CSC Ghiroda şi Giarmata Vii cedează după pauză un avantaj de două goluri, taxată sub Cetate din faze fixe de campioana Seriei 7: 2-2 la Deva

Reprezentanta fotbalului din Timiş în Seria 7 din Liga 3, CSC Ghiroda şi Giarmata Vii, a fost egalată în această seară în prelungirile deplasării pe terenul campioanei la zi a întrecerii, CSM Deva, care a înscris din faze fixe după pauza întâlnirii din etapa a III-a, 2-2 (0-2), la prima apariţie acasă a hunedorenilor în noua ediţie 2023/4 a eşalonului terţ. 

Iar devenii au venit la meci în număr măricel pentru un meci de liga a III-a, să-şi vadă favoriţii în primul joc oficial de campionat acasă din noul sezon, după ce mai asistau şi la întâlnirea din Cupa României, cedată pe 29 august cu 0-2 Gloriei Buzău, din Liga 2.

Bănăţenii, care n-au putut conta în partida de la ora 17 pe Trandu şi Popa, înlocuiţi în unsprezecele de start de Precup şi Coroiu – cele două modificări în echipă de la meciul acasă cu vicecampioana Seriei 7, din Filiaşi, la jocul de sub Cetatea deveană cu campioana seriei, şi-au manifestat periculozitatea încă din primele minute ale celei de-a doua deplasări din noul campionat, acelaşi junior Buţu fiind la un pas de a deschide şi pentru a treia oară scorul în actualul sezon. 

Deschidere de scor amânată pentru minutul 27, când Mircea Stupu a marcat cu un şut din careu, deviat, într-o fază în care centralul craiovean Buzărnescu n-a mai indicat punctul cu var în favoarea timişenilor. 

Desprinşi în ciuda dominării exercitate de devenii remaniaţi şi semnificativ întăriţi peste vară, Vasluian înscriind în minutul 44 dintr-o centrare de pe partea dreaptă, mingea depăşindu-l pe portarul hunedorenilor, defectuos poziţionat, şi mângâind colţul lung: 0-2.  

„CSM a dominat în ansamblu, a fost agresivă, cu un presing ofensiv, dar şi noi am prestat un joc foarte bun, am fost organizaţi foarte bine şi foarte periculoşi, deşi posesia mingii a fost favorabilă Devei, în ambele reprize. Ne-a presat”, a spus antrenorul principal al timişenilor, Sorin Bălu, care a înclinat să estimeze că „este totuşi un punct câştigat, deşi, raportat la momentul minutului 90, am putea spune şi că am pierdut două puncte. Să nu-l mâniem însă pe Dumnezeu şi să fim corecţi şi realişti în ceea ce analizăm.”

Într-adevăr, dacă în runda inaugurală, pe terenul ocupantei locului 3 în primăvară în faza play-off a Seriei 7, Gilortul Târgu Cărbuneşti, elevii lui Bălu s-au impus prin a nu primi gol, cel înscris de juniorul Buţu fiind decisiv, în schimb în întâlnirile cu primele două clasate în sezonul trecut în aceeaşi serie, atât după faza tur-retur cât şi după play-off, pe „Emilian Pavel” cu ACSO Filiaşi iar astăzi sub Cetate cu campioana en titre, bănăţenii n-au mai evitat încasarea golurilor.

Primul primindu-l la Deva în minutul 51, dintr-o lovitură de la 11 metri acordată de-astă dată repezit de Buzărnescu, după ce în prima repriză îşi lăsa timp dar şi faza să curgă, iar Stupu deschidea scorul, în cea de-a doua indicând punctul cu var în urma unei centrări hunedorene din flanc şi căderea lui Moses Baidoo în suprafaţa de pedeapsă, introdus între timp în joc, presiunea pusă de banca de rezerve a gazdelor şi publicul localnic precipitându-i decizia. Iar Adrian Bedea a fost precis, 1-2. 

A doua victorie timişeană în deplasările Seriei 7?

N-a fost de-acord în prelungiri Nicu Modan, o mai veche cunoştinţă a ghirozenilor, care a egalat de la bara a doua în urma unei centrări devene, după un corner scurt.

Perseverenţa hunedorenilor dând în cele din urmă roade dar şi dând uitării cele 2-3 mari ocazii de gol pe care le-au irosit după pauză, cum la fel de bine şi Precup i-ar fi putut readuce pe bănăţeni la două goluri avans cu o „scăriţă” puţin prea întinsă, minge căzută pe plasă la 1-2.

Una peste alta, timişenii au rămas neînvinşi după întâlnirile cu toate ocupantele podiumului Seriei 7 în campionatul trecut, abia fiind egalaţi sub Cetate de laureata la zi a întrecerii, formaţie deveană ce începea ediţia prin a se impune chiar în fief-ul vicecampioanei din Filiaşi, cu 1-2. 

Şi în contextul în care ghirozenilor le-au lipsit în condiţii de deplasare experimentatul ex-prim-divizionar Trandu – implicat în activitatea profesională, şi Adi Popa – accidentat în săptămâna deplasării, pentru a nu-i mai pune la socoteală pe suspendaţii în frunte cu emblematicul lor căpitan Mancaş, un punct pe gazonul aşa şi-aşa al Devei este unul preţios la zestre, la prima ieşire dintre cele două consecutive, vinerea viitoare fiind aşteptaţi de FCU 1948 Craiova FC SA 2. 

Ca ulterior rolurile să se schimbe în etapa a V-a, la mijlocul turului, atunci când ghirozenii vor juca al doilea lor meci acasă în compania „satelitului” prim-divizionarei craiovene Universitatea. 

Astăzi, Sorin Bălu a efectuat o primă modificare la pauză, când Miclău i-a luat locul lui Bulza, din minutul 60 revenind pe gazon şi Darius Buia – o lungă vreme absent, schimbându-l pe Coroiu, pentru ca în minutul 74 să intre şi Datcu, retras fiind mezinul Buţu.

Iar apropo de Alex Buţu, s-a repetat practic evoluţia scorului din jocul acasă cu doljenii Filiaşului, de la 1-0 la pauză pentru bănăţeni prin reuşita juniorului, la 1-1 rezultat final, oltenii egalând în minutul 58 dintr-o fază fixă, de-astă dată ghirozenii fiind egalaţi după pauză chiar de la 0-2, şi tot din faze fixe.  

Bălu a început în Hunedoara vecină cu Mosoarcă (născut în anul 2001) – Vasluian (n. 2002), Butnăraşu (2005), Stupu – cpt., Ilie (2002) – Pop (1999), Precup (1986), Bulza (2004), Coroiu (2000) – Popovici (1988), Buţu (2008). Rezerve: Ciocan – Lixandru, Vaccari, Petruş şi Imbroane. 

De partea cealaltă, localnicii au început cu Frumuzache, din generaţia 2005, Claudio Mocanu, de 2004, adus de la Universitatea Craiova, Alex Ionuţ Rus (n. 2001, ex-Gloria Bistriţa), căpitanul Alex Doboş – din generaţia 1990, Alex Stoica (1997), Lucian Buzan (1999), Adrian Bedea (1995), Mario Bărăitaru (2006), Nicu Modan (1994) şi Alex Popescu (1998), antrenorul Ştefan Nanu apelând la Vlad Toma încă după prima jumătate de oră de joc, în locul lui Mocanu. 

N-a fost însă unicul 2-2 al serii în Seria 7, ci unul şi în Gorj, Gilortul – Viitorul Şimian 2-2, întâlnirea doljeană fiind tranşată de vicecampioana ACSO Filiaşi, 2-0 (2-0) cu Universitatea 2 Craiova. Clasamentul actualizat şi programul viitor, pe coloana datelor tehnice a secţiunii Fotbal. 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


5 + = paisprezece

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: