ”verzii” pe 3, arădenii fruntași fără a promova ulterior în Liga 2 la baraj, duel al unor grupări care vizează calificarea în faza play-off 1-4 a Seriei 8 în sezonul în curs, ”careu” abordat apoi în cont cu punctele adjudecate pe parcursul tur-retur.

Dacă la întâlnirea eliminatorie din august dumbrăvițenii și-au invitat adversarul la joc, de astă dată au atacat mai susținut însă finalizarea a lăsat de dorit, pe de altă parte rămânând în inferioritate numerică de la mijlocul primei reprize, ba chiar în dublă inferioritate numerică în partea secundă. 

Un indiciu că nu va fi după-amiaza bănățenilor s-a conturat în minutele dinaintea partidei, când gazdele au fost nevoite să nu poată apela la serviciile lui Ghinescu, înscris printre titulari la ședința tehnică a jocului, dar acuzând înțepături la mușchiul aductor. Extrema timișenilor se accidenta miercuri la antrenament iar înainte de joc a resimțit dureri, astfel încât ”verzii” s-au văzut privați de unicul component de picior stâng din formație, asta și în condițiile absențelor lui Gologan și Benea – ambii accidentați. mai mult decât atât, executant al fazelor fixe, lovituri libere ori cornere. Berivoiescu i-a luat locul, jucător de picior drept, însă planurile amfitrionilor erau modificate radical.

Pe un gazon cu deficiențe, dacă nu cel mai nepotrivit atunci printre cele mai problematice din Seria 8, și pe o vreme într-o bruscă răcire, chiar pe alocuri cu ploaie în repriza a II-a, în fața unei asistențe restrânse, puțini spectatori luând loc în tribună dat fiind absurditățile discriminatorii și fără pic de justificare în plan științifico-medical-sanitar dar și al dreptului constituțional, legate de dreptul de acces rezervat strict celor vaxxinat-vagginați ori trecuți prin așa-zisa ”boală” ca parte a mascaradei ”pLandemiei”, CSC Dumbrăvița s-a chinuit în zadar și n-a învins pentru al doilea joc la rând pe ”Ștefan Dobay”, încasând în schimb tot două goluri, prim eșec în noul campionat.

”La cutie” și fără a-și asuma riscuri, CS Șoimii Lipova a semnat în schimb a doua victorie consecutivă în Seria 8, după cea cu 4-1 acasă cu Avântul Periam, succese legate în urma unor prime cinci etape în care campioana n-a câștigat deloc.

Care urma să fie deznodământul întâlnirii s-a putut intui chiar din primul sfert de oră, Dragan Paulevici șutând în minutul 3 în portar din 6 metri, goalkeeper al arădenilor care a închis bine unghiul, dar mai apoi Kevin Trabalka deschizând scorul în minutul 13 pentru CS Șoimii: 0-1.

În urma unei mingi lungi din zona centrală a terenului și în condițiile în care fundașul Motreanu a deținut prim-planul, alegându-se însă cu un cot în gură, balon expediat apoi pe flancul opus, de unde o centrare în gura porții a sfârșit în plasă la colțul lung. O reușită survenită pe fondul intenției de a centra…

Nu trecea mult și, la mijlocul primei reprize, timișenii rămâneau în inferioritate numerică, Zurbagiu încasând cel de-al doilea cartonaș galben și fiind eliminat, decizie a foarte tânărului central hunedorean Raul Sebastian Bădărău care i-a contrariat nespus pe amfitrioni. 10 contra 11 de la 0-1 pentru încă trei pătrimi din meci.

Dumbrăvițenii însă n-au dezarmat și au continuat să ajungă în poziții bune, fără însă a fructifica, de exemplu Bain ratând de 3 ori cu lovituri de cap în urma unor faze fixe. 

Gazdele au aplicat un pressing ofensiv avansat, pe când Șoimii s-a limitat la a evada din corzi cu mingi lungi pe vârfuri – adesea eficient utilizate cu devieri periculoase, manieră de joc suficientă pentru conservarea avantajului, în condițiile în care CSC Dumbrăvița a câștigat majoritatea duelurilor directe la mijlocul terenului și a purtat o permanentă ofensivă pe alocuri susținută, păcătuind însă prin execuții deficitare din poziții foarte bune.

Simțind pericolul, Flavius Sabău a apelat la o dublă modificare la pauză, când au intrat Ban și Ciubăncan, după care Cosmin Stan a răspuns printr-o triplă înlocuire la finele primei ore de joc, însă datele problemei nu s-au schimbat. Gazdele au continuat să atace fără a concretiza, oaspeții le-au taxat.

Martinov expedia două șuturi foarte bune iar Schinteie unul, puțin pe lângă buturile arădenilor, vizitatori mai experimentați și maturi în joc care au înscris și în mitanul secund, în urma unei faze fixe, corner, Vlad Filimon deviind cu o lovitură de cap de la colțul scurt, pe lung: 0-2 în minutul 73.

La care Stan a efectuat alte două schimbări iar gazdele n-au făcut nici atunci pasul înapoi, nădăjduind la spargerea gheții, cu David aproape de gol la o deviere, însă și Martinov s-a ales cu cel de-al doilea cartonaș galben, tot cu cântec, fiind și el eliminat: 9 contra 11 și 0-2… Cât de indisciplinați să fi fost oare timișenii dacă doar Paulevici s-a mai ales și el cu un cartonaș galben!? Jocul continua să curgă implacabil spre un deznodământ similar celui din Cupa României. 

Dar chiar și așa ”verzii” au insistat ofensiv și în ultimele 10 minute, cu 3 reluări pe poartă, toate apărate, și ocazia lui Pițuc din lateral stânga, singur în acea zonă a careului, de unde a șutat tare dar și imprecis, paralel cu linia porții, ceea ce însumează ineficiența gazdelor la finalizare. Într-un final pe contre și-a arătat dinții și Șoimii, Trifon fiind însă pe fază.

Una peste alta, unii au fost cu construcția jocului iar alții cu golurile. Șoimii, la prima victorie afară în campionat, dumbrăvițenii la doar al doilea eșec de la preluarea echipei de Cosmin Stan, și acesta tot cu cei din Lipova. Coșmarul ”verzilor”.

Urmează pentru dumbrăvițeni deplasarea la Dudeștii Vechi după care 3 apariții consecutive acasă, la finele turului cu Frontiera Curtici iar în retur cu cei din Periam și Chișineu Criș, pe când Șoimii va aștepta săptămâna viitoare vizita pecicanilor.

Programul etapelor 7-8 în C8 și clasamentul la zi, pe coloana datelor tehnice a secțiunii Fotbal.

Cosmin Stan, antrenor principal al gazdelor învinse, a remarcat că ”jocul a fost echilibrat, cu un plus totuși în dreptul Dumbrăviței, care a aplicat un pressing foarte avansat, a câștigat marea majoritate a duelurilor unu la unu, pe când Șoimii a preferat să joace doar cu mingi lungi – și pentru că nu i-am lăsat noi să joace. Ei formau echipa mai matură, experimentată, noi aliniam o formație tânără, și a învins fotbalul la ciupeală, în detrimentul echipei care s-a chinuit să joace. Dar din păcate n-am cum să trec cu vederea peste aspecte colaterale jocului, dat fiind că aceleași faze și situații de joc au fost interpretate de arbitri la 180 de grade de la un meci la altul, ba și încercând să te convingă că ar lua deciziile după regulament. Mă refer la eliminarea lui Zurbagiu din minutul 22, după un henț la mijlocul terenului. Căci la meciul precedent acasă, cu Ghiroda, a fost o fază identică în care am solicitat cartonaș galben iar arbitrul nu l-a acordat, explicându-ne în plus că doar într-o fază iminentă de gol se acordă galben. Iar astăzi, la o fază chiar în jumătatea Șoimilor de teren, așadar nu iminentă de gol – în nici un caz, Zurbagiu a văzut cartonașul galben pentru henț. Nu mai știam ce se întâmplă… Din minutul 22 în inferioritate numerică. Iar în minutul 75 ne elimină și al doilea jucător, după o fază în care jucătorul advers dă cu piciorul in minge când jocul era oprit. La care Martinov reacționează și dă cu mingea de pământ în direcția coechipierului său Maric – balonul și ajunge la Maric, dar Martinov vede al doilea galben. Un arbitru cu experiență n-ar fi procedat astfel, nu cred că ar fi fost de roșii. N-a fost in spiritul jocului și nici după regulament la prima fază. Un copil de 21 de ani este delegat să arbitreze un duel al ocupantelor podiumului în campionatul trecut și să ne explice nouă, care avem atâția și atâția ani de fotbal în spate. Fiecare arbitru pe regulamentul său, acum două săptămâni cumva, astăzi altcumva. Exact pe dos, în contradicție…”

*

CSC Dumbrăvița: Trifon – Motreanu (minutul 62, Maric), David, Bain (62, Bura-Kot), Berivoiescu – Schinteie (74, Dobie), Zurbagiu – Tismonar (62, Degău), Martinov, Bodri – Paulevici (74, Pițuc).

Rezerve: Ciui – Andrei.

Antrenor: Cosmin Stan.

CS Șoimii Lipova: Ilescu – Suslak, Nicolescu, Abel Popa, Aldan – Brad, Salhi, Gavrilă, Bozian – Filimon, Trabalka.

Rezerve la start: Buta, Polgar, Dolga, Gherasim, Hațegan, Ban, Ciubăncan, Simion.

Antrenor: Flavius Sabău.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la CSC Dumbrăvița pierde din nou cu Șoimii Lipova pe ”Ștefan Dobay”: 0-2 (0-1)

  1. voinea spune:

    cind esti un prost in viata asa ti se intimpla, ai uitat cind dadeai muie la arbitrii, cind esti dus de mina de o alta sluga politica, astea sint consecintele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 9 = zero

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: