CSC Peciu Nou pierde în premieră acasă în Liga 3, prim eşec în Seria 8 de la cel suferit în tur tot cu Progresul Pecica: 1-2

ACS Progresul Pecica a întrerupt astăzi după-amiază remarcabila serie invincibilă de 8 apariţii a nou-promovatei CSC Peciu Nou, care o aştepta pe „Comunal” de la înălţimea locului 2 în urma a trei victorii consecutive, arădenii înscriind la mijlocul fiecărei reprize şi semnând al cincilea triumf succesiv în Seria 8, cu care i-au devansat ierarhic cu un punct pe alb-verzi, învinşi în cele din urmă la a şaptea reprezentaţie acasă în Liga 3, prim eşec la peste două luni după precedentul insucces, suferit la 23 septembrie cu 3-1 (2-1) în fief-ul pecicanilor. În retur, 1-2 (0-1).

Revederea de la ora 14 în Timiş a revelaţiilor având cât se poate de mari şanse de a se reîntâlni şi în faza play-off a locurilor 1-4 a dat câştig de cauză tot arădenilor care i-au egalat astfel pe învinşii lor la numărul de victorii în primele 14 etape, câte 8 fiecare, Progresul devenind prima divizionară „C” câştigătoare pe „Comunalul” Peciului Nou în acest campionat, teren pe care Phoenix Buziaş şi liderul neînvins FC Bihor cel mult remizau. 

Se anunţa a fi un meci direct cheie în foarte strânsa luptă pentru puncte din zona locurilor 2-4, în care navighează şi „Poli”, iar toate au luat calea Pecicăi, „albaştri” aflaţi la cea de-a patra victorie în deplasările Seriei 8, de astă dată cu mai puţine reuşite în cont, 2-1, după succesele de la Periam, Socodor şi, cel mai recent, Ineu, cu 3-2, 3-1 respectiv 4-0. 

Singurele înfrângeri din actualul campionat ale elevilor lui Dan Stupar şi Bogdan Bozian se înregistrau tocmai în Timiş, cu 3-1 la Carani şi 5-0 pe „Electrica”, însă Progresul a confirmat şi la revederea cu verzi-albii că le sunt pe post de Bestia Nera, numai şi numai doar FC Bihor mai trecând în plus în ediţia în curs de campioana Diviziei D Timiş, însă strict la Oradea.

Pecicanii au dat lovitura în schimb şi pe „Comunal”, unde, după ce veteranul închizător Arsene l-a testat pe Braşoveanu din lovituri libere, o minge lungă l-a lansat pe Răchită pe stânga, servindu-l în careul mic pe Borcea, care a deschis scorul în minutul 20: 0-1. 

Rareori fiind „verzii” conduşi acasă în Liga 3, cel mai clar cu 0-2 în prima jumătate reprizei I de către Phoenix, egalată la vremea respectivă, iar o uriaşă şansă imediată de egalare a avut Bud, revenit în unsprezecele lui Gheju şi Fruşa, cu capul de la marginea careului mic, nemarcat la centrarea „dispecerului” Ignea. 

Odată risipită, arădenii au profitat de situaţie şi au contracarat revirimentul localnicilor, prin a încerca să păstreze cât mai mult posesia mingii, iar când verzi-albii s-au arătat a fi din nou mai periculoşi, după prima jumătate de oră, în urma unui corner, soldat cu o serie de şuturi la baloanele blocate de vizitatori, „maurul şi-a făcut datoria” şi altfel, marcatorul Borcea tăind elanul bănăţenilor cu câteva minute în îngrijirea cadrelor medicale.

Timişenii au continuat să insiste, în special prin Făndel, activ în ofensivă şi cadrându-şi tentativele la finalizare, Zamfir ţinut în priză şi din faze fixe, de exemplu la capul căpitanul Scutaru în urma unui corner, însă Progresul a avansat… teafără până la pauză.

Trecând apoi cu bine şi peste primul sfert de oră al părţii secunde, unul de regulă prolific pentru „verzi” în reprezentaţii anterioare acasă, „secetă” alertându-i pe Sorin Gheju şi Robert Fruşa, care au apelat la o triplă modificare pentru ultima jumătate de oră, la care Stupar a reacţionat imediat cu o dublă schimbare.

După înlocuiri, cei care au înscris la aproape zece minute au fost tot pecicanii, cu veteranul Arsene la pupitru şi Aldan pătruns pe flancul stâng spre linia de fund, de unde a ochit colţul scurt, marcator cu concursul junelui goalkeeper Braşoveanu: 0-2. 

Mai erau nici 20 de minute, dar speranţele gazdelor au fost realimentate de Alin Ignea în minutul 77, când a obţinut o lovitură de la 11 metri pe seama lui Toma Bodri, intrat cu un sfert de oră înainte, tot un jucător introdus în mitanul secund, Marco Giuricici, transformând penalty-ul: 1-2. 

Niciun sfert de oră la dispoziţie pentru verzi-abi dar în schimb emoţii, răsuflând uşuraţi la ratarea lui Luca Bodri, pentru ca apoi, după ce timişenii apelau spre final în atac şi la juniorul Ţurcaş, arădenii să efectueze alte schimbări, dar pe rând, căci mai aveau dreptul la utilizarea unor momente diferite, intrând şi însuşi „vulpoiul” antrenor secund Bogdan Bozian.

Şi totuşi, CSC Peciu Nou ar fi putut salva un punct în cele 4 minute de prelungiri, Făndel ratând însă din careu. Aproape au fost timişenii să încheie sezonul regulat invincibili acasă, în condiţiile în care doar CS Socodor, săptămâna viitoare, şi Şoimii Lipova în martie 2024 vor mai trece pe „Comunal”.

O înfrângere care însă nu periclitează calificarea alb-verzilor în play-off, având 6 puncte avans pe locul 4 înaintea ultimelor 4 runde, în care, pe 9 martie 2024, în antepenultima, vor întâlni la Carani urmăritoarea imediată de pe treapta a cincea, Phoenix Buziaş, iar faptul că Scutaru şi compania deţin un asemenea avantaj în „careul” grupei I valorice vine drept dovadă a creditului absolut meritat pe adresa nou-promovaţilor, prin prisma parcursului lor de până acum.

Au alunecat într-adevăr două poziţii, Progresul urcând în schimb din nou pe podium înaintea primirii buzieşenilor, iar apoi şi a Corvinului pe 7 decembrie la încheierea grupelor Cupei României, în care pecicanii n-au niciun punct, pe când hunedorenii 6, în cărţi pentru pătrunderea în sferturi. 

O toamnă notabilă pentru pecicanii lui Stupar – în ediţia trecută în play-out, dar cu mai nimic mai prejos pentru merituoşii promovaţi ai Peciului Nou.

Cu 8 titulari din generaţii începând din 2000, câte unul din 2000, 2001 şi chiar mezinul junior Mario Salka din 2007, alţi 3 reprezentând generaţia 2003 iar 2 din 2004, într-un unsprezece condus în teren de veteranul căpitan Mirel Arsene la 34 de ani, fundaşul Wild fiind la 30 de primăveri iar Aldan la 26, Progresul Pecica este în acest sezon proprunerea fotbalului arădean în grupa I valorică play-off a seriei vestice, nu mai puţin de 8 puncte avans deţinând faţă de a doua cea mai bine clasată din judeţul limitrof la nord, vicecampioana în exerciţiu Şoimii Lipova.   

*Clasamentul actualizat, rezultatele etapei a XIV-a în Seria 8 şi programul ultimei runde din 2023, pe coloana datelor tehnice a secţiunii Fotbal.  

CSC Peciu Nou: Braşoveanu – Rosenblum (minutul 60, Buză), Mera, Scutaru – cpt., Ureche – Gania (81, Ţurcaş), Ignea – Denis Bud (60, Voroş), Dobie (60, Giuricici), Făndel – Enciu. 

Sfetcu – Matei, Ştefan, Radu, Nan. 

Antrenori: Sorin Gheju şi Robert Fruşa.

ACS Progresul Pecica: Zamfir – Salka, Nasiru, Wild, Aldan – Arsene, Shiaondo (minutul 62, Toma Bodri) – Adamcsik (62, Bălaşa), Luca Bodri (84, Moraru), Răchită – Borcea (87, Bozian). 

Burtic jr. – Fred Nortey, Gomboş, Bănăţan, Matyus. 

Antrenori: Dan Stupar şi Bogdan Bozian.

Arbitri: Dan Buzărnescu – Popa (ambii din Craiova), Bănica (Cârcea / jud. Dolj). Observatori: Nistoran (Reşiţa) şi Cătănescu (Craiova). 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 5 = sase

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: