CSM Lugoj câștigă la Șag finala județeană a Cupei României: 4-1 (2-0) cu CSU UVT

Etichetată drept competiție a surprizelor, Cupa României n-a oferit duminică seară vreo surpriză la ora finalei fazei județene Timiș, vicecampioana Diviziei D adjudecându-și pentru prima oară acest trofeu, de o manieră clară, pe teren neutru, la Șag: CSM Lugoj – CSU Universitatea de Vest din Timișoara 4-1 (2-0).  

Gruparea mult mai bine clasată la finele campionatului ligii a patra, a doua pe podiumul ediției 2021/2 a Diviziei D Timiș, a confirmat calculele hârtiei, desprinzându-se deja până la pauza ultimului act al întrecerii.

Căci ex-divizionara C a deschis scorul deja în primul sfert de oră, și încă prin portarul său, Victor Gârlea, 1-0 din minutul 8 din lovitură de la 11 metri, Marian Talpă stabilind scorul la pauză.

La reluare, în minutul 61, Ionuț Vucea a reaprins speranțele timișorenilor, după gafa lui Gârlea, care a scăpat mingea la șutul lui Popa de la circa 30 de metri, însă, pe fondul dominării aplicate de ”studenți”, lugojenii au punctat decisiv de câte ori au putut, în minutul 63 prin Filip Lakatoș, iar 10 minute mai târziu grație lui Kouraogo Ilyassou: 4-1.

După joc, festivitatea de premiere l-a avut în vedere și pe arbitrul Cătălin Botaș, care a primit din partea lui Nicolae Grigorescu o diplomă si o cupă la meciul de retragere din arbitraj, urmând a primi o functie în colegiul de profil.

La fluierul său au jucat următoarele formații:

CSM Lugoj: Victor Gârlea – Miroslav Radak (cpt), Denis Secoșan, Claudiu Roșie, Filip Lakatoș, Tobiaș Tamaș, Marc Tiomela, Ilyassou Kouraogo, Aziz Njifakue – Marian Talpă, Mihai Pop.

Au mai intrat: Andre Mbei, Giani Mihoc, Edafe Hamssik, Ovidiu Semeniuc.

Pe bancă: Gabriel Bota.

Antrenor Arpad Laczko. Delegat Cristian Cîrstinoiu.

CSU Universitatea de Vest: Andrei Filip – Florin Olariu, Alexandru Contescu, Constantin Popa, Denis Hotca – Denis Baban, Alex Balabuc, Mihai Olariu, Sebastian Andrei, Ionuț Vucea (cpt), Adrian Boghian.

Au mai intrat: Raul Vărzaru, Valentin Firca, Ioan Popa.

Pe bancă: David Hotca, Sebastian Mirescu, Horia Chiș, Alexandru Frățilă, Denis Laza.

Antrenorul-jucător Emanuel Pătrașcu nu a fost înscris pe raportul de arbitraj. Antrenor Gabriel Bizoi. Delegat Ovidiu Olariu.

Antrenorul lugojenilor, Arpad Laczko, a spus: ”Țin să felicit echipa pentru efortul depus la o căldură foarte mare și sunt foarte bucuros pentru jocul prestat. Îi felicit și pe adversari că au ajuns până în faza aceasta și mă gândesc că au dat tot ce au putut pentru jocul acesta. Se pare că am fost mai buni în după-amiaza aceasta și ne bucurăm. Noi ne propunem să vină echipe cât mai titrate la Lugoj. Dar este foarte greu. Parcursul este foarte lung și nu știm în ce fază ne vom opri. Dar vom da tot ce putem, să reușim să aducem o echipă cât mai titrată la Lugoj.”

Gabriel Bizoi: ”Nu am cuvinte, au fost mai buni, dferența a fost în primul rând de pregătire fizică. S-a văzut asta în teren. Trebuie să schimbăm generațiile, am schimbat o parte din iarnă. Cei care au rămas au dobândit catedre de Educație fizică la școli, și s-a văzut acest lucru. Nu mai avem nici pe departe pregătirea pe care o aveam înainte de începerea pandemiei (n.r: care ”pandemie”!? Ministerul Sănătății din Guvernul României n-a declarat niciodată fie și pentru o secundă din martie 2020 o stare măcar de epidemie, tocmai pentru că nu au fost întrunite condițiile pentru o asemenea instituire; așadar de ce tot repetă aidoma papagalului mai tot românul un termen care n-are pic de legătură cu realitatea factuală obiectivă și adevărul, întreținută și perpetuată fiind o uriașă minciună!?!), când, din această perspectivă, ne măsuram chiar și cu echipe de Liga 2. Acum, suferim, dar nici o problemă. Totuși, e o performanță că am ajuns în finală. Am avut echipe puternice din liga 4 Timiș, începând cu Giarmata, Sânnicolau Mare, respetiv miercuri Comloșu Mare. Din vară va începe o nouă etapă. Sperăm să punem o piatră de temelie viitorilor sportivi.”

Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 − = trei

 


Ultimele articole din categoria Divizia D Timiş: