CSC Peciu Nou, a treia victorie consecutivă în deplasare. Nou-promovată mai lucidă după pauză împotriva vântului: 2-0 (0-0) la Periam

Cu un bilanţ echilibrat al deplasărilor turului, 5 2 1 2 6-7, nou-promovata CSC Peciu Nou a câştigat-o astăzi de la ora 14 pe prima efectuată în returul sezonului regulat în Liga 3, impunându-se pentru a treia oară la rând pe teren advers, cu 2-0 (0-0) pe un vânt năpraznic la Periam, după succesele consecutive din Aradul vecin, 1-0 la Socodor şi 4-2 la Lipova. Iar astfel, cel puţin până mâine după-amiază, când Politehnica va juca în Timişoara cu Şoimii, respectiv până marţi seară, când liderul FC Bihor va „închide” runda la Oradea în compania lui Phoenix Buziaş, alb-verzii din ruralul timişean au săltat pe locul 2 peste alb-violeţi, cu 3 puncte avans, şi la numai alte 3 puncte în urma fruntaşei din Ţara Crişurilor. 

CSC Peciu Nou nu şi-a pierdut apetitul reuşitelor în deplasare, dimpotrivă, recentele apariţii succesive acasă fără eşec în compania numelor de scenă de pe „fâşia vestică”, Politehnica şi FC Bihor, amplificându-i cu-atât mai mult pofta de-a reveni cu succes pe drumurile Seriei 8, poftă satisfăcută din plin astăzi după pauza ieşirii la Periam, în condiţii cât se poate de vitrege epentru fotbal pe terenul totuşi bun al ocupantei locului 7, CS Avântul, depăşită şi-n retur de „verzi”, 0-2 în unica întâlnire a zilei din grupa vestică, după 4-1 în tur. 

Câştigătoare la două goluri diferenţă în precedentele apariţii acasă, 3-1 cu CS Socodor şi 2-0 cu alţi arădeni, ai Ineului, Avântul Periam a pendulat la primul eşec cu un deficit de două goluri pe teren propriu în C8, celelalte fiind fie la limită – primele două ale ediţiei, respectiv cu 0-3 în faţa poliştilor. 

Pentru „verzii” lui Robert Fruşa şi Sorin Gheju a fost în schimb prima deplasare în judeţul Timiş în Liga 3, iar doar 3 mai sunt ieşirile nou-promovaţilor în restul returului, pe rând la Cermei, Carani – cu Phoenix Buziaş şi la Timişoara în runda finală cu Politehnica, dar mai întâi primirea ineoanilor sâmbăta viitoare la Peciu Nou.

De pe-o poziţie consolidată pe podium mulţumită unui triumf „pe aripile vântului” în vestul judeţului, forţa cu care-a suflat şi-a purtat picăturile ploii mărunte pe parcursul întregii partide din etapa a XI-a punând formaţiile timişene în foarte mare dificultate, confruntate fiind cu cel mai mare adversar al lor vineri, vremea nefavorabilă.

Dacă vântul a influenţat decisiv calitatea partidei, tăria sa mutând de exemplu uneori balonul de joc din loc la executarea fazelor fixe, pe de altă parte protagoniştii au fost scutiţi măcar în timpul meciului de ploaia torenţială ce avea a se abate asupra „Comunalului” puţin după închiererea întâlnirii, cantitatea de apă căzută pe metru pătrat în nici jumătate de oră „îmbăind” gazonul. Până atunci, precipitaţiile fuseseră moderate, iar picăturile oricum purtate de vânt.

De fapt, jocul „cu vântul” a jucat cel mai mult festa ambelor grupări, nefructificându-l pe rând pe post de aliat, dimpotrivă, „verzii” vizitatori desprinzându-se în prima jumătate a reprizei a II-a, odată ce s-au pliat jocului împotriva vântului.    

La start cu Braşoveanu – Rosenblum, Mera, Scutaru, Ureche – Gania, Dobie, Făndel, Ignea, Voroş şi Enciu, oaspeţii mai bine clasaţi, chiar pe podium, n-au exploatat în prima parte avantajul vântului, cu tot… avântul de-a-l fructifica pe cât de expeditiv cu putinţă, venindu-le aproape imposibil să-şi calibreze adecvat lansările în adâncime şi pe fondul unei anumite pripeli, astfel încât mingile trimise spre avanposturi fie au fost greşit direcţionate, fie niţel prea tari şi implicit „rezolvate” de elevii lui Răzvan Leucă. 

De la pauză cu Ovidiu Radu în locul lui Voroş, nou-promovaţii i-au lăsat pe localnici să cadă şi-aceştia la rândul lor în aceeaşi capcană, Avântul copiindu-i pe „verzi” în a se… avânta ineficient cu „vântul în spate”, pe când CSC Peciu Nou a recurs din scurt la controlarea direcţiei balonului, cu roade aproape instantanee.  

„Vulpoiul” Marco Enciu, marcator imediat după pauză şi acasă împotriva Politehnicii, dar şi spre finele întâlnirii de săptămâna trecută de pe „Comunal” cu liderul bihorean egalat după un corner, înscriind şi de astă dată deja în minutul 51, lansat fiind in adâncime, între oponenţi în zona centrală, uşor, uşor lateral, unde aprotejat foarte bine mingea şi în duelul unu la unu cu Rareş Mureşan, la circa 20 de metri, unde l-a depăşit şi a deschis scorul: 0-1. 

Iar aşa cum alb-verzii se desprindeau chiar la 0-3 la Lipova, aşa s-au detaşat după niciun sfert de oră şi pe terenul localnicilor mai modest clasaţi, experimentatul Alin Ignea transformând în minutul 63 o lovitură liberă de la circa 21 de metri, dintr-o poziţie puţin lateral stânga.

Ce poţi face în nici 20 de minute împotriva vântului, după 45 de minute de tentative nereuşite cu „vântul în spate”. 

Ducând baloanele ccumva spre zona laterală a terenului, fără a putea fi fructificate, aproape orice pasă constituind o veritabilă provocare.

Cu-atât mai mult pentru Avântul Periam în partea secundă, parcă şi mai… avântată spre capcana jocului cu vântul, practicat cu-aceeaşi lipsă de inspiraţie, cu prea mare elan şi irosind în consecinţă o mulţime de mingi, când de fapt s-ar fi impus mai întâi şi-n special încercările de aducere a baloanelor din aproape în aproape spre zona careului advers.   

Iar aşa cum nou-promovaţii au ameninţat doar vag în prima parte buturile adverse, deşi Scutaru şi compania erau cu vântul în spate, la fel de puţin au periclitat-o de fapt şi localnicii după pauză, deşi la rândul lor cu vântul în spate, CSC Peciu Nou descurcându-se în schimb mai bine împotriva vântului, prin a trece la un joc combinativ în care a pus mingea jos, legând câteva acţiuni cursive.  

Cu Ovidiu Radu zvârlugă pe extrema stângă în câteva bune incursiuni, impulsionând dominarea contra vântului, pe când gazdele din Periam au izbutit primul şut pe buturile lui Braşoveanu abia la intrarea în ultimul sfert de oră de joc.

Contând mult şi expertiza liniei defensive a alb-verzilor, cu 3 veterani cu cele mai înaintate vârste dintre cei 22 titulari ai întâlnirii, iar în asftel de condiţii meteorologice orice plus de experienţă prinde bine, „pavăză” în faţa junelui Braşoveanu, atent la un şut de la semidistanţă în partea secundă şi cu o bună intervenţie la o minge deviată după un corner al Avântului. 

Mai pragmatici şi exacţi după pauză, atunci când şi-au asigurat şi multe faze fixe, inclusiv 6 cornere, oaspeţii au gestionat bine finalul de joc, în care, deşi au rămas în inferioritate numerică, Gania primind şi cel de-al doilea cartonaş galben tot pentru un fault, nu periculoase dar mai intens aplicate şi în condiţiile vântului puternic, şi-au împrospătat efectivul prin a se apela din minutul 86 la Ştefan în locul marcatorului Enciu, iar din minutul 89, în locul lui Făndel, la Buză.

De notat fiind că de la „verzi” a lipsit Matei – accidentat, dar şi căpitanul Denis Bud – care va continua şi runda viitoare să-şi ispăşească suspendarea, nou-promovaţii aliniindu-se la Periam cu 5 titulari născuţi cu începere din anul 2001, şi anume mezinii Braşoveanu, Ureche şi Gania – toţi din 2005, Voroş din generaţia 2003 iar Dobie din 2001, completaţi de Făndel, născut în 1998, pe când jumătate dintre jucătorii de câmp la start au fost din generaţii mai vechi, Mera şi Scutaru din 1987, Enciu şi Rosenblum din 1988 iar din nou marcatorul Ignea din anul de graţie 1989.

Comparativ, alb-albaştrii Periamului au avut mai puţini titulari născuţi după anul 2000, şi anume Baeram şi Ştefanciuc din generaţia 2005 iar Popescu din 2004, între cei trecuţi de 30 de ani numărându-se Sebastian Budur – din 1989, Baranyi din 1990 şi Mânecan din 1992, pe când portarul Gârlea şi Mureşan reprezintă generaţia 1995, Filip 1996, căpitanul Oancia 1997 iar Mager 1999. Şi între rezervele la start fiind „mai verzi”… verzii, portarul Antonescu şi Dobricean mezini ai localnicilor din generaţia 2005, pe când juniorul nou-promovaţilor, Nan, e de 2006, Ştefan născut în 2005 iar încă alţi 4 componenţi ai „băncii” în 2004.

„Verzii” cocoţaţi pe locul 2 încheind şi cel de-al patrulea meci din acest campionat fără a primi gol, după remiza albă de la Ineu şi depăşirea cu 1-0 a celor din Cermei şi Socodor, pe „Comunalul” propriu respectiv în nordul judeţului Arad. 

Cât despre Avântul, va juca în următoarele etape la Carani cu Phoenix Buziaş respectiv pe „Comunal” cu Şoimii Lipova.

*Programul etapelor 11-12 şi clasamentele actualizate, pe coloana datelor tehnice a secţiunii Fotbal.

*

CS Avântul Periam: V. Gârlea – R. Mureşan, O. Oancia – cpt., L. Baeram, V. Mager, A. Popescu, R. Ştefanciuc, G. C. Mânecan, M. C. Filip, S. Budur, A. Baranyi.

Rezerve la start: F. Antonescu – V. Toma, R. Gălăţan, A. Viaşu, R. Kuhn, D. Bot, I. Spulber, M. Dobricean, A. Pitic.

Antrenor: Răzvan Leucă.

CSC Peciu Nou: M. Braşoveanu – M. Rosenblum, I. Mera, C. Scutaru – cpt., C. Ureche, A. Gania, F. Dobie, F. Făndel, A. Ignea, N. Voroş, M. Enciu.

Rezerve la start: B. Sfetcu – O . Buză, A. Nan. M. Giuricici, E. Ştefan, O. Radu, Cornel Bud, A. Vlădic, R. Ţurcaş.

Antrenori: Sorin Gheju şi Robert Fruşa.

A arbitrat vâlceanul Marinoiu, asistat de sibienii Tocai şi Drăgan, delegaţi FRF fiind Biriş şi Monea, din Hunedoara respectiv Aiud.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


unu + 2 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: