CSC Peciu Nou încheie anul 2023 cu al cincilea succes la zero în Liga 3 dar şi cel mai clar, 3-0 cu CS Socodor

Verzi-albii nou-promovaţi din Divizia D Timiş ai Peciului Nou au încheiat cel mai bun an din istoria clubului comunal prin a semna şi cel mai clar triumf al lor la zero în Liga 3, cu ocazia celei de-a cincea victorii fără replică în primele 15 etape ale Seriei 8, de astă dată 3-0 (1-0) cu nou-promovata arădeană CS Socodor, pe care au învins-o tot la zero şi-n retur, lăsând astfel o ultimă bună impresie, după ce săptămâna trecută sufereau abia primul lor eşec pe teren propriu după intrarea pe scena terţă, 1-2 cu Progresul Pecica. 

CSC Peciu Nou a pendulat astăzi de la ora 14 de la o primă înfrângere acasă la cea mai clară victorie dintre cele 5 repurtate la zero în actualul campionat, mai numeroase în deplasare, cu 1-0 în tur tocmai la Socodor iar ulterior cu 2-0 în chiar ultimele două ieşiri la Periam şi Cermei, învingând şi de Ziua Naţională a României fără replică pe propriul teren „Comunal”, 3-0 cu roş-albii Socodorului, după ce la 15 septembrie semna un 1-0 acasă cu arădenii Cermeiului, învinşi la vremea respectivă în runda a patra, ulterior şi-n retur tot la zero, soartă împărtăşită aidoma şi de învinşii din etapa a XV-a, tur-retur în faţa „verzilor”.

Detaşându-se după mijlocul reprizei a II-a în duelul nou-promovaţilor, în tur 1-0 pe 30 septembrie, astăzi cu a cincea victorie în 8 apariţii acasă în primele 15 etape, etapă finală în 2023 abordată de timişeni de pe locul 4 şi încheiată cu bilanţul general pe teren propriu în eşalonul terţ 8 5 2 1 19-9 17 puncte.

Rotunjit de Ziua Naţională în faţa penultimei clasate în Seria 8, cu cele mai puţine goluri marcate, doar 10 în precedentele 14 etape, care, după un 0-0 smuls la Ineu, a cedat recent clar la zero la Cermei, cu 4-0, şi chiar cu 6-0 la Pecica.

Cu Ţurcaş titularizat astăzi în avanposturi, „verzii” au deschis scorul în cele din urmă în ultimele minute ale primei părţi, prin veteranul Alin Ignea, din marginea careului mic, trimiţând în plasă mingea respinsă de portarul Mucha la şutul juniorului Ţurcaş din afara careului arădenilor: 1-0 în minutul 37. 

La adăpostul avantajului minim, localnicii se vedeau şi-n superioritate numerică din primele minute ale părţii secunde, atunci când vârful Câmpan aplica o lovitură de cot, fiind sancţionat cu al doilea cartonaş galben şi fiind eliminat de la roşiii Socodorului, 1-0 şi 11 contra 10 în restul celor 37 de minute de joc.

Imediat următoarele aducând şi şutul în bară al lui Denis Bud de la marginea careului oaspeţilor, care puţin mai apoi au efectuat o dublă schimbare la Socodor, Pirtea şi D. Covaci luând locurile mijlocaşilor Şerengău şi Mintaş.

Gheju şi Fruşa au răspuns peste 5 minute cu o dublă modificare în unsprezecele „verzilor”, apelând la Ovidiu Radu şi Giuricici, în locul lui Dobie şi al juniorului Ţurcaş, iar după ce Lezeu a expediat încă un şut destul de periculos dar şi acesta de puţin inexact, tocmai noul intrat Giuricici a fost la pupitrul unei lovituri libere din zonă laterală, fructificată de Denis Bud din careul vizitatorilor: 2-0 în minutul 73. 

CS Socodor şi-a împrospătat echipa cu alte două înlocuiri, însă tot favoriţii au punctat, după ce Ignea relua alături din voleu cornerul lui Denis Bud, înscriind şi în ultimul sfert de oră al reprizei a II-a, cu aportul noilor intraţi, Giuricici trimiţându-i lui Ovidiu Radu, demarcat faţă în faţă cu Mucha, „la zid” şi în ultimele 10 minute: 3-0.  

Desprinşi confortabil şi cimentându-şi locul în play-off, de care sunt ca siguri înaintea ultimelor 3 etape din 2024 ale returului sezonului regulat, dat fiind cele 7 puncte avans în faţa ocupanţilor locului 5, din Lipova, verzi-albii au apelat la alte schimbări în ultimele 10 minute spre un succes meritat şi previzibil, Şerban şi Voroş intrând la schimb cu Denis Bud respectiv Gania, iar apoi şi Vlădic, pentru Făndel.

Serbând al doilea triumf la 3 goluri diferenţă în Liga 3, precum acel 4-1 în chiar prima apariţie acasă la acest nivel, din etapa a II-a, cu CS Avântul Periam.

Şi apropo de cei din Lipova, s-au impus cu 3-1 (2-0) la Cermei, unde au condus într-un alt meci al zilei din C8 cu 3-0 prin reuşitele lui David Ciubăncan din minutele 9 şi 72 respectiv Cristian Gavra puţin înaintea pauzei.

Iar tocmai doar cu Şoimii Lipova vor mai juca „verzii” acasă în retur, în 2024, între deplasările timişene la Carani respectiv pe Bega.

*Rezultatele etapei a 15-a în C8 şi C7 precum şi programul viitor al primei runde din 2024, pe coloana clasamentelor la zi a secţiunii Fotbal.

CSC Peciu Nou – CS Socodor 3-0 (1-0)

CSC Peciu Nou: Braşoveanu – Rosenblum, Mera, Scutaru – cpt., Ureche – Gania, Ignea – Denis Bud, Dobie, Făndel – Ţurcaş.

Rezerve la start: Şteţcu – Buză, Matei, Ştefan, Radu, Giuricici, Voroş, Vlădic, Cristodulo. 

Antrenori: Sorin Gheju şi Robert Fruşa.

CS Socodor: Mucha – Ciornei, Gherheş, Ţoca, Caia (minutul 46, C. Covaci) – Şerengău, Turcuş – Clej, Mintaş, Lezeu – Câmpan.

Rezerve: Pop – Chiş, Flueraş, Pirtea, Mako.

Antrenori: Tiberiu Darazs şi Gigi Cameniţă.

Arbitri: Răzvan Necrici (Chechiş / jud. Maramureş) – Rednic şi Pojar – ambii din Cluj. Delegaţi: Szilaghi (Satu Mare) şi Chirilă (Alba Iulia).

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ noua = 12

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: