CSC Ghiroda şi Giarmata Vii, din 1-4 în 1-4. Acum în Cupa României, calificată la Lugoj în turul 3

Campioana sezonului regulat trecut în Seria 8 din Liga 3, CSC Ghiroda şi Giarmata Vii, a debutat cu succes marţi după-amiază în turul secund la nivel naţional al ediţiei 2022/3 al Cupei României, calificându-se în faza a treia prin a învinge în deplasare cu un scor identic, 1-4, celui cu care pornea vineri cu succes în noua campanie a eşalonului terţ, şi atunci tot în deplasare. Diferenţa ar fi că în weekend galben-albaştrii s-au detaşat până la pauză în meciul pe puncte de la Dudeştii Vechi, pe când astăzi de la 17:30 după pauza întâlnirii eliminatorii de pe terenul divizionarei „D” CSM Lugoj: 1-4 (0-0).

Altădată, nu demult, un duel direct în Liga 3, CSM Lugoj – CSC Ghiroda şi Giarmata Vii a mai adăugat astăzi o filă de istorie întâlnirilor lor eliminatorii din Cupa României, câştigătoarea fazei judeţene Timiş fiind eliminată pe propriul teren după ce a încheiat la egalitate prima repriză cu vizitatorii din eşalonul superior, desprinşi din două lovituri de la 11 metri în primul sfert de oră după pauză.

Lugojenii au redus la limită din handicap printr-un jucător proaspăt introdus în teren însă divizionarii „C” au mai înscris în succesiune goluri la un interval redus de timp şi în ultimele 10 minute, conturând un 1-4 detaşat. 

Vineri, la Dudeştii Vechi, majoritatea reuşitelor ghirozenilor au fost semnate până la pauză, astăzi în ultimele 35 de minute. După ce, la pauză, s-a apelat la Mancaş şi Precup, iar un alt jucător introdus pe parcurs, Jichici, chiar s-a înscris pe lista marcatorilor, pe final.

A fost una dintre cele 12 întâlniri ale zilei inaugurale în turul 2 al Cupei României, patru fiind câştigate de echipele vizitatoare, şi anume Dunărea Călăraşi – la limită, CSM Alexandria tot la 3 goluri diferenţă, precum timişenii, respectiv Şoimii Lipova, cu 1-6 la Chişineu Criş. 

Iar tocmai lipovanii vor fi vineri de la ora 17 gazde ai celor din Ghiroda în meciul de campionat din etapa a II-a în C8. Majoritatea întâlnirilor din turul secund al „Cupei”, 15 la număr, vor avea loc miercuri, printre care şi Avântul Periam – Pobeda, dar până una alta, din această parte de ţară s-au mai calificat astăzi şi Jiul Petroşani sau CSM Deva, trecând cu 2-1 de hunedoreni. 

La Lugoj, Andrei Făgărăşanu a deschis scorul pentru noua sa echipă din Ghiroda şi Giarmata Vii în minutul 55, când cel promovat cu dumbrăviţenii în Liga 2 prin a transforma de la 11 metri la loviturile de departajare din Valea Domanului a fructificat un penalty pe „Tineretului”, 0-1, completat fiind de aceeaşi manieră de „metronomul” aspiranţilor la şefie în C8, Cosmin Mancaş, intrat la pauză şi marcator din penalty în minutul 59, 0-2.

Beniamin Dobra, intrat din minutul 62, a redus deficitul în minutul 70, 1-2, însă tot Făgărăşanu a marcat din nou şi în minutul 80, noul intrat Petrişor Jichici închizând conturile în minutul 88.  

Capac la toate pentru lugojeni, portarul Robert Popeţ a fost eliminat în prelungiri, când a comis un henţ în afara careului, în cel de-al cincilea minut adiţional.

Astfel s-a încheiat drumul destul de lung al câştigătorilor fazei judeţene timişene în Cupa României, drum prelungit şi mai mult de FRF prin alambicările triunghiularelor „eliminatorii” în plină vară a pauzei inter-competiţionale, refuzată astfel mai multor echipe, CSM reorientându-se de-acum cu toată atenţia spre campionatul Diviziei D Timiş. Care programează săptămâna aceasta o etapă intermediară.  

O rundă va avea loc, bineînţeles, şi în weekend, iar cu gândul la campionat lugojenii au avut şi ei absenţii lor, de exemplu Maier, Kounaugo şi Njifankue, caz valabil şi pentru divizionarii „C”. Explicat ca atare de antrenorul secund Răzvan Cluci, în sensul că „am controlat jocul, cu mici excepţii, în majoritatea timpului, excepţiile fiind cauzate de schimbările efectuate în primul 11 faţă de prima etapă de campionat. Am optat pentru odihnirea unora dintre jucători, căci avem două meciuri în această săptămână. Per total, sunt mulţumit de băieţi şi atitudinea lor. Au înţeles exact ce le-am transmis şi ce ne dorim de la acest meci. Ne-am atins obiectivul astăzi şi ne-am calificat în turul următor. Acum trebuie să pregătim meciul de campionat de vineri cu Şoimii Lipova, unde vom merge să luăm cele 3 puncte”. 

CSM Lugoj: Popeţ – Radak – cpt., Stoia, Roşie, Tamaş, Giani Mioc, Raţiu, Pop (minutul 62, Dobra), Mărmăneanu, Tegbo (54, Talpă), Ioan Mioc (84, Ilie).

Rezerve: Gîrlea, Lakatos, Bota.

CSC Ghiroda şi Giarmata Vii: Mosoarcă – Velcan, Mura, Schinteie (min. 70, Jichici), Făgărăşanu (80, Coroiu), Vasluian, A Ilie (46, Precup), Rosuş, Cristodulo (46, Mancaş), Sporin, Stupu – cpt. 

Rezerve: Raul Golban, Miclău, Zavalache, Hecsko, Popovici.

Ultimele rezultate din C8 şi Divizia D Timiş, precum şi programul viitor, pe coloana clasamentelor. 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


4 + = treisprezece

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: