CSM Lugoj, 10 din 10: 7-1 la Chişoda, cu Bota de zece

Zece victorii din zece, iar ultima, cea mai importantă, pe terenul rivalei la şefie, care ar fi putut-o astăzi detrona… CSM Lugoj s-a distanţat astfel la 5 puncte de urmăritoarea sa FC Chişoda, cu un triumf mult mai clar decât cel reuşit tot în Timişoara pe 31 august, 3-0 la contracandidata CFR, şi anume un impresionant şi neverosimil 7-1 (1-0), conturat într-un sfert de oră, între minutele 59 şi 74, când s-a desprins la 0-5… Iar Călin Bota a fost magistral: coautor la patru goluri, realizator al unei „duble”…

Liderul fără punct risipit CSM Lugoj a deschis scorul fără să fi şutat la poartă în derbyul Diviziei D Timiş, disputat sâmbătă în cadrul etapei a X-a, la Chişoda, gazdele atacând în valuri în primele 20 de minute dar văzându-se răpuse de un autogol în care un balon respins de Gavriluţă cu capul din careul mic, în urma centrării lui Bota de pe flancul stâng, l-a ochit pe colegul său din centrul defensivei, Oprescu, din care a ricoşat în poartă.

Odată scăpaţi de iureşul insistent al Chişodei şi profitând de un autogol norocos, albaştrii Lugojului s-au desprins categoric în derby

Era minutul 35 al derbyului neînvinselor în primele 9 runde şi ghinionul gazdei survenea în urma chiar primului corner al lugojenilor, executat de pe stânga, ca şi puţinele celelalte faze fixe, de acelaşi Călin Bota, şi respins de FC Chişoda tot până la lider, care, schimbând flancul de pe dreapta pe stânga, l-a pus pe veteran în poziţie de centrare.

Mai mult, doar mignonul unşpear Lucian Stoica, golgeter al oaspetei, se afla în preajma careului mic din echipa lui Cosmin Stan, cu alte cuvinte FC Chişoda s-a împuşcat în călcâi fără a fi pusă sub presiune: 0-1.

În rest, CSM Lugoj îi poate mulţumi veteranului din poartă, Sorin Micşa, care cu experienţă şi bune reflexe, pe fază, a evitat deschiderea scorului la insistenţele ofensive ale Chişodei, materializate în debut prin 4 şuturi pe poartă, cele mai plasate sau puternice fiind expediate de Glava, din lovitură liberă, pe colţul scurt, în minutul 6, respectiv Riviş, cu un şut cu stângul, intrând de pe dreapta, în minutul 21.

De fapt, în debut, gazdele au avut alte 3 şuturi la poartă şi tot atâtea cornere, comparativ cu un mare zero ofensiv în contul liderului… Şi-a mai încercat tirul Dochiţa, puţin pe lângă colţul lung, iar Micşa a fost prompt şi la capul lui Berceanu, din apropiere, dar odată ce liderul a ieşit din chingi, după deschiderea scorului, a periclitat şi mai mult buturile lui Sîrbu.

S-a întâmplat în minutul 39, când mingea printre furişată de Ploscariu a fost exploatată de Bărburescu, care a driblat şi portarul, nimerind însă doar plasa laterală.

Chişozenii, cu Riviş şi Ilcău schimbând rapid flancurile iar golgeterul trecând pe dreapta în ideea de a se impune pe banda lui Drimuş, n-au profitat de avântul iniţial, iar după pauză, de la 0-1, cu Gherman în locul lui Golea şi Ilcău reprofilat fundaş dreapta iar Riviş revenit pe flancul stâng, n-au mai avut nici atâta iniţiativă.

În consecinţă, CSM Lugoj a contraatacat şi mai tăios, desprinzându-se în minutul 59, la capătul unei acţiuni iniţiate de Ardelean pe flancul stâng, de unde l-a angajat pe Stoica, golgeter care a pătruns în zona centrală şi l-a servit pe Călin Bota, dribling, fentă şi şut cu stângul: 0-2.

FC Chişoda a efectuat pe loc o dublă înlocuire, care s-a dovedit a fi detrimentală defensivei, căpitanul Viţan şi Glodean fiind substituiţi, şi a avut imediat o ultimă zvâcnire, ratând însă din careul mic, unde au încercat poarta Dochiţa şi Oprescu, dar odată acest pericol risipit, s-au deschis practic baierele porţii lui Sîrbu…

0-3, în minutul 68, prin Bărbulescu, introdus în minutul 60 în locul lui Bărburescu, şi care a reluat cu un vole imparabil, din zonă centrală, balonul respins de gazde în urma capului lui Solomon de la colţul lung, la cornerul executat de pe dreapta, al doilea la rând, de acelaşi Bota.

CSM Lugoj deja dansa iar Ardelean a marcat cu capul în minutul 71, de la colţul lung, în urma unei centrări a aceluiaşi Bota, din careul mic, de pe dreapta, după ce repătrunsese pe acelaşi flanc pe care Stoica tocmai încercase o primă şarjă, respinsă: 0-4.

Încă un corner de pe flancul drept, marca Bota, încă un gol din stânga careului Chişodei, reuşit de fundaşul lateral Drimuş, cu un şut pe jos la colţul scurt, 0-5 în minutul 74, tocmai din marcator ricoşând mai apoi în plasa lui Micşa şutul lui Ilcău din minutul 77, mingea deviind în colţul opus: 1-5.

Dacă Bota a stat la originea a patru goluri, tot el a reuşit şi „dubla”, în minutul 82, când pur şi simplu i-a întors în fel şi chip pe ocupanţii locului 2, marcând cu stângul, după ce în prealabil gazda cedase uşor mingea la centrul terenului, prin Riviş şi Glava: 1-6.

Iar când este să nu-ţi iasă nimic, FC Chişoda n-a marcat nici măcar din penalty, acordat pentru un henţ al lui Anghel, providenţialul Micşa ghicindu-l pe umărul său stâng pe Riviş, care a ratat cu stângul în minutul 85, mai puţin milos fiind apoi Argatu, un al doilea jucător care a marcat la nici zece minute după introducerea sa în joc de către Stan: 1-7 în minutul 90, din poziţie centrală, pe un alt contraatac sec iniţiat de recuperarea lui Anghel.

 FC Chişoda – CSM Lugoj 1-7 (0-1): Ilcău (77) – Oprescu (35) – autogol, Bota (59, 82), Bărbulescu (68), Ardelean (71), Drimuş (74), Argatu (90).

 FC Chişoda: 12. Sîrbu – 20. Golea (46, 8. Gherman), 17. Oprescu, 16. Gavriluţă, 13. Viţan (cpt; 60, 2. Crişanov) – 3. Ilcău, 5. Glodean (60, 15. Udrea), 6. Glava, 10. Riviş – 9. Dochiţa, 4. Berceanu.

Pe bancă: 1. Szofran – 7. Bulaichi, 14. Bloancă, 11. Sas.

CSM Lugoj: 12. Micşa – 6. Horia Onae (cpt), 4. Hromei, 2. Solomon (75, 5. Anghel), 17. Drimuş – 8. Ploscariu, 7. Ardelean, 19. Bota (83, 14. Argatu), 11. Stoica (77, 9. Mladescu) – 16. Vînătu, 26. Bărburescu (60, 18. Bărbulescu).

Pe bancă: 1. Dragostin – 20. Teletin, 10. Tudor Onae.

Cartonaşe galbene: Golea (25) – Stoica (17), H. Onae (55), Mladescu (85).

Arbitri: Cătălin Botaş – Petru Gaşpar, Nicolae Andrei Chiţoiu.

 

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la CSM Lugoj, 10 din 10: 7-1 la Chişoda, cu Bota de zece

  1. Korci spune:

    Cine a fost la meci nu are nimic de regretat.
    Iar despre Calin Bota ce am putea spune. E incantator, un fotbalist genial, vazandu-l, iti pare rau ca nu a reusit sa se exprime in fotbalul asta murdar din Romania unde sunt promovate nonvalorile. Ghinionul lui Calin a fost Zambon, accidentarile si faptul ca nu a parasit zona de vest unde fotbalul in acea perioada era 0.
    Mi-e mai mare dragul sa merg la meciurile Lugojului, sa vad fotbalisti ca Bota, Hromei etc.
    Speram ca cei din Lugoj vor sti sa-i pastreze si aprecieze, nu ca cei din Pischia care si-au batut joc de ei, iar acum sunt vai de ei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− doi = 3

 


Alte articole legate de acest subiect: