CSC Peciu Nou egalează în 10 jucători liderul FC Bihor în retur şi trece neînvins „seria de foc”: 1-1 (0-0)

Tocmai nou-promovata CSC Peciu Nou, prin marcatorul său Enciu pe finalul de pe „Comunal”, a pricinuit fruntaşei FC Bihor primele apariţii „legate” fără victorie în acest campionat, timişenii în inferioritate numerică egalându-i pe orădeni spre încheierea meciului din etapa a X-a în Liga 3 şi rămânând astfel la aceleaşi doar 6 puncte în urma lor, liderul risipind aşadar alte două în ultimele faze pentru a doua deplasare la rând. După 2-2 la Pecica, 1-1 (0-0) sâmbătă de la ora 15 în Timişul rural. 

Avertizaţi atât de impetuozitatea cu care bănăţenii se desprindeau sâmbăta trecută aici de „Poli” la 3-0 în primele 46 de minute, dar în gardă şi după ce au fost la rândul lor conduşi o bună parte din deplasarea la Pecica, unde erau în cele din urmă egalaţi în prelungiri, campionii Seriei 10 în sezonul trecut n-au riscat să lase iniţiativa localnicilor nou-promovaţi, care astfel îi taxau rapid pe alb-violeţii Timişoarei, ci i-au luat la îndrebări încă de la începutul returului, golgheterul Sergiu Jurj trimiţând în bară în primele nici 5 minute, bară ce îl salva apoi pe junele Braşoveanu şi la şutul lui Ban din apropierea careului, în minutul 10. Cei din Crişana îşi etalau aşadar făţiş intenţiile, căutând un al treilea triumf „afară” în Seria 8, după cele repurtate cu 2-0 la Lugoj şi Ineu. 

Însă, tot mai dezinvolţi în seria vestică, învingători pe rând în deplasare în judeţul Arad, cu 1-0 la Socodor şi 4-2 la Lipova, dar şi ai Politehnicii săptămâna trecută cu 3-1 pe „Comunal”, verzi-albii nou-promovaţi au scăpat cu bine de „seria de foc” a întâlnirii trioului aspirant la play-off, egalându-i în cele din urmă la final pe roş-albaştrii lui Florin Farcaş şi prelungindu-şi astfel la 5 apariţiile succesive fără înfrângere în eşalonul terţ.

În general victorioase în această serie pozitivă ce nu-i la îndemâna oricui, astăzi pentru a doua oară sub forma unei remize pe teren propriu, dar tot după ce elevii lui Gheju şi Fruşa au fost conduşi, revenind şi cu Phoenix Buziaş, de la 0-2, dar şi la începerea returului, în revanşa cu neînvinsa FC Bihor.

Semn al încrederii dobândite de verzi-albi pe fondul bunelor rezultate înregistrate în tur, capabili a rămâne în joc şi a egala liderul, CSC Peciu Nou devenind a treia grupare care i-a ciupit un punct în noul campionat, după „Poli”, care-i conducea o vreme pe orădeni pe „Electrica”, respectiv Progresul săptămâna trecută la Pecica.

Comparativ, „verzii” bănăţeni nu i-au şi condus pe albastru-roşii, dar, în ciuda faptului că -şi-au pierdut căpitanul, Denis Bud fiind eliminat în minutul 83, au izbutit ulterior o egalare mai puţin sperată în noile circumstanţe, 10 contra 11 dar totuşi 1-1, în urma unei lovituri de colţ fructificate de Marco Enciu, autor al „dublei” cu poliştii.

„Vulpoiul” îi taxa pe timişoreni şi a făcut-o şi cu orădenii, asigurând astfel Peciului Nou rămânerea pe podium, ba chiar la egalitate de puncte cu alb-violeţii, în tot cazul cu două puncte avans în faţa arădenelor învingătoare astăzi, Şoimii şi Progresul, şi trăgând şi-acestea la play-off.

Să joci pe teren propriu meciuri consecutive ca nou-promovată comunală cu nume de scenă de pe „fâşia vestică”, şi totuşi să nu te înclini, 3-1 şi 1-1, înseamnă mult pentru campioana Diviziei D Timiş, surprinzând de fiecare dată în aceste reprezentaţii, mai întâi prin maniera de care s-a desprins de timişoreni, astăzi graţie capacităţii de a reveni deşi în inferioritate numerică.

Lasă-i Peciului Nou o portiţă şi verzi-albii o deschid cu încredere, semnificativ fiind faptul că deşi au fost luaţi din start „la bani mărunţi” de către cea mai competitivă echipă a seriei, şi deşi au avut o misiune mai dificilă decât cu timişorenii, dominaţi fiind de către oaspeţii orădeni, nou-promovaţii au dovedit o rezilienţă notabilă, încât să fie capabili să dejoace pe final, fie şi dintr-o fază fixă, o echipă fruntaşă cu un jucător în plus şi care s-ar fi presupus că poate gestiona eficient finalul de meci, dat fiind şi omogenitatea superioară a bihorenilor.

Dar „verzii” din nou au surprins şi… nu prea, nu neapărat foarte mult, rămânând fideli atât unsprezecelui victorios care nu se schimbă, acelaşi precum împotriva Politehnicii, cât şi planului de joc, rămânând cu o minimă posibilitate de a da lovitura, pe care au şi fructificat-o.

În urma unui corner, Marco Enciu valorificând centrarea cu o lovitură de cap din preajma careului mic, spre marea bucurie a localnicilor: 1-1 în minutul 87. Şi firească.

Sau cum pot face micile detalii diferenţa, la capătul unui meci dominat şi controlat din capul locului de oaspeţii fruntaşi, care, rămaşi din minutul 33 fără fundaşul central căpitan Ricardo Farcaş, accidentat, n-au avut însă precizia suficientă pentru a finaliza ocaziile create şi a se desprinde din timp, de a „închide meciul”.

Şi l-au făcut greu prin nonşalanţa de a rata prea mult în condiţii de deplasare, iar în cele din urmă au şi plătit preţul rămânerii la minimul avantaj, gazdele cu şansa a doua exploatând o rară oportunitate de egalare.

N-ar mai fi avut-o probabil nici dacă albastru-roşilor nu li s-ar fi opus barele în primele 10 minute, ca apoi şi Gunie să trimită peste poartă până la pauză din centrul careului lui Braşoveanu – june goalkeeper salutar între buturile bănăţenilor, nici dacă „vioara întâi” s-ar fi desprins după deschiderea scorului la capătul primei ore de joc, desprindere ce n-ar fi surprins prea mult.

Însă verzi-albii au rezistat cumva, vizitatorii au continuat să se joace cu situaţiile de poartă, irosindu-le prin acelaşi golgheter marcator Sergiu Jurj ori prin co-autorul Chitaş, iar Zeiţa Fortuna şi-a întors la un moment dat brusc privirea spre timişeni.

Care treceau în dezavantaj abia după dubla modificare efectuată de Farcaş în primul sfert de oră al părţii secunde, când a schimbat în linia mediană, intrând Sorian şi Chitaş, iar tocmai Florin Chitaş a fost la originea deschiderii de scor peste nici 5 minute, după o pătrundere pe flanc, servindu-l pe golgheterul Sergiu Jurj, din nou marcator, lat la colţul lung din centrul careului.

Rezistenţa Peciului era înfrântă, însă FC Bihor n-a manifestat acea acurateţe la finalizare ce-ar fi fost de-aşteptat din partea favoritei jucând mai nou ba cu FCSB, ba cu Dinamo vinerea viitoare tot la Oradea în Cupa României, localnicii nemaiavând ce să piardă şi apelând de la mijlocul părţii secunde la „sânge proaspăt”, atât Voroş cât şi Ştefan, iar pentru ultimele 10 minute şi la Ţurcaş, în speranţa unei oportunităţi cât de mici.

„Verzilor” părea a li se duce vântul de tot din pânze la eliminarea căpitanului Bud în ultimele 10 minute, totul aducând a misiune imposibilă, dar câtă vreme aveau şi bănăţenii veteranii lor în teren cu „ştiinţa jocului”, încă şi Mera, Scutaru, Ignea ori Enciu în avanposturi la datorie, speranţa murea ultima.

Introdus a fost şi Ovidiu Radu, iar factorul psihologic a fost probabil şi acesta „la lucru” şi „la datorie”, orădeni probabil niţel prea vremelnic lăsaţi pe-o ureche pe sacii pe care şi-i vedeau deja în căruţă, mai ales cu un jucător în plus în teren.

Iar fotbalul îl poate taxa şi pe liderul în avantaj numeric şi pe tabela de marcaj, oricât de campion în exerciţiu ar fi, oricât de imbatabil în turul campionatului. FC Bihor a copiat neinspirat la Peciu Nou acel 1-1 de pe „Electrica”, iar meritul este al nou-promovatei, de a nu fi renunţat, fotbalul fiind pe durata a 90 de minute, plus prelungiri. 

N-a mai fost efervescenţa atmosferei întâlnirii cu „Poli” , dar alb-verzii au început şi returul fără a pierde, eşec evitat din 23 septembrie de la Pecica, având acum în program deplasarea la Periam şi primirea ineuanilor pe „Comunal”.

Unde 5 divizionare „C” încă n-au învins în trecerile lor. Rezultatele complete din etapa a X-a în C7 şi C8, pe coloana clasamentelor la zi şi a programului viitor.  

CSC Peciu Nou: Braşoveanu – Rosenblum (minutul 68, Ştefan), Mera, Scutaru, Ureche (min. 85, O. Radu), Gania (79, Ţurcaş), Dobie (68, N. Voroş), Bud – cpt., Ignea, Fandel, Enciu.

Antrenori: Sorin Gheju şi Robert Fruşa.

FC Bihor: Pânzariu – Călin Jurj, Bactăr, Farcaş – cpt. (minutul 33, Stan), Ioviţă – Gunie, Calugher (min. 55, Sorian) – Ban (55, Chitaş), Moga, Stoian (90, Alex. Popa) – Sergiu Jurj.

Antrenor: Florin Farcaş.

Arbitru: Vladimir Nagy (Măhăceni / jud. Alba) – Mereş şi Stoica (ambii din Cluj).

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 + sapte =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: