CSC Dumbrăvița – Politehnica Iași 0-3. Stan: ”Acolo am pierdut jocul, la mijlocul terenului” Grozavu: ”E bine că după 13 etape am deschis scorul în prima repriză”

CSC Dumbrăvița a pierdut al patrulea meci acasă în acest campionat, și tot în fața unei vizitatoare din zona play-off, a doua oară fără a înscrie, coborând astfel în premieră pe un loc de retrogradare și cedând Ripensiei tot în premieră întâietatea în noul sezon al Ligii 2 în ceea ce privește cea mai bine clasată grupare timișeană. ”Verzii” nu se mai regăsesc, legând eșecurile la scor, 4-1, 3-0, 4-0, 3-0, ieșenii taxându-i cu al doilea lor succes în deplasare, așteptat din august. Comentariul text în direct, într-o consemnare anterioară. Ce au spus antrenorii?

Cosmin Stan: „Față de meciurile trecute, astăzi am avut totuși atitudine. Cred că Poli Iași a câștigat pe experiență, pentru că e o echipă super-experimentată, care știe să fructifice momentele cheie ale unui meci și exact asta au făcut astăzi. Având în vedere că în ultimele două meciuri am arătat rău, pot să spun că sunt mulțumit de modul în care jucătorii au încercat să se autodepășească. Chiar dacă am pierdut, am câștigat la capitolul atitudine. Din păcate, e destul de greu de scos echipa din această situație, cu aceste înfrângeri consecutive. Dar dacă reușim să menținem această atitudine, cred că vom reuși să ieșim din acest punct mort”.

„Am încercat să jucăm pe contraatac, așa am început meciul. Am vrut să-i atragem puțin în jumătatea noastră și să îi prindem pe contraatac cu Paulevici și Martinov, dar nu am reușit acest lucru. Pe parte defensivă, am stat destul de bine, cei de la Iași nu au avut ocazii foarte mari. La cornerul din care s-a marcat primul gol, am schimbat strategia, ne-am apărat în marcaj om la om, pentru că la apărarea în zonă am avut unele probleme în ultimele meciuri. Din păcate, omul care trebuia să îl țină pe Hlistei a pierdut marcajul și am luat un gol destul de ușor, care a schimbat apoi datele problemei. Noi am pregătit și situația în care primim gol, am vrut să avansăm un pic, să trecem în alt sistem de joc, am încercat să facem asta după pauză. Am fost un pic mai periculoși, cu toate că nu am avut ocazii foarte mari. Dar, din păcate, în momentele cheie am primit goluri prin care cei de la Iași și-au rezolvat meciul”.

„Acolo am și pierdut meciul, la mijlocul terenului. Nu am făcut față așa cum mi-aș fi dorit. Schimbarea lui Gîsă a fost însă forțată, din cauza unei probleme medicale. Celelalte schimbări de la mijloc, le-am făcut pentru că nu am fost mulțumit. Referitor la absența lui Călin Toma, pot spune că orice jucător care lipsește din primul 11 contează foarte mult. Mie nu-mi place însă să vorbesc despre jucătorii care nu evoluează, chiar dacă e vorba de oameni de bază. E cea mai ușoară scuză, că nu a jucat unul sau doi dintre titulari. Cei care au intrat în teren au avut șansa lor și ar trebui să discutăm despre ei. Călin s-a accidentat la antrenamentul de joi, la cel de ieri a intrat dar încă avea dureri. Am vrut să vedem cum se simte azi, la încălzire, dar durerile nu au dispărut și am preferat să nu riscăm cu el, pentru că urmează alte meciuri grele săptămâna viitoare”.

„Greșelile de arbitraj care au dus la primele două goluri au fost foarte mici. Un corner, un aut… Ce se întâmplă mai departe e mai important pentru mine. Le-am spus și domnilor arbitri la finalul jocului: consider că azi am avut cel mai bun arbitraj din toate cele 13 etape disputate până acum la Liga a II-a. Un stil de arbitraj foarte liber, exact ceea ce trebuie ca să dea cursivitate jocului. Mi-a plăcut foarte mult cum a arbitrat centralul de astăzi”.

Din partea învingătorilor, Leo Grozavu crede că ”e o victorie meritată, pentru care băieții trebuie felicitați. Se vede de la zi la zi că echipa începe să se pună pe picioare. Sigur, nu trebuie să ne entuziasmăm prea tare, a fost doar un joc. Am profitat poate și de perioada mai puțin fastă a gazdelor. Chiar îmi pare rău de cei de la Dumbrăvița, pentru că au o echipă tânără, cu potențial. Îi felicit pe această cale și pe băieți, și pe antrenorul lor, conducerea lor, în care se află foștii mei colegi Macavei și Bătrânu. Sigur, am încercat să controlăm partida de la început, era foarte important să căpătăm încredere. E bine că după 13 etape am reușit să deschidem scorul în prima repriză. Odată cu acel prim gol am căpătat încredere și repriza a doua a fost la discreția noastră”.

 „Nu a fost sete de revanșă pentru eliminarea din Cupa României, în niciun caz! A fost alt context atunci. Sigur, și atunci s-a pierdut la penalty-uri, cu jucători care nu jucaseră foarte multe meciuri, care veneau după o deplasare lungă și s-a jucat pe un teren foarte greu care a mai nivelat valorile. Dar ne așteptam la o partidă dificilă, așa cum a și fost în prima repriză. Dar, cum am spus, după venirea primului gol și băieții au căpătat încredere și e normal să se întâmple asta”.

„S-a vorbit mult despre deplasarea noastră la cușetă. Dar una e să vii cu trenul, să poți să stai puțin întins și altceva să stai în autocar. Când eram antrenor pe la alte echipe, veneam tot cu trenul spre Timișoara și băteam la Poli în prima ligă cu 5-0 sau 5-1. Până la urmă, nu contează mijlocul de transport, jucătorii sunt aceeași și dacă vin cu trenul, și dacă vin cu căruța. Important e să fii mental pregătit, să faci efort în teren. Asta îți arată valoarea până la urmă”.

„Mă bucur foarte mult pentru Alin Roman, care a reușit să spargă azi gheața. Avea nevoie de acest gol, pentru că de când a venit la Iași era foarte marcat de faptul că n-a reușit să înscrie. Hlistei deja e o certitudine pentru mine. Sunt jucători pe care e clar că mă bazez, de aceea au și fost aduși aici, pentru a se bate la un obiectiv serios. Prima oară ne dorim să ajungem în play-off și apoi vom vedea. Dar mai avem foarte mult de muncă în continuare!”

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− trei = 5

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: