CSC Ghiroda şi Giarmata Vii pe „Dinamo Central”, la Şoseaua Ştefan cel Mare din Bucureşti

După 31 de meciuri jucate în actuala ediţie a Ligii a III-a, dintre care 18 în sezonul regulat, 9 în play-off şi 4 de baraj, 18 fiind câştigate şi 8 remizate, campioana Seriei 7 atât după faza tur-retur cât şi după grupa I valorică 1-4, şi anume CSC Ghiroda şi Giarmata Vii, a aflat astăzi după ora 13 că peste 5 zile, miercuri de la ora 17:30, va juca în deplasare în Bucureşti în semifinalele recalificărilor pentru promovarea în Liga 2, tocmai pe „Dinamo Central” din Şoseaua Ştefan cel Mare, în manşă unică împotriva roş-albilor de la CS Dinamo.

Nu mai joacă aşa-zişii „Câini roşii” prim-divizionari la Şoseaua Ştefan cel Mare, pe arena de unde îşi răspândea postbelic tentaculele trupa „roşie” miliţienească a „Internelor” socialiste, unul dintre cancerele fotbalului românesc, dar iată că va juca miercuri după-amiază gruparea comunală din Ghiroda şi Giarmata Vii, pentru un loc în finala la promovare de sâmbăta viitoare tot de la ora 17:30, şi tot în estul ţării, fie la Focşani, fie la Râmnicu Vâlcea, în funcţie de învingătoarea celeilalte semifinale de miercuri, programată în municipiul „Micii Uniri”, pe Milcov, în Vrancea.  

Timişenii, unici „comunali” în compania din „careu” cu trupe municipale, una chiar din capitala ţării, CSC Ghiroda şi Giarmata Vii fiind redirecţionată spre aceste recalificări cu semifinale şi o finală în baza punctelor acumulate în cele 4 întâlniri de baraj, 4 puncte în cazul bănăţenilor, bilanţ superior suficient pentru a rămâne în cursa promovării, în detrimentul bistriţenilor.

Ar fi fost acest bilanţ şi mai mare dacă n-ar fi intervenit ajutoarele pe adresa adversarilor orădeni, care realmente au fost împinşi de la spate pentru a „evada” spre Liga a II-a odată ce timişenii lui Sorin Bălu se desprindeau la 2-0 sâmbăta trecută pe „Emilian Pavel” în prima oră de joc a turului finalei, ba chiar bănăţenii nici n-ar mai fi avut nevoie de acest bilanţ şi nici n-ar mai fi intrat în calculele clasamentului în 5 al învinselor finalelor de baraj, dacă dubla manşă s-ar fi desfăşurat corect strict pe teren.

Dar deznodământul duelului bihorean-timişean a fost decisiv influenţat de pe urma vicierii de rezultat din manşa I de la Ghiroda, aşa încât campioana Seriei 7 n-a luat biletele scenei secunde, ci mai are de transpirat în miez de iunie.

În avantaj cu 2-0 cât finala s-a jucat pe teren fără interferenţa centralului târgoviştean Motan, CSC Ghiroda şi Giarmata Vii s-a văzut furată acasă ca-n codru de deciziile dâmboviţeanului inventând două penalty-uri pentru orădeni în minutele 68 şi 81 ale manşei I, atunci când bihorenii au şi egalat dar şi intrat în superioritate numerică, 10 elevi ai lui Bălu contra 11 ai lui Farcaş.

Iar prin prisma returului de miercuri de la Oradea, unde şi Jichici era eliminat de la bănăţeni deja din minutul 8, FC Bihor desprinzându-se la 2-0 şi apoi chiar la 3 goluri diferenţă dintr-un ofsaid reactivat şi un alt penalty – aşadar 3 lovituri de la 11 metri în total pentru roş-albaştri în exact 90 de minute cumulate, ghirozenii au jucat mai bine de jumătate din totalul minutelor dublei manşe în inferioritate numerică.

Aşa se rostogoleşte de-a-n boulea fotbalul lui 272-0, astfel promovând în Liga a II-a un „nume de scenă” al fotbalului intern, FC Bihor, cu un golgheter al campionatului eşalonului terţ, Sergiu Jurj, care a smuls prin simulare, fără a-i face deloc cinste unui principal marcator, cel mai improbabil penalty din fotbal, pe seama unei faze în care Butnăraşu nici măcar nu l-a faultat la peste 18 metri de propria poartă. 

Ai pierdut nemeritat, continuă, dicton pe adresa ghirozenilor, care n-au de-ales, pregătindu-şi bagajele cu destinaţia Bucureşti, eventual chiar Focşani ori Râmnicu Vâlcea, dacă miercuri vor pune punct seriei de 3 apariţii fără victorie de la ieşirea pe „Electrica”.

În capitală aşteptând-o CS Dinamo, care câştiga cu 11 puncte avans faza play-off din Seria 4, cu bilanţul 9 6 0 3 20-13, în faţa celor din Popeşti-Leordeni, urmaţi la încă un punct de cei din Blejoi, întrecuţi de bucureşteni cu 3-7 în runda finală din Prahova, şi la alte 10 puncte în urmă de Dunărea 2007 Giurgiu.

În prealabil, dinamoviştii conturau bilanţul 18 13 2 3 41-14 în sezonul regulat al Seriei 4, cu 4 puncte avans în faţa celor din Popeşti-Leordeni, după care, la baraje, roş-albii din „Ştefan cel Mare” au eliminat-o pe Dunărea Călăraşi cu 3-1 în deplasarea tur şi 1-0 pe „Central”, dar în finală s-au izbit de CS Afumaţi, învingătoare tur-retur la zero, cu 1-0 (1-0) în manşa I în Ilfov şi cu 0-2 (0-2) miercuri la Bucureşti. 

Cu fundaşul ex-„tricolor” Gheorghe Mihali la cârmă, CS Dinamo a pierdut alaltăieri aliniindu-se cu Fara – Burlacu – cpt., Ciochină, Delciu, Uleia, Demici, Năstase, Juncănaru, Lung, Zătreanu şi Mihai. 

Mai mari bătăi de cap pentru Sorin Bălu, convocat „la Comisie” laolaltă cu Brădău şi având de pregătit încă o deplasare după cea de la Oradea, eventual chiar două în decurs de 72 de ore, dacă campionii Seriei 7 se vor impune pe „Central”. Ghirozenii având, prin prisma distanţelor, cea mai delicată misiune săptămâna viitoare în „triunghiul sud-estic” Bucureşti – Râmnicu Vâlcea – Focşani.

Dar aşa-i în fotbalul românesc şi în societatea carpatină în general dacă ai temeritatea de a spune adevărul în spiritul realităţii factuale obiective şi al dreptăţii. Ţi se mai adaugă în proximitate încă o moară de vânt. 

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Liga 3 și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× unu = 7

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: