CSC Ghiroda şi Giarmata Vii se califică în finala barajului de promovare în Liga 2, eliminând-o pe Poli: GALERIE FOTO

Mai experimentaţi, campionii Seriei 7 în Liga 3 au făcut un pas înainte în comparaţie cu parcursul din urmă cu 2 ani, când erau eliminaţi în semifinalele barajului de promovare în Liga a II-a de către trupa municipalităţii din capitala judeţului Caraş-Severin, deşi nu pierdeau nici atunci în deplasare, la Reşiţa, şi de astă dată galben-albaştrii de pe „Emilian Pavel” cedând acasă tot cu 0-1 dar calificându-se în finală prin a elimina un alt adversar dintr-o capitală de judeţ. Mare bucurie adusă ghirozenilor de clubul comunal, la cea mai însemnată reuşită din istoria sa, de a juca pentru un loc în eşalonul secund, totul urmând a se decide pe 1 şi 5 iunie împotriva lui FC Bihor, de la orele 18 respectiv 17:30, mai întâi în judeţul Timiş.

CSC Ghiroda şi Giarmata Vii – Poli Timişoara 0-1 (0-1) sâmbătă seară pe arena „Emilian Pavel” dar 2-1 pentru galben-albaştrii lui Sorin Bălu în ansamblul celor 180 de minute, calificaţi în finala barajului de promovare în Liga a II-a.

Cu 20 de minute înainte de fluierul de start, a plouat scurt dar nici n-a afectat gazonul bun, nici n-a pus pe fugă publicul venit în număr mare pe stadionul comunei, peste 1.500 de suflete. Clubul organizator amenajând un gard de protecţie în spatele porţii de lângă vestiare iar 180 de copii şi juniori ai clubului localnici privind astfel în bune condiţii meciul retur de baraj.

Abordat cu mare hotărâre de „violeţii” lui Paul Codrea, dominând destul de clar în prima parte şi înscriind cu 5 minute înainte de pauză prin Mihai Bogdan Istratie, scăpat de sub supravegherea lui Stupu pe flancul drept, de unde a intrat în careu iar cu un şut pe jos l-a învins la colţul lung pe portarul Ciocan: 0-1.

În minutul 58, arbitrul clujean acordat corect o lovitură de la 11 metri pentru faultul comis de Butnăraşu asupra unui atacant, însă David Popa a trimis pe lângă poartă: tot 0-1.

Urma un cartonaş galben pentru antrenorul Codrea, 15 minute mai târziu copiat fiind de Sorin Bălu.

Cu bătăi de cap în minutul 77, când, boxând o minge în urma unei centrări de pe flancul drept, portarul Ciocan a fost accidentat de un coechiper şi a fost nevoie de intervenţia ambulanţierilor pe teren, fiind transportat la spital şi înlocuit cu rezerva Mosoarcă.

Şi totuşi, finalul a adus imensă bucurie în tabăra gazdelor, apropiate la… 180 de minute de Liga a II-a, stându-le în care FC Bihor, care s-a chinuit la Oradea, învingând în prelungiri cu 1-0, după ce miercuri remiza 1-1 în tur la ACSO Filiaşi.

CSC Ghiroda şi Giarmata Vii: Ciocan (minutul 77, Mosoarcă) – Vasluian, Butnăraşu, Stupu, Ilie (min. 46, Hecsko) – Jichici (min. 46, David Pop), Precup – Popovici (min. 77, Datcu). Trandu, Mancaş – cpt. – Buţu (min. 78, Bulza).

Antrenor: Sorin Bălu.

Pe bancă: Coroiu, Miclău, Adrian Popa, Cluci.

Politehnica Timişoara: Mikloş – Haloş, Rotariu, Bocşan – cpt., Ciurel – Olariu, Pamfile (min. 81, Vlaicu), Marincu (min. 65, Bărbuţ) – Popa, Istratie, Curescu (min. 87, Prună).

Antrenor: Paul Codrea.

Pe bancă: Murariu, Oprea, Vlaicu, Pureca, Adamcsik, Sfichi.

Sorin Bălu, antrenorul ghirozenilor calificaţi în finala de baraj, a spus: „A fost o înfrângere dulce, să spunem aşa. O înfrângere care ne duce în finală. Din păcate astăzi echipa noastră nu a făcut cel mai bun joc. Azi cei de la Poli au fost mai buni ca noi. Victoria lor este meritată, dar noi am fost mai buni ca ei în tur, am şi marcat de mai multe ori. Până la urmă noi ne-am calificat în finală. Nici măcar nu mă interesează, cu cine jucăm în finală, cu ăia mergem, cu ăia jucăm şi încercăm să ne bucurăm de finală. Cu siguranţă Poli a fost mai bună astăzi, noi am abordat jocul pentru a-l câştiga, aveam un avantaj de două goluri luat în tur. Nu am pregătit jocul ăsta la meci de egalitate. L-am pregătit pentru victorie, dar Poli a fost mai proaspătă ca noi, dar repet, am ştiut exact ce vrem, exact ce am pregătit, ce ne-am dorit. Şi până la urmă ce am dorit s-a îndeplinit: jucăm finala. Cu siguranţă a fost presiune foarte mare. Sunt convins că dacă nu câştigam cu 2-0 în tur şi era alt rezultat, de egalitate sau eu ştiu, alta era abordarea echipei noastre, dar până la urmă trebuie să-mi felicit băieţii, pentru că au muncit, s-au dăruit şi şi-au îndeplinit obiectivul. M-am gândit că putem să ajungem în prelungiri, că Poli din punct de vedere mental şi moral, veneau cu un elan că reuşeau să remonteze ce se întâmplase în tur, dar până la urmă ăsta e fotbalul. Se mai întâmplă să şi ratezi. Au ratat şi jucători mai mari ,ca David Popa. E clar că ne dorim să câştigăm şi finala, dar lăsaţi-ne să ne bucurăm de accederea în finală

Paul Codrea, tehnicianul alb-violeţiilor „În primul rând îi felicităm, pentru că este sport. Le urăm succes mai departe, dar sincer consider că echipa mai bună a fost eliminată. Şi în meciul tur, chiar dacă nu am făcut un meci grozav, am avut cinci-şase ocazii de gol. Astăzi nu mai zic. Din păcate fotbalul e crud câteodată, e nedrept, dar trebuie să-l acceptăm. E sport, trebuie să-l acceptăm. Nu am ce să le reproşez băieţilor azi, au fost minunaţi, cred că aşa dăruire nu am văzut niciodată la ei. Ca în meciul ăsta. Echipa are viitor. Vom vedea. Sperăm să rămânem compacţi şi să mergem mai departe. Nu e uşor de digerat, dar poate înfrângerea asta ne va ajuta pe viitor. Şi nu numai, că şi înainte de penalty, am avut în prima repriză ocazii şi în a doua. Şi în portar, pe lângă bară. Asta e, trebuie şi un pic de noroc în sport. Dacă nu ai un pic de noroc, vedem şi la Real Madrid, că e dominată de adversar şi totuşi reuşeşte să câştige. Mergem înainte, le mulţumesc băieţilor pentru acest sezon, au fost minunaţi, nişte caractere deosebite, nu mi-au creat probleme. Au fost disciplinaţi, cuminţi, caractere frumoase. Încheiem din păcate cu o victorie amară, dar măcar le-am oferit o victorie suporterilor!”

Au arbitrat: Lunca – Lucaciu (ambii din Cluj) şi Ghiciulescu (Lugoj); rezervă: Herzec (Hunedoara). Observator de arbitri: Ciev (Timişoara), delegat de joc: Oglindoiu (Drobeta Turnu Severin).

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− unu = 6

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: