CSC Ghiroda & Giarmata Vii nu scapă ocazia tranşării jocului acasă cu codaşa Crişul, 4-0 până la pauză, „set” la mijlocul fazei play-off

CSC Ghiroda şi Giarmata Vii şi-a realimentat din plin astăzi de la ora 17, prin a stabili scorul record al primelor 5 etape în play-off-ul Seriei 8 în Liga 3, speranţele de a prinde locul secund ce duce în semifinalele barajului de promovare, reabilitându-se printr-un reconfortant 6-1 pe „Emilian Pavel” cu codaşa din Chişineu Criş pe care era „condamnată” s-o învingă dacă era să mai tragă nădejde la calificare, 6-1 conturat în mare măsură deja în primele 40 de minute, redresare în urma acelui 1-3 tot aici săptămâna trecută, în disputa cheie cu vecina de pe locul 2, CS Şoimii Lipova. 

Timişenii din grupa I valorică a Seriei 8 aveau astăzi, la mijlocul parcursului fazei play-off dar mai ales înaintea unei serii de 3 deplasări ce va începe tocmai la Reşiţa miercuri de la ora 18, absolută nevoie de victorie pentru a-şi întreţine şansele de a forţa urcarea pe locul secund, şi n-au pierdut ocazia unui succes la scor, nu puţin lucru într-o „zonă 1-4” în care 4 dintre cele 10 întâlniri de până acum s-au încheiat cu 1-0.

Ghirozenii nu doar că s-au impus şi au rămas astfel în cursă, dar au făcut-o cu un vădit apetit ofensiv, după ce Alexandru Bădăuţă a deschis scorul deja la finele primului sfert de oră, încă un sfert de oră trecând şi Andrei Mura dubla avantajul.

CS Crişul, singura fără succes în play-off în precedentele 4 etape, în care s-a bucurat strict de smulgerea unui 1-1 la ceilalţi arădeni, din Lipova, a ajuns să încaseze din nou 3 goluri de la elevii lui Sorin Bălu odată ce a înscris şi Ioan Vasluian în minutul 36, reamintind de scorul tur din 7 aprilie, la Chişineu Criş, unde bănăţenii au fost strângători graţie unui 3-1.

Încununarea unei prime reprize pe placul celor circa 200 de spectatori care s-au bucurat de timpul plăcut al ultimei vineri din aprilie a venit prin cel mai frumos gol al meciului, marcat de şeptarul căpitan Cosmin Mancaş, 4-0 ceva mai greu previzibil în primele 41 de minute ale duelului vecinelor de pe locurile 3-4.

Cu arădenii rămaşi însă de-a binele de căruţă, ceea ce se vedea de săptămâna trecută, 1-5 acasă cu liderul CSM Reşiţa. 

Apropo de care, pe când la Ghiroda era scor, roşu-negrii erau lăsaţi şi ei în urmă în întâlnirea de pe „Comunalul” lipovan a primelor două clasate, David Pop înscriind pentru Şoimii în minutul 44 ceea ce avea să rămână unicul gol al partidei, cu darul de a relansa cursa în 3, cărăşenii cedând din nou cu 1-0 în deplasare în play-off, precum tocmai la Ghiroda acum două săptămâni.

Şi acel rezultat mai relansa disputa indirectă, atunci cu atât mai mult cu cât Şoimii nu se impunea acasă cu codaşa Crişul, iar şi rezultatele de astăzi au menţinut atractivitatea şi interesul în jurul cursei pentru primele două locuri, CSM Reşiţa rămânând cu 51 de puncte, lipovanii apropiindu-se la 49 iar timişenii strângând 45. 

Timişeni care au însă de-acum 3 deplasări la rând şi o apariţie finală acasă pe 20 mai tocmai cu CSM Reşiţa. De care îi despart 6 puncte, şase mai fiind şi la bătaie în meciurile directe.  

Crişul a înscris prima în partea secundă, prin David Popa în minutul 58, dar Vasluian a plusat după un sfert de oră iar noul intrat Alexandru Buţu a reuşit în prelungiri primul gol în acest campionat, pentru… „set”.

Cu totul altceva, după ce ghirozenii cedau aici Crişului la zero în returul sezonului regulat, 0-1 (0-0) pe 18 noiembrie 2022, eşec după care ar putea ofta acum, înaintea ultimelor 4 apariţii, când orice punct contează. Dar, pentru moment, bucuria deplină a unui succes detaşat, dedicat fundaşului Rareş Bîrlovean, care şi-a serbat ziua de naştere.

Nouă puncte din 15 posibile în play-off, aidoma reşiţenilor, semn că se poate, săptămâna viitoare, a ieşirilor în Valea Domanului şi la Lipova fiind de totul sau nimic. Clasamentul actualizat şi programul viitor, al rundei a 6-a în C8, pe coloana datelor tehnice.

*

CSC Ghiroda şi Giarmata Vii: Ciocan – Vasluian, Sporin, Stupu, Coroiu – Mancaş, Schinteie, Mura, Velcan – Badăuţă, Făgărăşanu.

Antrenor: Sorin Bălu.

Pe bancă: Mosoarcă – Micşa, Ehling, Buţu, Datcu, Precup, Garştea, Cluci, Porav. 

CS Crişul: Iliescu – Haloş, Paşca, Burlă, Siminic – Grigore, Pavel – Vecerdea, Jianu, Blickling – D. Popa. 

Antrenor: Dan Stupar.

Pe bancă la start: Paşcalău – Bortiş, Dinu, Toboşaru, C. Popa.  

Au arbitrat: Leopold Herczeg (Hunedoara) – Humiţa (Caraş Severin) şi Bumb (Hunedoara). Observator de arbitri, Moisin (Oradea); delegat de joc: Oglindoiu (Drobeta Turnu Severin).

În play-out, alt succes al gazdelor timişene la 5 goluri diferenţă, AS Avântul Periam – ACS Pobeda Star Bişnov 5-0 (3-0), „bulgarii” fiind la a doua corecţie foarte severă, taxaţi până la pauză de Andrei Viaşu în minutul 12, Raul Cochinţu (16) şi Cristian Mitre (24), apoi şi de Gaşpar şi Gălăţan în minutele 48 şi 67. Iar învingătorii s-au apropiat astfel la un punct de cei din Dudeştii Vechi, elevii lui Leucă menţinându-şi avansul de 7 puncte faţă de penultima clasată din Ineu, care a dispus cu 1-0 (0-0) de liderul din 5-10, Progresul Pecica.

Fruntaş având 4 puncte avans înaintea returului cu 5 etape ce începe cu intermediara de marţi, după ce CS Phoenix Buziaş a trecut la Carani de codaşa CS Gloria Lunca Teuz Cermei, cu 2-1 (2-1), prin avansul luat de Daniel Olariu (min. 13) şi Sergiu Românu (min. 29), la care Vlad a replicat înaintea pauzei.

Marţi de la ora 18, Periam – Buziaş, Ineu – Pobeda şi Cermei – Pecica, iar weekend-ul viitor Periam – Cermei, Buziaş – Ineu şi Pobeda – Pecica.

Fotografii de la Ghiroda

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la CSC Ghiroda & Giarmata Vii nu scapă ocazia tranşării jocului acasă cu codaşa Crişul, 4-0 până la pauză, „set” la mijlocul fazei play-off

  1. Denis spune:

    Foto sunt si de la meciul cu Soimii Lipova – vezi tabela, publicul spectator (care nu vine pt Cris in asa numar mare) si ultima foto – Pletl pe tricou…nu am inteles ironia cu „comunalul”, dar sunt acrii strugurii…aia e!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


1 + = zece

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: