CSC Ghiroda la 2009, Galaxy la 2011, Viitorul Arad la 2012 și 2013, UTA la 2014, locul I în turneul cu 56 de echipe Cupa Bega 2021 Timișoara

O adevărată sărbătoare a fotbalului juvenil de categorii mici de vârstă a îmbogățit intrarea în vacanța de primăvară a elevilor, cei din ciclurile primare și gimnaziale având parte de un cadru ideal de concurs și întâlnire, pus în scenă sub denumirea ”Cupa Bega 2021 Timișoara” pe terenuri ale complexului sportiv din Șag. Zeci de echipe de copii au jucat în 5 categorii de vârstă, câștigătoare fiind formații a două cluburi timișene, CSC Ghiroda și ACS Galaxy Timișoara, respectiv două arădene, Viitorul și UTA.

Turneul a durat 3 zile și a reunit 56 de echipe din mai multe județe, jucând pe trei terenuri de iarbă și unul sintetic, de dimensiuni diferite, în funcție de grupa de vârstă, de la 2014 – cei mai mici, până la 2009, cu un ”salt” peste categoria 2010, totul în organizarea firmei Ceatta Biz cu ajutorului profesorului Tiberiu Turloiu, promotorul FC Porto Bega. 

Așadar nu mai puțin de 5 categorii de vârstă, o reuniune juvenilă consistentă, la fiecare categorie participând aproximativ 10 echipe, împărțite pe grupe. Turneul amical de fotbal s-a desfășurat și sub forma unui cantonament pentru echipele din afara județului Timiș. 

La cei mai mari, CSC Ghiroda a cucerit locul I – foto pagina I, urmată pe podium de Ripensia și LPS Juventus Satu Mare, cel mai bun jucător fiind desemnat Gabriel Păduraru, iar cel mai bun portar – Caius Ciublea, golgheter devenind David Szabo. La grupa de vârstă inferioară, cea a copiilor născuți în 2011, s-a impus ACS Galaxy, urmată de Atletico Arad și CSM Lugoj, în plan individual remarcându-se Ianis Baltag – cel mai bun jucător, Eduard Fekete – cel mai bun portar și Daniel Koller – golgheter.

Dublă victorie arădeană pentru Viitorul la 2012 și 2013, cei mai mici fiind urmați de concitadinii de la UTA și Atletico Arad, cei mai mari de lugojenii de la CSM și Viitorul. Ca nominalizări, Mario Talpaș (cel mai bun jucător) și David Oprea – cel mai bun portar la 2012, golgheter fiind Patrik Nagy, iar la 2013 Ianis Hij – cel mai bun jucător; Ianis Cornea – cel mai bun portar și Alex Guran – golgheter. În fine, UTA a triumfat între mezinii întrecerii, la 2014, urmată de Viitorul Lugoj și ASU Politehnica. Golgheter, Brian Vaida; cel mai bun jucător, Ianis Furdui; cel mai bun portar, Alex Crețu.

O victorie a fotbalului juvenil, un triumf al sportului…

Turneul a fost autorizat cu respectarea măsurilor de prevenire și control, în acest sens având avizul 7081 din 02.04.2021 al Direcției de Sănătate Publică Timiș. Meciurile s-au disputat fără spectatori, iar părinții care au participat la acțiune s-au amplasat în afara stadionului, respectând normele în vigoare. Pentru buna desfășurare a competiției s-au organizat fluxuri de intrare și ieșire din incinta stadionului, supravegheate de către persoane de securitate, iar asistența medicală a fost asigurata de către cadre specializate. 

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


5 + = treisprezece

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: