CSC Ghiroda şi Giarmata Vii comunică: „Trimitem un memoriu către CCA în speranţa unor măsuri drastice împotriva acestei brigăzi, care a stricat un spectacol, şi în speranţa unor delegări mai inspirate în partida retur de la Oradea”

Deşi vioară întâi a turului finalei de baraj, a doua cea mai eficace echipă a Ligii a III-a în ediţia 2023-24, CSC Ghiroda şi Giarmata Vii, n-a beneficiat însă sâmbătă de spiritul sportiv de fair-play şi corectitudine pe care l-ar fi meritat în calitate de campioană a eşalonului terţ în Seria 7 din partea FRF prin intermediul arbitrului de centru delegat la jocul de pe arena „Emilian Pavel” cu FC Bihor, dimpotrivă, fiind victimă a unei vicieri clare de rezultat. Clubul timişean a reacţionat printr-un comunicat inserat ceva mai jos. 

Cu remarci mai întâi din partea publicaţiei noastre, care înfăţişa în consemnarea de sâmbătă, accesibilă aici, înregistrarea video a primei hoţii executate de Motan, suficientă pentru a fi fost de fapt exclus din arbitraj, neavând ce căuta pe terenul de fotbal din moment ce s-a putut deda la aşa ceva.  

Căci chiar puteţi crede că asemenea infracţiuni inventate în careul bănăţenilor de centralul târgoviştean Motan în favoarea orădenilor ar fi fost cumva cadorisite de vreun arbitru din competiţii ale fotbalului vestic consacrat şi consolidat?

Nici pomeneală să se fi fluierat ceva la asemenea dueluri făcând parte din jocul de fotbal.

Şi-atunci se poate înţelege şi de ce România nu mai are de fapt fotbal competitiv şi implicit rezultate la nivel extern, cluburile fiindu-i eliminate din eurocupe cam până în 31 august? 

Pentru că nici vorbă ca un „săritor în bazin” român să poată smulge asemenea penalty-uri într-o întâlnire internaţională, în care n-ar fi fost băgat în seamă poate doar în sensul încasării câte unui cartonaş galben pentru simulare. Şi-ar fi rămas în consecinţă în urmă, la 2-0, învins fără replică şi „îngălbenit”. Pentru că nu s-ar fi putut alege cu foloase necuvenite, pe care atâţia şi-atâţia consideră că pur şi simplu li s-ar cuveni care cumva. 

Dar în „sportul rege” mioritic pot fi cu nonşalanţă încălcate propriile regulamente pentru simplul motiv că… se poate, pentru că-i în sângele şi obiceiul reflex al atâtora şi atâtora să substituie corectitudinea cu „buna orientare”, neajunsul trăgându-şi seva din mentalitatea încetăţenită în România ca parte a tragediei conştiinţelor ce a alterat ireversibil în comunism gena morală a naţiei, un trimis federal atrăgându-şi asemenea păcate pe gazon nefiind cu nimic diferit de „şmecherii” mai mari sau infimi care-au „tăiat ţara la fier vechi” ca politică naţională până la nivelul actual al catastrofalei datorii externe de 178 de miliarde de euro, acumulată în doar 3 decenii şi ceva, iar asta pentru că cele puse pe roate pe terenul Ghirodei tot a furt aduce, hoţie sub o altă formă.   

Suntem o naţie iremediabil coruptă mental şi moral, degradarea supurând în fel şi chip, fără ca arena sportivă să fie imună într-o asemenea mlaştină.

Ci părtaşă complice flagelului prin a se complace tacit stilului exersat al nelegiuirilor care pot surveni oricând în felurite chipuri în fenomen, „Dorel loveşte fără anunţ prealabil”, şi care nelegiuiri nu pot pur şi simplu dispărea de la sine în absenţa unor veritabili reformatori şi din moment ce fotbalul românesc s-a autounghiurit în nefireasca şi nesănătoasa situaţie de minim absolut de a-şi alege în unanimitate de voturi şefia, 272-0, adeziune de care n-avea parte nici măcar conducătorul suprem din ceauşism până în 1989, şi suntem în 2024!, ceea ce spune destule că e ceva tare putred de-a binelea în sportul în 11 din Carpaţi. Stat în stat.

Numai pe terenuri româneşti şi aidoma lor putându-se fluiera la asemenea faze de joc.  

Sporttim întăreşte sublinierea fără pic de exagerare că cele puse la cale sâmbătă de delegatul la centru al FRF cu începere de la mijlocul reprizei a II-a reprezintă un eşantion sugestiv al mizeriei şi falimentului moral în care s-a afundat fotbalul carpatin ca oglindire a tragediei conştiinţelor din societate în general, captivă unui marasm moral de nedescris.

Nu-i naţie pe pământul acesta, procentual vorbind, cu atâţia pomanagari „deştepţi” care „să-şi facă” semenul „ca pe prost” pentru a-i „pica” oarece foloase necuvenite, răspunsul la întrebarea „Ce s-a ales de ADN-ul acestui popor?” cu a sa criză identitară manifestată în fel şi chip, inclusiv în sport, fiind sec. Şi anume că e alterat terminal de corupţia minţii şi a sufletului, cu coloana încovoiată şi ca ruptă de jindul după foloase necuvenite. 

Manifestări precum ale motanului adulmecând şmechereşte şi oportunist prilejul de a se ploconi „celui mai tare” cu cadouri pentru plonjoanele teatrale de „luat faţa” fiind consecinţe ca atare ale alterării sus menţionate. 

Iar tăierea răului din rădăcină şi adoptarea unor „momente zero” sunt pur şi simplu imposibile la nivelul răspândirii metastazei răului în societatea mioritică, dat fiind faptul de netăgăduit că mentalitatea-i cel mai greu de schimbat, iar a atâtor români este deplorabilă de-a dreptul.  

„Sistemul” conservând acel statu-quo convenabil din puterea inerţiei dar mai ales în sensul „bunei orientări” a asigurării „zilei de mâine”, iar totu-i o mare mizerie bine mascată cu aere de atotcunoaştere şi fandoseală, în horă cu mai tot ceea ce mişcă „la butoane” în această umbră palidă a fotbalului românesc, de la federali, CCA, observări şi până la asociaţiile din teritorii, cu cohorta trepăduşilor politici trăgând sforile sifonării banului public pentru tocarea şi îngroparea sa anapoda şi ineficientă în fenomenul perimat al jocului în 11. 

O distrofie în sine după chipul şi asemănarea împuţiţilor mental şi sufleteşte care se adapă din el, „să mănânce şi gura lor ceva”. Fenomenu-i îmbâcsit, asta-i realitatea, neexistând voinţa morală de a-l reforma radical.

Însă cine şi suntem noi la urma urmei pentru a le contesta celor din fenomen „plăcerea jocului” de a fi sistematic şi repetitiv prejudiciaţi după reţeta „românul fură” fără a reacţiona radical, cu totul altfel!?! 

Căci odată ce a devenit deja demult evident că fără „a rupe pisica-n două” ca unică alternativă a forţării schimbării în bine, dat fiind că din păcate „altfel nu se poate”, a încerca să-ţi apropii dreptatea după tradiţionalele canoane prestabilite pe adresa sâmburelui generator al răului – „centrul” drept cap de unde peştele invariabil se împute, nu contribuie decât la alimentarea cercului vicios în care s-a lăsat târât întregul fenomen. 

Iată însă cele transmise de CSC Ghiroda şi Giarmata Vii: „Echipa noastră a disputat, sâmbătă, meciul tur al finalei de baraj pentru promovare cu FC Bihor Oradea. Am condus până în minutul 67, cu scorul de 2-0, prin golurile marcate de David Pop (minutul 27) și Cosmin Mancaș (minutul 57), până când centralul a dictat o lovitură de la 11 metri pentru bihoreni, deși presupusul fault făcut de Butnărașu a fost făcut la doi metri în afara careului de pedeapsă. Oaspeții au egalat în minutul 80, după ce Preklet s-a văzut cu o mână a fundașului nostru pe el și a „profitat” de situație, centralul Motan dictând punctul cu var imediat cum jucătorul celor de la Bihor s-a aruncat în careu. Cele două faze pot fi descărcate și urmărite la acest link: https://we.tl/t-Y3sciAoWL5  

Meciul tur de la Ghiroda s-a terminat 2-2, iar returul se va disputa pe stadionul „Iuliu Bodola” miercuri. Așa cum ne spune și directorul clubului nostru, Marius-Mihai Poclid, ne dorim să jucăm pe teren șansa de promovare și să fim respectați: <Suntem o comunitate care investim foarte mult în sport, care aducem foarte mulți oameni în tribune datorită jocului pe care echipa noastră l-a prestat întreg sezonul și am arătat acest lucru în meciurile din baraj. Tribunele au fost neîncăpătoare, oamenii stăteau cu o oră și jumătate înainte de a începe meciul la coadă pentru a intra pe stadion. Tot ce ne dorim este să avem parte de 90 de minute de corectitudine, atât pentru noi, cât și pentru acești suporteri minunați! Fotbalul nu este doar fotbal pentru noi, este pasiune și determinare pe teren, dar și în tribune, iar sâmbătă ne-a fost furată emoția și trăirea celui mai important moment pentru comunitatea noastră, care a muncit un an întreg pentru această finală, ca mai apoi să fie stricat în ultimele 15 minute prin două decizii majore care au influenţat rezultatul>.

Chiar dacă echipa noastră a fost dezavantajată în cele 90 de minute prin mai multe decizii care au cântărit spre echipa bihoreană  și în ciuda faptului că am jucat ultimele 15 minute în 10 după eliminarea lui Stupu, jucătorii noștri au reușit să mențină acest 2-2, care ne ține în continuare în lupta pentru promovare: <Am spus-o înainte de acest meci, o voi mai spune încă o dată: nu ne vom da la o parte niciodată doar „pentru că suntem o comună”. Pe parcursul meciului sunt mai multe decizii împotriva echipei noastre! Urmează să facem o analiză a meciului, să trimitem un memoriu către CCA în speranța unor măsuri drastice împotriva acestei brigăzi, care a stricat un spectacol și, în speranța unor delegări mai inspirate în partida retur de la Oradea, în care sperăm că vom avea un meci fără greșeli de arbitraj și că vom putea arăta că ne merităm locul la Liga 2!>, a concluzionat directorul clubului nostru.”

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Liga 3 și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 4 = cinci

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: