CSC Ghiroda şi Giarmata Vii preia conducerea pe sintetic la Craiova la mijlocul reprizei a II-a dar Dicu din Bucov scoate în 5 minute un penalty din joben, ACSO Filiaşi răsturnând scorul pe final

După ce a egalat din penalty în prelungirile primei reprize şi chiar a preluat conducerea la mijlocul părţii a doua a întâlnirii din zona play-off disputată astăzi de la ora 14 în deplasare, CSC Ghiroda şi Giarmata Vii a fost depăşită în ultimele 20 de minute la Craiova, egalată fiind la rândul ei tot de la punctul cu var – dar dintr-o lovitură de la 11 metri inventată – şi întrecută pe final, cu încă un gol primit şi-n prelungiri de la ACSO Filiaşi, care a săltat astfel chiar două locuri, până la egalitate de puncte cu liderul CSM Deva, pe teren propriu abia sâmbătă cu „satelitul” Craiovei 1948, în condiţiile în care nu doar timişenii au rămas cu un punct în urmă, ci şi echipa secundă a Universităţii, învinsă tot de la ora 14 şi tot în Oltenia, la Târgu Cărbuneşti.

CSC Ghiroda şi Giarmata Vii a suferit astăzi o rară înfrângere, doar a doua în 11 etape din Seria 7 a Ligii 3, la 5 săptămâni după cea înregistrată tot în Oltenia dar la Drobeta Turnu Severin, cu 2-1 la final de septembrie în fief-ul Viitorului Şimian, cu 4-2 (1-1) la Craiova în faţa lui ACSO Filiaşi, care i-a întrerupt astfel seria de 4 victorii, înscriindu-i totodată cele mai multe goluri în noua ediţie a eşalonului terţ, după ce bănăţenii primeau câte două goluri sub Cetatea deveană şi la Dunăre, respectiv maximum 3 în Bănie de la „satelitul” lui FC U Craiova 1948.

Iar pe timişeni îi aşteaptă tocmai primirea devenilor dar apoi şi a echipei a doua a clubului lui Mititelu, o singură altă ieşire mai având apoi în noiembrie, pe 25 ale lunii la Universitatea 2, care astăzi a marcat abia în ultimele 10 minute, din penalty, golul de onoare al înfrângerii cu 2-1 la Târgu Cărbuneşti, unde Gilortul avea deja 2-0 la pauză.

Bănăţenii au egalat în schimb în prelungirile părţii întâi la Craiova, prin Răzvan Trandu, dintr-un penalty fructificat în cel de-al doilea minut adiţional, puţin după ce Florin Cioablă deschidea scorul pentru doljeni în minutul 44.

Cei din Filiaşi primeau astfel primul gol acasă după cele încasate în etapa inaugurală din 26 august, când cedau pe „Orăşenesc” cu 1-2 (0-1) hunedorenilor Devei, care i-au întrecut şi săptămâna trecută, dar mult mai sever în retur, cu 5-0 sub Cetate, doljenii marşând din succes la zero în succes la zero pe teren propriu, la două goluri diferenţă cu Universitatea 2, chiar 5 cu cei din Turceni şi Lupac, respectiv 3 la precedenta reprezentaţie, cu „satelitul” din clubul lui Mititelu.

De fapt, precum timişenii lui Sorin Bălu, şi doljenii antrenaţi de Victor Naicu, asistat de Cosmin Fruntelată şi Costel Vodiţă, s-au numărat în tur între învinşii Viitorului Şimian la Dunăre, mehedinţeni cu aspiraţii şi ei la calificarea în play-off, şi care i-ar putea egala la puncte mâine pe ghirozeni, în cazul unui triumf în Banat, la Lupac. 

Însă, cursa în 5 pentru accederea în grupa I valorică a locurilor 1-4 ar putea fi influenţată semnificativ şi de factori extra-fotbalistici, precum s-a putut evidenţia drept exemplu astăzi de la ora 14 la Craiova, unde atât o eroare majoră de arbitraj în minutul 71, pe când timişenii conduceau cu 1-2 dar erau sancţionaţi cu un penalty, cât şi calitatea supafeţei de joc, una sintetică, au avut rolul lor în conturarea deznodământului final. 

Favorabil în cele din urmă doljenilor, acelaşi Cioablă, care şi deschidea scorul spre finele primei părţi, preluând din nou conducerea pentru olteni în minutul 87 dintr-o altă fază fixă, 3-2, tot Daniel Rogoveanu finalizând şi contraatacul purtat de gazde în cel de-al şaselea minut de prelungiri, pe când bănăţenii „alergau” după egalare inclusiv cu portarul în avanposturi, după ce egala la intrarea în ultimele 20 de minute din lovitura de la 11 metri inventată de prahoveanul Mădălin Dicu, din Bucovul rural.

Decizie ce a influenţat răsturnarea de situaţie din finalul partidei, după ce Răzvan Trandu egala dintr-un penalty la încheierea primei părţi, iar căpitanul Cosmin Mancaş prelua conducerea pentru oaspeţi în minutul 67, avantaj ce n-a rezistat măcar 5 minute. 

În căutarea unei a cincea victorii consecutive, Bălu a aliniat la Craiova acelaşi unsprezece triumfător la scor acasă, în acelaşi sistem de joc 4-3-3, însă, oricâte informaţii ar fi avut bănăţenii despre starea suprafeţei de joc de pe „Aripi” din Bănie, teren sintetic utilizat în premieră de ACSO Filiaşi după reprezentaţiile din tur pe propriul stadion, n-au putut preveni deficitul de randament cu care s-au confruntat unii componenţi, care nu s-au putut acomoda gazonului artificial, astfel încât la pauză s-a apelat la o triplă modificare, Adrian Popa, Ilie şi Bulza preluând locurile lui Pop, Popovici şi Petruş.

Ghirozenii tocmai egalaseră înaintea pauzei, dar erau şi nevoiţi a efectua 3 schimbări cât repriza a II-a a întâlnirii din zona 1-4 nici nu începuse, avantaj al localnicilor.  

Care, deloc de mirare în aceste condiţii, prestau un joc mai bun în prima repriză, fiind mai „prezenţi” şi pasând mai bine, acomodaţi în oarecare măsură în pregătiri cu noua suprafaţă artificială cu burete dedesubt, pe care elevii lui Naicu se antrenau încă de două săptămâni în cadrul bazei sportive din zona aeroportului capitalei Olteniei, cât timp terenul „Orăşenescului” din Filiaşi, aerat şi însămânţat, este pregătit în vederea unei viitoare folosiri cândva în 2024, cel mai probabil în sezonul de primăvară.

Dar în mod cert „pe noi nu ne-a avantajat suprafaţa de joc, iar asta nici pe departe drept scuză, însă este o realitate”, după cum a semnalat la final antrenorul principal al bănăţenilor, Bălu. 

În consecinţă, ACSO îşi materializa jocul mai bun din prima parte prin a deschide scorul în penultimul minut al reprizei din şutul lui Cioablă de la peste 25 de metri, din zonă centrală, în forţă şi cu vântul, pe traiectoria portarului junior al bănăţenilor: 1-0. 

Reacţionând însă cât se poate de prompt prin a egala peste nici 3 minute, după ce Darius Buia, din centrul atacului vizitatorilor, era faultat în careu, Trandu transformând.

A făcut-o însă şi Rogoveanu în minutul 71, egalând la rândul său tot din 11 metri, 2-2, după ce oaspeţii erau convinşi că Dicu va sancţiona simularea în atac a doljenilor în careul ghirozean, smulgând un penalty prin Cioablă, care, în tentativa de depăşire prin dribling a lui Precup, a căzut în suprafaţa de pedeapsă fără ca timişeanul să-l fi atins. „Un penalty inventat, iar dacă nu le dădea lovitura de la 11 metri, nu se mai punea problema învingătoarei”, a precizat Sorin Bălu.

Egalare în minutul 71 pe fondul unei reprize a II-a foarte bună a bănăţenilor, care la scorul de 1-1 au trimis în transversală prin Buia, preluând apoi conducerea mulţumită lui Mancaş, cap la centrarea din partea lui Vasluian: 1-2. 

Bucurie însă de scurtă durată, spulberată de Dicu.

Iar nu mult mai trecea şi Bălu efectua o dublă modificare în minutul 79, portarul de rezervă Mosoarcă şi juniorul Buţu intrând în locul lui Ciocan respectiv Buia, mai rutinatul Octavian Mosoarcă revenind în echipă după ce nu mai jucase în urma rundei a V-a, miză de contracarare a „asaltului” final cu mingi înalte din partea doljenilor, în căutarea celui de-al treilea gol.  

Care totuşi a venit în minutul 87 dintr-o lovitură liberă executată de la 17 metri, cu transversala, avantaj apoi dublat de olteni la ultima fază, pe contraatac, în cel de-al şaselea minut adiţional, pe când ghirozenii căutau egalarea şi cu Mosoarcă urcat în atac.  

Programul etapelor 11-12 în Seria 7 din Liga 3 şi clasamentul actualizat, pe coloana datelor tehnice a secţiunii Fotbal.

ACSO Filiaşi: Yanis Gageatu (născut în 2006) – Robert Oprea (2006), Eduard Dina (1996), David Stăiculescu (2000), Cosmin Calu (1992) – cpt., Dănuţ Scuturoiu (2005), Cosmin Dobre (2001), Daniel Rogoveanu (2005), Viorel Vîlcică (1991), Alexandru Cioablă (1996), Robert Petre (1997).

Rezerve la start: Dragoş Constantinescu (1988) – Vicenzo Foresti (2006), Eduard Udrea (2003), Alexandru Vulpe (2000), Costinel Gugu (1992), Denis Tudorescu (2006), Marius Duriţă (1996), Sorin Popa (2006), Alexandru Fotescu (1985).

CSC Ghiroda şi Giarmata Vii: Tudor Ciocan (n. 2006) – Ion Vasluian (2002), Mircea Stupu (1997), Andrei Butnăraşu (2005), Mario Petruş (2004) – Răzvan Trandu (1991), Gabriel Precup (1986), David Pop (1999), Alexandru Popovici (1988), Darius Buia (1994), Cosmin Mancaş (1995) – cpt..

Rezerve la start: Octavian Mosoarcă (2001) – Dumitru Schinteie (1992), Ovidiu Bulza (2004), Alexandru Buţu (2008), Adrian Ilie (2002), Mihai Hecsko (1987), Adrian Popa (1988). 

A arbitrat Mădălin Dicu din Bucov, asistat de Petre-Ioan tot din Bucov şi Oprescu din Ploieşti, delegat FRF respectiv observator fiind Stanciu din Târgu Jiu şi Băjan (Videle).

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


6 + opt =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: