CSC Dumbrăvița, primele succese legate în Liga 2. Stan: ”Și anul trecut, în Liga 3, am fost echipa care tot timpul a crescut, până spre final, când am prins forma maximă”. Muntean (Ripensia): ”În ultimele două-trei luni n-am antrenat mingea lungă”

CSC Dumbrăvița a câștigat astăzi primele puncte pe stadionul ”Ștefan Dobay” în Liga 2, impunându-se în premieră acasă în eșalonul secund, în urma unei lovituri libere deviate în primele 10 minute ale întâlnirii cu Ripensia, pe un teren mustind de apă: 1-0 (1-0). Astfel, ”verzii” nou-promovați au legat și primele victorii în divizia secundă, pe când roșu-galbenii au ajuns la al treilea meci consecutiv în campionat fără gol marcat. Pe lângă transmisia LIVE TEXT și galeria foto, iată și spusele tehnicienilor. 

Cosmin Stan, antrenor al învingătorilor: „Se pare că ne avantajează terenul mai prost. Totuși, consider că dintre cele trei echipe din Timiș, Ripensia e cea mai bună. Dar nu tot timpul câștigă cei mai buni. Mă bazez pe lotul lor, pe jucătorii ofensivi pe care îi au: Piftor, Mogoș, Ene, Gavra… Le-a lipsit foarte mult astăzi Mihai Ene, dar nici el nu cred că putea face mare lucru pe un asemenea teren. Noi am gestionat mai bine jocul pe acest teren, pentru că ne-am obișnuit cu el de marți, la meciul cu Iașiul. Contează foarte mult faptul că începem să legăm victoriile. Am și spus înaintea acestei serii că vin cele patru etape cu adversari mai de nivelul nostru. Două au trecut și avem șase puncte, din meciurile cu Baia Mare și Ripensia. Urmează Metaloglobus și Slatina și sperăm să acumulăm și din aceste jocuri puncte, pentru că apoi vin din nou bătăi de cap cu adversari foarte buni, care și-au propus promovarea. E clar că începem să urcăm spre mijlocul clasamentului, iar dacă din următoarele meciuri scoatem puncte probabil că ne vom menține în această zonă pentru o perioadă. Asta ne dorim… Dacă reușim patru sau șase puncte cu Metaloglobus și Slatina, chiar intrăm în prima jumătate. Dar să nu îl mâniem pe Dumnezeu! Acum trei săptămâni eram cu moralul la pământ, acum venim după patru victorii la rând, două în Cupă și două în campionat. Cred că ați văzut că suntem pe un trend ascendent. Și anul trecut, în Liga a III-a, noi am fost echipa care tot timpul am crescut, până spre final, când am prins forma maximă. Sper că așa va fi și în acest sezon de Liga a II-a. Avem două meciuri la rând fără gol primit, dar ceea ce e mai important e faptul că adversarii au avut foarte puține ocazii de gol. Sigur, nici terenul nu a permis un joc de pase, cum are Ripensia, cum avea și Iașiul, dar am profitat de starea suprafeței de joc și am câștigat!”

Luna aceasta, din 19 octombrie, ”verzii” vor avea în program și 3 apariții în grupele Cupei României: „Grupa din Cupa României? Pentru asta ne-am calificat. Chiar le spuneam băieților ieri, la tragerea la sorți, că îmi doresc să avemi cei mai puternic adversari cu putință. Și cred că așa și este… Jucăm cu Rapid din Urna 2 și cu CFR Cluj din Urna 1. E exact ceea ce am vrut! Meciurile acestea vor prinde foarte bine jucătorilor, ca experiență. Locul de disputare a meciurilor va fi stabilit în funcție de programări. Dacă se vor pune în nocturnă, vedem… Avem varianta Arad sau să mergem în deplasare, pe terenul adversarelor”.

Iulian Muntean, de la Ripensia, a spus că „din păcate, cei de la Dumbrăvița s-au adaptat mult mai bine condițiilor de joc. Nu se putea juca fotbal pe o astfel de suprafață. Ei au mai jucat pe acest teren în meciul de Cupă cu Politehnica Iași, e clar, s-au adaptat mult mai bine. Știam că echipei care va greși și va lua prima gol, îi va fi foarte greu să întoarcă rezultatul. În ultimele două-trei luni, niciodată n-am antrenat mingea lungă, stilul acesta de joc. S-a văzut foarte clar că nu știm să ne descurcăm pe un teren desfundat. În plus, nu avem nici variante de jucători pe acest profil, spre deosebire de Dumbrăvița, care a avut în față doi jucători care s-au descurcat foarte bine pe suprafața asta. În ultimii 5 ani, nu cred că am văzut un teren în Liga a II-a pe care efectiv să nu poți da o pasă! Stilul nostru de joc e unul combinativ. Nici nu puteam lua în calcul să nu reușim să scoatem o minge la exterior, să facem un un-doi… Nu putem spune că băieții nu au vrut sau nu au luptat! Doar că, e clar, cei de la Dumbrăvița s-au adaptat condițiilor mult mai bine, iar pe această cale țin să-i felicit pentru modul în care s-au pregătit și pentru modul cum s-au prezentat astăzi. Ar fi trebuit, într-adevăr, să șutăm mai mult de la distanță. Chiar le-am spus la pauză, nu s-au respectat anumite cerințe și într-un fel îi înțeleg, pentru că erau obișnuiți să joace altceva. Am avut câteva situații, prin Piftor și Gavra, dar la fel de bine puteam să mai luăm un gol pe final de meci. Ne îngrijorează situația din clasament, e foarte clar acest lucru, pentru că rămânem acolo jos! Nu reușim să aducem puncte… Pe final, l-am aruncat pe Lalic vârf, poate așa reușeam să câștigăm un duel aerian. Din păcate, nu prea avem ce să facem. Vom mai avea o discuție și cu președintele, poate găsim niște soluții. Tot cerem sau vorbim, dar până la urmă trebuie să ne bazăm pe ce avem. Și s-a văzut astăzi că nu avem variante de jucători de atac. Din păcate, Ene s-a accidentat în meciul de Cupă și poate ar fi fost o soluție pe genul acesta de teren. Are centrul de greutate jos, ar fi putut scoate om din joc, dar de driblat era foarte greu astăzi!”

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


cinci × = 5

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: