CSC Ghiroda şi Giarmata Vii răstoarnă scorul până la pauză şi zburdă cu 8 reuşite la startul returului. Cea mai eficace din totalul celor 10 serii ale Ligii 3: 3,5 goluri marcate pe meci

Reprezentanta Timişului în Seria 7 din Liga 3 a început returul sezonului regulat şi mai bine decât încheia săptămâna trecută turul, prin a-şi bate propriul record stagional, 6-1, stabilit pe 6 octombrie, într-un salt de la un meci la altul de la 5-1 la 8-1 (2-1) astăzi de la ora 15 tot pe „Emilian Pavel” din Ghiroda, cu a şaptea clasată, din Gorj.

Conform aşteptărilor, CSC Ghiroda şi Giarmata Vii a legat şi-a patra victorie în seria sud-vestică, 8-1 în continuarea succesiunii 6-1, 4-1 la Petroşani, 5-1 săptămâna trecută aici cu cărăşenii, dar a plusat la capitolul diferenţă de scor, desprinzându-se în ultimele nici 20 de minute de CS Gilortul prin a-şi tripla cu adaos avantajul de două goluri conturat după mai bine de o oră de joc împotriva unor olteni pe care îi depăşea doar la limită la Târgu Cărbuneşti în întâlnirea tur de la startul campionatului, în 25 august.

Trecut-au două luni şi elevii lui Sorin Bălu au reuşit pentru a doua seară la rând de vineri să se aşeze în fotoliul liderului, poziţie accesibilă pe fondul seriei celor 4 succese la adăpostul cărora bănăţenii se vor deplasa vinerea viitoare în fief-ul contracandidatei din Filiaşi, o altă ocupantă a podiumului cu aspiraţii la play-off, cu care vor da piept în etapa a XI-a de la ora 14, conform programării din noiembrie, după ce în tur doljenii egalau pe „Emilian Pavel”, 1-1.

Nicio echipă vizitatoare n-a mai smuls însă din runda a II-a un punct la Ghiroda, aşa cum galben-albaştrii n-au mai pierdut vreunul din 30 septembrie, 2-1 pentru mehedinţeni la Drobeta Turnu Severin în etapa a şasea, dimpotrivă, adjudecându-şi-le pe toate, şi nu oricum, ci la scor.

De astă dată după ce vârful doiar în vârstă de 25 de ani Andrei Meliţă a deschis scorul încă din minutul 10 pentru gorjenii îndrumaţi de antrenorul secund Iulian Staicu, lat la recentrarea unei lansări iniţiale din dreapta, Gilortul prelungind tot la 4 seria victoriilor timişene în care învingătorii au încasat câte un gol, unul singur primind în 7 din totalul celor 10 runde, iar două-trei în celelalte trei apariţii în deplasare, o singură dată de fapt trei, în Bănie.

Darius Buia avea a egala însă deja spre mijlocul primei reprize, 1-1 în minutul 21 din lovitura de la 11 metri obţinută de Trandu, Alexandru Popovici preluând conducerea chiar înaintea pauzei, 2-1 în minutul 45, în urma unei centrări a lui Buia din stânga, prelungită de acelaşi Răzvan Trandu, conlucrare între ex-prim-divizionari lăsată cu un şut ricoşat în plasă din bara transversală.

Bănăţenii, fruncea şi pe tabela de marcaj deja până la pauză, după ce ratau şi-n primele minute, cât Gilortul nu deschisese scorul, apoi şi în căutarea egalării, semnată de la punctul cu var, dar şi în cea de-a doua jumătate a reprizei I, în tentativa de a trece în avantaj. Insistenţă în cele din urmă răsplătită.

În plus, la pauza meciului jucat în condiţii autumnale, pe ploaie „în reprize”, pe un gazon ce ar putea fi şi mai bun, Petruş şi David Pop le-au lăsat locul lui Ilie şi Bulza, iar căpitanul Cosmin Mancaş avea a da tonul „recitalului” din repriza a II-a, 3-1 în minutul 64, cu latul din apropierea careului mic, în urma centrării lui Vasluian din dreapta.

Timişenii aveau aşadar a se desprinde în cele din urmă de gorjenii care scump şi-au vândut pielea pe terenul „Emilian Pavel”, descinşi în Banat în urma unor întâlniri dificile la finele turului cu contracandidatele ghirozenilor la podiumul seriei, 0-1 acasă cu cei din Filiaşi şi 3-1 săptămâna trecută la Deva pentru CSM, sub Cetate fiind programat sâmbătă, în continuarea etapei, şi meciul direct CSM Deva – ACSO Filiaşi.

Iar Sorin Bălu a apelat la o dublă modificare şi la mijlocul mitanului secund, introducându-i pe Schinteie şi Adrian Popa, căci „maurul” îşi făcuse datoria, atât Buia cât şi Alex Popovici, marcatori ai răsturnării de scor până la pauză.

O a doua dublă schimbare cu şi mai mare impact, timişenii Seriei 7 înscriind apoi de încă 5 ori şi devenind cei mai prolifici din întreaga ligă a III-a, cu o medie a golurilor marcate pe meci ce sună bine a eficacitate în condiţiile problemelor binecunoscute la finalizare ale fotbalului intern, mai precis 3,5, frumuşel conturată inclusiv pe fondul unui debut absolut în eşalonul terţ, al încă unui junior căruia Bălu i-a oferit prilejul testării pulsului divizionar al seniorilor. 

Mai întâi, cel care i-a fost locţiitor lui Mancaş în privinţa purtării banderolei, Mircea Stupu, a dat semnalul înteţirii spre final a tempoului „Allegretto” pe relaţia cu scuturarea plasei porţii oaspeţilor, 4-1 în minutul 74, cu o lovitură de cap în urma unui corner.

Cu numai 5 rezerve din generaţii tinere şi juvenile, între 2004 şi 2007, gorjenii cu câte 2 titulari fiecare născuţi în 2004 respectiv 2005, pe când trioul rutinaţilor peste 30 de ani avea 2 exponenţi ai generaţiei 1991 şi unul născut în 1992, au cedat complet în ultimul sfert de oră, atunci când Ovidiu Bulza a înscris în minutele 77 şi 81, de fiecare dată dintr-o centrare a lui Vasluian, mai întâi finalizând cu capul, apoi cu latul de la bara a doua, la colţul lung: 6-1.

Iar odată „morişca” funcţională, când e să-ţi „iasă”, poate ieşi chiar… totul, ceea ce-a fost cazul pe final pentru ghirozeni, Răzvan Trandu înscriind sub bară în minutul 86 din apropiere, pe fază la respingerea reuşită de portar în faţa loviturii de cap a lui Adi Popa, recent intrat, din centrarea lui Adrian Ilie, introdus de la pauză.

Cireaşa pe tort fiind pusă la intrarea în prelungiri de nimeni altul decât juniorul Răzvan Pantea, la debutul său în Liga 3 în ultimele 10 minute ale partidei din etapa a X-a, în locul căpitanului Mancaş, 8-1 în minutul 90+1.

În urma unei alte centrări de pe flancul drept, urmată de o recentrare din stânga, Pantea punând latul şi semnând noul record de scor al seriei, după ce Gilortul, care pe de altă parte şi câştiga cu 4-0 în deplasare la Turceni, era sever depăşit şi de „satelitul” Universităţii Craiova, 7-1 în tur în Bănie.

Cei din Târgu Cărbuneşti pierzând aşadar mult mai categoric la revenirea în Banat, unde se înclinau şi la Lupac, cu 2-1.

Pantea a debutat aşadar şi cu gol, mijlocaşul lateral fiind introdus de Bălu pe dreapta, de unde a şi stabilit scorul final: 8-1.

Iar după ieşirea la Filiaşi, o „dublă” acasă cu CSM Deva şi „satelitul” prim-divizionarei U FC 1948 Craiova, grupări pe terenurile cărora timişenii remizau 2-2 şi 3-3.

„O evoluţie foarte bună a băieţilor noştri, în special în repriza a II-a, punând o presiune foarte mare. Am dinamizat mult jocul, când prin verticalizări, când ducându-l la margine, cu o varietate a acţiunilor de atac, iar golurile au început să vină, după ce am tot ratat. Deşi n-ar părea prin prisma diferenţei de scor, am întâlnit o echipă bună, preocupată să joace, cu construcţia de jos, însă nouă ne-a ieşit în cele din urmă absolut totul, iar faptul că un junior aflat la debut a şi marcat, e minunat”, a semnalat antrenorul principal Sorin Bălu. 

*Rezultatele zilei şi programul etapelor 10-11 în C7 şi C8, pe coloana clasamentelor actualizate a secţiunii Fotbal. 

CSC Ghiroda şi Giarmata Vii: Ciocan – Vasluian, Butnăraşu, Stupu, Petruş (minutul 46, Ilie) – Pop (46, Bulza), Precup, Trandu, Popovici (70, Adrian Popa) – Buia (70, Schinteie), Mancaş – cpt (80, Pantea). 

Rezerve: Mosoarcă – Miclău, Hecsko, Buţu. Gazdele n-au putut conta pe Datcu, accidentat.

CS Gilortul: Opriţa – Bărănescu, Urlich, Marina, S. Popescu – Avrămescu – cpt., Pătrăşcoiu, Şerbulescu, Săulescu – Meliţă, Gîlcescu.

A arbitrat iclodeanul Hurducaş, asistat de Găluţi (Sântana) şi Nicoleta Elena Şuşcă (Arad). Fotografiile.

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


5 × opt =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: