CSC Peciu Nou se desprinde la 3-0 în 50 de minute pe terenul vicecampioanei şi revine pe locul 3 înaintea primirii Politehnicii şi Bihorului: 4-2 la Lipova

CSC Peciu Nou a întrerupt seria de 4 meciuri fără înfrângere a Şoimilor Lipova prin a se desprinde la 3-0 în primele 50 de minute ale deplasării în judeţul Arad şi a rămâne în avantaj în ciuda revirimentului vicecampioanei din primul sfert de oră după pauză, semnând o remarcabilă victorie ce o readuce din nou după 4 etape pe podiumul Seriei 8: 4-2 (2-0).

Cu Voroş şi Dobie titularizaţi de Sorin Gheju faţă de unsprezecele aliniat acasă săptămâna trecută, când „verzii” erau cei care se vedeau conduşi cu 0-2 până la mijlocul primei reprize, nou-promovata s-a ţinut tare la 3-2 pe „Orăşenescul” Lipovei şi n-a păţit-o precum Phoenix Buziaş la Peciu Nou, să tremure la 2-2 pentru un punct după ce avusese două goluri avans.

Dimpotrivă, “verzii” campioni ai Diviziei D Timiş au repetat pe tărâmul Şoimilor, la Lipova, recordul înscrierii a 4 goluri într-un meci jucat în Liga 3, stabilit chiar la debutul acasă din etapa a II-a, împotriva celor din Periam, de astă dată în ultima deplasare a turului, la vicecampioana la zi a Seriei 8, pe poziţii de baraj şi în 2021.

Nou-promovata CSC Peciu Nou a izbutit astfel sâmbătă după-amiază cel mai semnificativ rezultat pozitiv de la urcarea unei trepte în Liga 3, câştigând pe terenul grupării arădene Şoimii Lipova, care a cochetat de două ori în ultimele sezoane cu accederea în Liga 2, de fiecare dată depăşită în semifinalele de baraj, mai întâi de către sibieni în 2021, anul acesta în faţa celor de la CSM Deva.

Iar repetarea seriei de 3 apariţii fără înfrângere, reuşită de alb-verzi şi între etapele a doua şi a 4-a, vine în pragul primirii pe “Comunal” a alb-violeţilor Politehnicii, săptămâna viitoare, în etapa a IX-a, la finele turului în C8, ceea ce a devenit o întâlnire de podium în baza rezultatelor din acest weekend, timişenii îndrumaţi de Sorin Gheju săltând ierarhic peste arădenele Lipovei şi Pecicăi, în imediata apropiere a timişorenilor secund clasaţi. Loc 3 pe care „verzii” mai urcau după runda a 4-a, în care dispuneau acasă cu 1-0 de arădenii Cermeiului. 

De fapt, Bud şi compania sunt în faţa a două meciuri consecutive acasă cu fruntaşele Seriei 8, returul începându-l prin a avea ocazia revanşei cu liderul neînvins FC Bihor, campion la zi al Seriei 10 în ediţia anterioară.

Timişenii Peciului au câştigat jumătate dintre partidele jucate până acum în Liga 3, câte două fiecare acasă respectiv în deplasare – şi pentru a doua oară tot în judeţul Arad, acum nu în fief-ul nou-promovatei din Socodor, mai modestă campioană a Diviziei D Arad decât “verzii” bănăţeni, ci al nimănui alteia decât vicecampioana în exerciţiu, de fapt şi unica grupare încă la ora actuală în Seria 8 din careul fruntaş ce compunea în primăvară faza play-off a campionatului vestic.

Cu bune rezultate, gruparea din Peciu Nou a şi scăzut încet şi sigur media de vârstă a convocaţilor, sâmbătă aliniind la Lipova 3 titulari din generaţia 2005, şi anume portarul Braşoveanu, Ureche şi Gania, Voroş reprezentând generaţia 2003 iar Dobie 2001, Făndel 1998 şi Bud 1997, pe când 4 jucători provin din grupa de vârstă peste 30 de ani, Ignea şi Matei din generaţia 1989, Enciu din 1988 şi Ioan Mera, cooptat şi acesta din vară, 1987, numeroşi fiind şi tinerii care au început partida pe banca de rezerve: Ştefan din generaţia 2005, portarul Sfetcu, Radu, Buză şi Ţurcaş din 2004, Nan din 2003, Vlădic din 1998, Giuricici 1996 iar veteranul Scutaru din 1987.

Tocmai rutinatul Marco Enciu deschizând scorul la finele primului sfert de oră printr-o lovitură de cap din plonjon, din centrarea căpitanului Bud, deschizând calea „verzilor”spre un al treilea rezultat pozitiv pe teren advers, nu puţin lucru pentru o nou-promovată.

Şoimii, autoare a unei recente serii de 3 victorii, stopată sîptămâna trecută la Pecica, unde remiza 1-1, a fost sancţionată peste niciun sfert de oră cu o lovitură de la 11 metri, obţinută de Ioan Făndel la intervenţia lui Franklin Agha, hunedoreanul Herczeg indicând punctul cu var iar căpitanul Denis Bud fructificând, 0-2 în minutul 28.  

Nu mai pierduseră „albaştrii” la Lipova chiar din etapa inaugurală, când risipeau după pauză un minim avantaj în faţa celeilalte noi-promovate, CS Socodor, iar în general elevii lui Todea nu mai cedaseră de 5 etape, când erau întrecuţi la limită în prelungirile deplasării la Oradea, însă „verzii” le-au stricat şi mai mult planurile odată ce şi ex-polistul Alin Ignea a scuturat plasa dintr-o bucată la colţul lung încă din primele minute ale părţii secunde, la o minge ridicată peste defensiva localnicilor: 0-3.

Cu Dinu de la pauză în locul lui Brad, tot pentru repriza secundă intrând şi Vlădic la bănăţeni în locul lui Voroş, Şoimii a avut reacţie, prompt, reducând la minimum din handicap printr-un alt ex-polist, Cristian Gavra, respectiv noul intrat Dinu, care a transformat un penalty acordat pentru intervenţia portarului asupra lui Şimăndan, însă elevii lui Gheju au strâns rândurile şi au stopat elanul gazdelor, pe val în căutarea egalării.

Vizitatorii apelând pentru ultima jumătate de oră la Ştefan şi Scutaru, reintrat astfel după câteva săptămâni, şi rezistând Şoimilor, ba chiar aplicându-le lovitura finală în ultimele nici 5 minute, după efectuarea unei alte duble modificări, de astă dată tocmai Mera înscriind cu specialitatea casei, lovitura de cap, în urma unei „libere” cu căpitanul Bud la pupitru: 2-4.

Unică întâlnire a etapei în care ambele echipe au marcat!

Şoimii a alunecat aşadar şi pe cealaltă coajă de banană, vizita altei nou-promovate, rezultatul putând conta în economia sezonului regulat, în condiţiile în care ambele formaţii aspiră la calificarea în faza play-off a zonei 1-4, în care sunt despărţite de un singur punct, pe poziţiile 3-4, cu arădenii în coborâre o treaptă. 

Şi a fost a zecea victorie a unui club timişean împotriva celor arădene în noul campionat al Seriei 8, trei fiind remizele directe – printre care şi cea albă de la Socodor cu buzieşenii oaspeţi sâmbătă, al 4-lea 0-0 al întregului tur, numai 5 fiind pe de altă parte succesele celor de la nord în faţa bănăţenilor. 

*Rezultatele etapei a VIII-a în C8 şi programul finalului de tur, pe coloana clasamentelor la zi a secţiunii Fotbal.

Rezultatele în ordine cronologică ale celor de la CSC Peciu Nou în noul campionat: 2-0 la Oradea pentru FC Bihor; 4-1 acasă cu Avântul Periam; 0-0 la Ineu; 1-0 (a) cu Gloria Cermei; 3-1 pentru Progresul la Pecica; 1-0 (d) la Socodor; 2-2 (a) cu Phoenix Buziaş; 4-2 (d) la Lipova cu Şoimii. Bilanţul la zi: 8 4 2 2 13-10 14 puncte. „Verzii” mai au de jucat în această toamnă şi la Periam, acasă cu cei din Ineu, la Cermei, acasă cu cei din Pecica – toate partidele fiind programate în noiembrie, precum şi la început de decembrie acasă cu CS Socodor, după care ultimele 3 runde ale returului vor avea loc în martie 2024.

*

CS Şoimii Lipova: Buta – Blickling, Candreanu, Puta, Agha – Brad (minutul 46, Dinu), Said, Jichici, Şimăndan (79, Vlad) – Ciubăncan, Gavra. 

Pe bancă: Paşcalău – Bulboacă, Salka, Chelea. 

Antrenor: Cristian Todea.

CSC Peciu Nou: Braşoveanu – Bud, Mera, Matei, Ureche – Gania (minutul 60, Scutaru), Ignea – Voroş (46, Vlădic), Dobie (60, Ştefan), Făndel (86, Radu) – Enciu (86, Ţurcaş). 

Pe bancă: Sfetcu – Buză, Giuricici, Nan. 

Antrenor: Sorin Gheju.

Arbitri: Leopold Herczeg (Băcia / jud. Hunedoara) – Humiţa (Armeniş / Caraş Severin), Bumb (Băcia / Hunedoara). Observatori: Pantea şi Boroş – ambii din Oradea.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ patru = 13

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: