CSC Ghiroda și Giarmata Vii – ACS Pobeda Stár Bišnov 1-0 (1-0): declaratii Leucă, Staicu + GALERIE FOTO

”Galbenii” au fructificat vineri avantajul terenului propriu la primul meci acasa din noul campionat, izbutind un alt succes la zero dupa cel repurtat în runda inaugurală în fieful campioanei Seriei 8, de astă dată printr-un unic gol puțin înaintea pauzei, suficient pentru a trece de ”bulgari”, debutanți în Liga 3 printr-o reprezentație în deplasare în uvertura etapei a II-a: CSC Ghiroda și Giarmata ViiACS Pobeda Stár Bišnov 1-0 (1-0).

Nu a mai fost ca altădată, ci puțini spectatori în tribuna acoperită de pe arena ”Emilian Pavel” din Ghiroda in prima după-amiază de vineri din septembrie – cu soare de toamnă şi nori negri pe cer. Iar câţiva spectatori au urmărit partida de după gard, din spatele porţii, acces interzis pentru că nu sunt vaxxinaţi. Segregare înjositoare ca dovadă a totalitarismului dictatorial în care a derapat societatea, îngrădind drepturile și libertățile umane sub pretextul unor absurdități fără pereche. Dar bravo respectivilor că nu s-au vaxxinat, căci despre o vaccinare propriu-zisă nici nu este deloc vorba, integri și demni însă mai ales stăpâni asupra propriului corp și destin, pe când celor care au dat curs studiului în derulare le-a fost semnată sentința și condamnarea.  

Joc echilibrat cu o mențiune pentru gazde, care au avut mai multe oportunităţi de a marca dar au ratat cu mare uşurinţă din situaţii favorabile. Ambele echipe au avut câte un gol anulat pe motiv de ofsaid, în minutul 29 gazdele prin Grancea iar în minutul 89 oaspeţii prin Costescu, de către acelaşi asistent Lucian Berariu, procedând corect la ambele faze.

Totuşi, în minutul 42, localnicii au reuşit unicul gol al meciului prin Petrişor Jichici, din apropiere, după un corner executat de Coroiu: 1-0.

Gazdele au avut iniţiativa dar nu au putut trece de apărarea ermetică a oaspeţilor, cu Dănuţ Bilia şi Eugen Miculescu la pupitru.

În minutul 58 putea fi 2-0, însă mingea şutată de la 18 metri de Grancea a fost respinsă în bara laterală de portarul junior Paul Toroc, care a fost peste aşteptări. Şi ocazia mare de tot a lui Bădăuţă din minutul 88, dublă oportunitate din marginea careului mic, portarul deturnand în corner. 

Iar astfel Ghiroda si Giarmata Vii a acumulat 6 puncte, maxim după primele două jocuri, fără a fi încasat încă vreun gol. În schimb oaspeţii au avut un botez al ligii a treia pe scut.

*

CSC Ghiroda şi Giarmata Vii: Miklos – Coroiu, Hecsko, Mancaş (cpt), Jichici (min. 90, Iseini), Precup (min. 90, Rosuş), Stupu, Grancea (min. 85, Ehling), Cochinţu, Românu (min. 60 Paunchici), Bădăuţă.

Antrenor: Răzvan Leucă.

Rezerve: Golban, Balaci, Hissein, Scăfaru, Sporin.

Pobeda Star Bişnov: Toroc – Miculescu, Bilea, Birloveanu, Lungu (min. 87, Ioan Kalapiș ) – Chistruga (min. 45, Popovici), Briciu, Sebastian Budur (cpt.), Vasilcin  – Costescu, Staicu (min. 64, Toma Budur).

Antrenor: Mihăiţă Hromei.

Rezerve: Romanov – Ciocani, Tranculov, Eperies, Rad.

Au arbitrat: Tudor Jurcă – Lucian Berariu şi Andreea Şuşcă (toţi din Arad); observator de arbitri: Miholcea; delegat de joc: Boroș (ambii Reşiţa)

La cald:

Răzvan Leucă (antrenor Ghiroda) a declarat: ”Ne aşteptam la un meci foarte greu, după ce adversarul nostru a stat în prima etapă şi erau mult mai odihniţi. Dar și având în vedere că este debutul celor de la Pobeda în liga a treia şi totodată ştiam că vin să-şi apere dârz pielea. Pe această cale îmi felicit jucătorii pentru atitudinea pe care au avut-o în cele 94 de minute, ratările fac parte din joc, am avut multe ocazii, am ratat foarte mult, E bună victoria şi cu 1-0.”

Ati avut şi un gol anulat… ”Da, este adevărat, chiar am avut şi un gol anulat – se pare că jucătorul nostru a fost în ofsaid pe traiectoria şutului, dar noi considerăm că n-a influenţat faza. Însă decizia arbitrilor a fost cum a fost, dar nu mai contează. Şi ei au avut un gol anulat la puţinele faze de poartă pe care le-au avut, un șut de la distanţă, se pare că a fost ofsaid, singur a fost atacantul lor.”

Marius Staicu (atacant Pobeda)…

– Cum de ai ajuns sa joci tocmai la Dudeştii Vechi? ”Este o noutate şi pentru mine, am terminat contractul în Spania, m-am întors acasă şi aceşti oameni minunaţi de la Dudeştii Vechi mi-au cerut ajutorul  şi m-am decis să vin să-mi fac treaba, să  joc şi să facem o figură frumoasă.”

”Pentru noi a fost primul meci, întrucât ştiţi şi dumneavoastră, am stat.  A fost un meci dificil, ţinând cont că am jucat în deplasare. Ghiroda este o echipă bună, omogenă, de câţiva ani joacă la liga a treia. Eu zic că am jucat bine, dar mai mai avem mult de lucru. Încercăm aşa, încet, să facem o echipă  frumoasă la Dudeştii Vechi şi să ne menţinem în acest eşalon.”

– Aţi avut un gol anulat spre sfârşit… ”Da – este adevărat, dar eu de pe bancă nu am văzut ce a fost, însă ceilalţi colegi de pe bancă au spus că nu a fost nimic. Dar nu avem noi puterea să judecăm, aşa au văzut arbitrii şi asta a fost…”

Fotografii de IO=osif Canea

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


opt − = 0

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: