CSC Peciu Nou, a treia desprindere la 3-0 în prima oră de joc în nicio lună

Alb-verzii nou-promovaţi din Divizia D Timiş au legat astăzi pentru a doua oară în campionatul Ligii 3 triumfuri succesive, în miez de octombrie la Lipova şi pe „Comunal” cu Politehnica Timişoara, în noiembrie la Periam iar de la ora 14 cu codaşa din Ineu a Seriei 8, parcursul invincibil cu 7 apariţii dintre care 5 victorioase menţinându-i pe podium după 12 runde şi înaintea ultimelor 3 din 2023, la egalitate cu alb-violeţii: 4-2 (2-0) cu arădenii. 

CSC Peciu Nou a revenit pe căi victorioase şi pe „Comunal”, unde ultima reprezentaţie consemna un rar rezultat de egalitate la sud de Timişoara în noul campionat, 1-1 atunci cu liderul imbatabil FC Bihor, invincibili fiind de dată recentă şi „verzii” care n-au mai cedat din 23 septembrie, atunci cu 3-1 la Pecica, strângând în schimb 5 succese şi două remize, cu 17 goluri marcate în acest timp.

Iar pofta vine mâncând, căci timişenii nu doar au legat din nou victorii, după recentul 2-0 de la Periam, dar au şi izbutit pentru a treia oară în acelaşi timp, în nicio lună de zile, să se desprindă în nicio oră de joc la 3-0, isprăvile de la Lipova şi de pe teren propriu cu poliştii fiind reeditate astăzi contra unor vizitatori modeşti valoric, deţinători ai „lanternei roşii” a Seriei 8 care au aliniat în Banat patru titulari de culoare. 

Cei din Ineu având aşadar componenţi de peste hotare dar nu prea multe puncte, fără succes din 15 septembrie, când se impuneau cu 2-0 la Carani, şi fără a mai fi înscris ulterior absolut niciun gol acasă, într-o remiză şi 3 înfrângeri, tot atâtea fiind şi eşecurile recente pe drumuri. 

Context în care „verzii” lui Gheju şi Fruşa erau „condamnaţi” să nu rateze prilejul de-a-şi adăuga la zestre alte trei puncte, zis şi făcut după deschiderea scorului la finele primei jumătăţi de oră a meciului jucat în condiţii autumnale vitrege fotbalului, dublarea avantajului puţin înaintea pauzei şi „dubla” rutinatului Alin Ignea în minutul 56, 3-0. 

N-avea a fi însă şi a cincea apariţie a alb-verzilor în Liga 3 fără a primi deloc gol, cum izbuteau atât în tur la Ineu, 0-0, cât şi în 3 victorii ulterioare, căci, după ce nimeni altul decât Ioan Mera a păstrat scorul alb în primul sfert de oră, salvând situaţia prin a-l deposeda pe Toure, care driblase şi portarul, codaşii au înscris totuşi în primul sfert de oră după pauză, la nici 5 minute după ce scorul lua proporţii, Călin ţintind colţul lung din centrarea lui Voştinar de pe dreapta. 

Insuficient totuşi pentru a-i împiedica pe favoriţii de pe podium, care abordau meciul de pe locul 4 odată ce ieri după-amiază Progresul Pecica urca temporar a doua în clasament graţie unui 2-1 acasă cu cei din Cermei în uvertura etapei. 

Deşi arădenii s-au apropiat şi mai mult în ultimele nici 10 minute, reducând la minimum din handicap în urma unei lovituri de colţ, finalizată cu capul de Susan, 3-2, fără a avea însă şi ultimul cuvânt ori a da cumva pe final marea lovitură, dimpotrivă, alb-verzii refăcând cât se poate de prompt diferenţa de două goluri de la pauză, mulţumită reuşitei lui Ovidiu Buză de la marginea careului, 4-2 în minutul 86, la şase minute după introducerea sa în joc.

Rezultat final stârnind amintiri dintre cele mai plăcute în această toamnă, pe seama unui identic 4-2, conturat însă în deplasare, şi nu una oarecare ci tocmai la Lipova, unde timişenii se desprindeau tot la 2-0 până la pauză, şi tot la 3-0 pe începutul părţii secunde.

Astăzi, cu Alin Ignea din nou la pupitru, executant al unei lovituri de colţ, Făndel a deschis scorul cu capul din careul mic după o jumătate de oră de joc, Ignea preluând în minutul 42 rolul de marcator, odată pătruns solitar în careu, lansat fiind de Enciu, care recupera mingea în jumătatea oaspeţilor.  

Şi cu forţe proaspete pentru partea secundă, Ştefan şi Voroş intrând în locul lui Radu şi Giuricici – astăzi la un mai rar start, „verzii” au înscris mult mai repede în mitanul secund, aşa cum s-au cam obişnuit în bunele prestaţii din ultimul timp, punctate de realizări în primele minute după pauză, cea de astăi echivalând cu „dubla” lui Alin Ignea, care a finalizat plasat din careu o acţiune cursivă a bănăţenilor.

Uşurându-şi şi simplificându-şi astfel misiunea, chiar dacă junele Braşoveanu avea să şi scoată în cele din urmă balonul din propria plasă, 3-1.

S-ar mai fi putut încă înscrie, cu niţel mai mare precizie, şi la o poartă, de puţin „ocolită” de şutul lui Bud de la marginea careului, chiar scuturată fiindu-i plasa laterală, dar „gol turcesc” la intrarea în ultimele zece minute, după ce Făndel driblase şi portarul, şi la cealaltă, Banam, intrat la pauză în locul lui Toure, trimiţând puţin peste transversală, la puţine minute după efectuarea unei duble modificări de către arădeni, la mijlocul mitanului. 

Insistenţa fiindu-le răsplătită dar şi bucuria fiind de scurtă durată, puncte rămase în totalitate pe „Comunal”, unde Ignea şi compania au semnat din nou un succes cu 4 goluri marcate, precum la debutul şi acasă în Liga 3, 4-1 atunci cu Avântul Periam. De fapt, bilanţul pe teren propriu al „verzilor” în eşalonul terţ s-a îmbunătăţit la 6 4 2 0 15-7.  

Iar alte întâlniri cu arădenii îi aşteaptă pe „verzii” timişeni şi în restul acestui an, mai întâi la Cermei, apoi din nou pe „Comunal” cu Progresul Pecica şi CS Socodor, pe când cei din Ineu vor inaugura runda viitoare acasă cu Phoenix Buziaş, vineri.

*Rezultatele etapei a 12-a în C8 şi programul viitor, pe coloana clasamentelor la zi a secţiunii Fotbal.

CSC Peciu Nou – ACS ACB Ineu 4-2 (2-0)

CSC Peciu Nou: Braşoveanu – Bud, Mera, Scutaru, Ureche – Giuricici (minutul 46, Voroş), Ignea – Ovidiu Radu (46, Ştefan), Dobie (80, Buză), Făndel (89, Ţurcaş) – Enciu (89, Matei).

Rezerve: Sfetcu – Vlădic, Boşca. 

Antrenori: Sorin Gheju şi Robert Fruşa.

ACS ABC Ineu: Tulcan – Voştinar, Clipotă, Şerban, Bekono – Kone – Ndoye (minutul 89, Nica), Călin (67, Buza), Susan, Udrescu (67, Miculaiciuc) – Toure (46, Banam).

Rezerve: Merşca – Spătaru, Goia.

Antrenor: Cristian Sculici.

Arbitri: Csaba Papp (Luduş / jud. Mureş) – Irina şi Zifceac – ambii din Oradea. Observatori: Rojneai (Alba Iulia) şi Burtea (Reşiţa).

 

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 6 = douazeci patru

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: