CSC Peciu Nou câştigă a patra oară la rând în deplasările Ligii 3, legând în premieră şi 3 succese

În premieră de la promovarea în Liga 3, „verzii” Peciului Nou au legat astăzi 3 victorii succesive în Seria 8, îngrijit şi pedant semnate fără excepţie la câte două goluri diferenţă, dar şi fără a mai fi primit gol pe teren advers de binişor peste 3 ore de fotbal: 2-0 (1-0) la a şaptea clasată din Cermei.

O fi Gloria Cermeiului neîntrerupt din 2016 în seria vestică a Ligii 3, însă nou-promovata CSC Peciu Nou a luat-o cu asalt, abordând în calitate de ocupantă a podiumului şi favorită deplasarea în nordul arădean, de fapt şi ultima deplasare a anului pentru verzi-albii bănăţeni, care n-au ratat prilejul de a trece în cont noi recorduri pe scena sub egida FRF campioanei Diviziei D Timiş.

Unul constând în asigurarea a 4 triumfuri consecutive în deplasările Seriei 8, după 1-0 la Socodor şi chiar 4-2 la Lipova, reuşite cu 2-0 la Periam şi astăzi de la ora 14 la Cermei, cu Alin Ignea la distribuţie.

Iar „verzii” lui Gheju şi Fruşa au completat prima jumătate a returului sezonului regulat prin a lega pentru prima oară 3 victorii în Liga 3, secvenţă lansată pe „Comunalul” Periamului, îmbunătăţită sâmbăta trecută acasă, 4-2 cu cei din Ineu, şi conturată la un alt nivel la Cermei, ideală modalitate de ieşire din scena deplasărilor anului 2023, dar şi ascendent moral înaintea primirii Progresului Pecica, într-o întâlnire directă în zona play-off, arădenii spulberându-i tot după-amiază pe nou-promovaţii Socodorului, care vor trece şi-aceştia pe la Peciu Nou, dar la căderea cortinei, la început de decembrie. 

Precum defila spre câştigarea Diviziei D Timiş şi la barajul de promovare, CSC Peciu Nou şi-a intrat din plin în rolul de aspirantă măcar la podium, odată ce-şi găsea cadenţa, fără eşec fiind din 23 septembrie, atunci când ceda tocmai Progresului cu 3-1 la Pecica, dar în schimb cu nu mai puţin de 6 succese şi două remize în acest timp, înscriind 19 goluri. 

Nici pe-atunci, în urmă cu două luni, nu stăteau „verzii” deloc rău, tot în prima jumătate ierarhică, pe 5, dar de-astă dată îi vor primi pe pecicani de pe o treaptă de podium, superioară cea a Progresului implicat în grupele Cupei României. 

Nimic nu era însă dinainte câştigat pe terenul Cermeiului, ceea ce sfatul înţelepţilor Peciului Nou conştientiza cu-atât mai bine înaintea deplasării din etapa a XIII-a, nu de alta dar întâlnirea tur de pe „Comunalul” timişean nu fusese deloc floare la ureche, 1-0, iar şi Gloria se îmbărbătase după două victorii la rând acasă, cu cei din Ineu şi Socodor, pierzătoare fiind la limită săptămâna trecută la Pecica. 

Rămânând atunci pe 7 în fruntea grupului celor 4 codaşe, cu majoritatea jocurilor pierdute de către cermeienii îndrumaţi de ex-utistul Roly Nagy dat fiind şi cel de-al treilea cel mai puţin eficient atac, autor a 13 goluri în 12 etape. Dar pe de altă parte într-o creştere vizibilă de la o toamnă la alta, ţinând cont că Gloria Lunca-Teuz acumula în întreg sezonul regulat trecut, cu 18 apariţii, mai puţine puncte decât cele strânse în campania în curs, 11 la ora actuală, 10 la intrarea în play-out cu bilanţul şifonat 2 4 12 13-34. 

Că n-ar mai fi avut în mod normal ce căuta Gloria şi din noul sezon în cadrul Ligii 3, după ce încheia detaşat ultima în luna mai faza play-out, s-a mai subliniat pe bună dreptate în aceste pagini, dar treaba FRF cu invitaţiile pe care le lansează, „Câinii latră, caravana trece”, unicul aspect pozitiv constând poate că arădenii s-au mai pus peste vară pe picioare prin întinerire, preluând în vederea rulajului junii altora, precum mezinul partidei de astăzi de pe „Comunal-Central”, Balica, portar din generaţia 2006, Balasz şi Şiel fiind nîscuţi în 2005, iar tot dintre titularii gazdelor şi Andrieş şi Ţurcanu din 2003. 

De partea cealaltă, şi „verzii” fiind mai… înverziţi în jurul „sfatului înţelepţilor” evergreen, cu câte un titular din generaţiile 2001 şi 2003, chiar 3 de 2005, printre care şi portarul Braşoveanu, aproape o jumătate de echipă. 

Verde-albă şi pusă pe fapte mari pe turnanta spre un nou… baraj, rămânând de văzut cum va începe CSC Peciu Nou anul 2024 la încheierea returului, pe rând la Carani, acasă cu Şoimii Lipova şi la Timişoara cu „Poli”, o certitudine constând în faptul că astăzi a mai pus o cărămidă la consolidarea poziţiei pe podium. 

Trecând în cele din urmă clar, prin a nu primi gol şi pentru a cincea oară în 13 etape, de o „veterană” a seriei vestice în Liga 3, încă din 2016 pe acest palier dar mereu sub linia mediană a ierarhiei, cu o singură clasare pe 5 în 2019 ca excepţie confirmând regula. 

Gloria trăind mai degrabă din amintiri dar încercând a se reinventa prin juniori şi tineri, în jurul unui Piţ la cele 40 de primăveri ale sale, a căpitanului Vasilcin, respectiv a lui Siminic şi a nouarului Radu Popa din generaţia de 1986 imediat următoare cea a ex-„bulgarului”, într-o reţetă similară dar copie ştearsă a celei alb-verzi, expert avizată în iarba Ligii 3 de niţel mai tinerii Mera şi Scutaru, şi ceva mai tinerii Rosenblum, Enciu şi Ignea, Alin Ignea la a doua tinereţe la pupitru, rezumându-se azi la rolul de co-autor.

De succes, un corner executându-l de pe dreapta după ce Nagy tocmai efectua prima modificare, având adresa rutelor de altădată de pe scena Ligii 2, în alb-violet, Ioan Mera trimiţând cu capul în transversală, balonul ricoşat în centrul careului fiind fructificat de „vulpoiul” Marco Enciu, 0-1 cu nici 10 minute înaintea pauzei. 

Obişnuit în precedentele 5 apariţii să nu primească deloc vreun gol până la pauză, primă repriză ca fundaţie solidă a rampei spre puncte, ba dimpotrivă, în 3 cazuri conducând chiar cu acelaşi 2-0 după 45 de minute, „Peciul” a păstrat linia şi la Cermei, fără gol încasat dar în schimb scuturând din partea I plasa porţii adverse. 

Localnici apelând chiar şi la o dublă modificare în primele 10 minute după pauză, fără efect însă, ba din contră, tot experimentaţii Ignea şi Enciu ameninţându-l pe Balica, în cele din urmă învins după o oră de joc, când tocmai Alin Ignea îl servea în careu pe acelaşi Enciu, 0-2.

Gloria nu mai avea nimic ce pierde, prompt încă o dublă schimbare pentru ultima jumătate de oră, printre cei retraşi fiind şi Radu Popa, la care şi Gheju şi Fruşa au împrospătat rândurile peste nici 5 minute, introducându-i pe Ştefan şi Buză. 

Iar „verzii” s-ar fi putut distanţa chiar mai mult, evidentă fiind detaşarea cu care au reuşit să-şi croiască toate cele 5 victorii din ultimele 6 etape fără eşec, cinci succese conturate clar, fără a fi „trase de păr” sau cu emoţii spre finalul întâlnirii, ci prin asigurarea unui confortabil avantaj vremelnic, bine gestionat spre încheierea partidei. 

În care oaspeţii îşi permiteau luxul de a retrage jucători cheie, „maurii îşi făcuseră datoria”, lăsându-le resurse în arsenal şi pentru primirea Progresului. Iar cum nou-promovata a pus la punct nume „mari”, retezând Avântul şi la Periam dar şi lăsând Gloria fără strălucire la Cermei, tot 0-2, ar putea pesemne găsi ac şi de cojocul pecicanilor, ac sub forma unei revanşe.

În faţa uneia dintre cele doar numai şi numai două terţ divizionare care i-au învins în această toamnă pe verzi-albi în 13 reprezentaţii.  

*Rezultatele etapei a 13-a în C8 şi programul penultimei runde din 2023, pe coloana clasamentelor actualizate a secţiunii Fotbal.

CS Gloria Lunca-Teuz Cermei: Balica – Balasz (minutul 61, Stamorean), Siminiceanu, Piţ, Siminic – Vasilcin – cpt., Haţegan – Şiel (37, Bunea), Popa (61, Botaş), Andrieş (53, Lazăr) – Ţurcanu (53, Gruiescu). 

Rezerve: Ghiuruţan, Perenyi, Ssemakula, Hrincescu. 

Antrenor: Roland Nagy.

CSC Peciu Nou: Braşoveanu – Rosenblum, Mera, Scutaru – cpt., Ureche – Gania (64, Ştefan), Ignea (87, Giuricici) – Voroş (64, Buză), Dobie, Făndel (81, Ovidiu Radu) – Enciu (81, Vlădic).

duRezerve: Sfetcu, Boşca, Matei, Ţurcaş. 

Antrenori: Sorin Gheju şi Robert Fruşa.

Arbitri: Florin Mazilu (Satu Mare) – Kopriva (Carei), Toth (Petreşti / jud. Satu Mare). Observatori FRF: Unimătan (Zalău), Ştefan (Orăştie).

 

 

 

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


8 − = sase

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: