CSM Lugoj – Pandurii Cerneţi la barajul de promovare în Liga 3

CSM Lugoj, care sîmbătă a cîştigat matematic Divizia D Timiş, cu 3 etape înaintea încheierii campionatului, a aflat luni seară numele adversarului în jocul de baraj pentru promovarea în eşalonul trei, şi anume Pandurii Cerneţi, învingătoare în Divizia D Mehedinţi, precum şi locul de desfăşurare al partidei în manşă unică, mai exact Caransebeş, în organizarea AJF Caraş Severin.

Cosmin Stan, antrenor al lugojenilor care i-a urmărit pe viu pe cei de la Pandurii, într-un derby reprogramat al ligii a patra mehedinţene, cîştigat cu 3-1 pe teren propriu în dauna Minerului Mehedinţi, a spus despre echipa reprezentînd o localitate situată la cîţiva kilometri de Drobeta Turnu Severin că se constituie într-o formaţie muncitoare, dispusă la efort, cu jucători iuţi şi nu foarte masivi, avînd în componenţă 2-3 echipieri cu un bagaj tehnico-tactic superior.

Meciul care pe care va avea loc miercuri 20 iunie, adică peste 3 săptămîni, de la ora 17,30, şi va fi găzduit de oraşul Caransebeş, pe terenul pe care evoluează divizionara C Autocatania. „Era sigur că nu vom juca împotriva reprezentantei judeţului Hunedoara, pentru că anul trecut cîştigătoarea din Timiş, Flacăra Făget, a disputat barajul cu Jiul Petroşani, şi puteam întîlni oricare alt club reprezentînd un judeţ din zona noastră, dar nu ne interesa în mod deosebit adversarul în sine, cît suntem preocupaţi de terenul pe care vom evolua, dat fiind că suprafaţa de joc a arenei din Caransebeş nu se prezintă în condiţii prea bune, ceea ce implicit ar putea defavoriza echipa mai tehnică şi care pune mingea jos. Însă şi dacă este să jucăm pe nisip, trebuie să dovedim că suntem mai buni şi merităm promovarea”, ne-a spus antrenorul Cosmin Stan, care după ce anul trecut o conducea din teren pe secund clasata Juventus Pişchia într-un derby de final de sezon la Făget, 1-1 cu Flacăra, menţinînd suspansul în privinţa cîştigătoarei pînă pe finalul întrecerii timişene, a dominat în acest sezon cu CSM Lugoj de o manieră categorică, liderul devenit cîştigător al diviziei risipind numai două puncte în întreg turul de campionat şi cedînd o singură dată, 1-0 la Jimbolia.

Iar antrenorul Stan nu concepe altceva decît un foarte bun parcurs şi pînă la ora barajului de promovare: „Vom aborda fiecare meci la victorie, atît în campionat, sîmbătă la Bobda, apoi miercuri acasă cu Pobeda Dudeştii Vechi şi sîmbătă, în ultima etapă, la Deta, cît şi în Cupa României, faza judeţeană. Avem parte de cîteva accidentări care însă sunt recuperabile iar în cele 3 etape rămase pînă la încheierea Diviziei D Timiş este foarte important ca jucătorii cu oarecare probleme medicale să poată juca, pentru intrarea în ritm. În Cupa României am trecut în faza 16-imilor de finală de Bega Belinţ, şi dorim să folosim următoarele faze ale întrecerii judeţene pentru a-i utiliza pe acei componenţi care n-au evoluat atît de mult în campionat sau care revin după accidentări. Urmează optimile de finală, sferturile, semifinalele, finala, care vor fi cel mai probabil comprimate după încheierea campionatului”.

Spre deosebire de Flacăra Făget, care anul trecut jongla cu alinierile în respectivele jocuri din competiţia K.O., anticipînd barajul de la Arad cu Jiul Petroşani, lugojenii sunt în schimb pregătiţi să onoreze competiţia, chiar dacă Pandurii… bat la uşă.

Dintre piesele grele, Solomon şi Bota se confruntă cu mici neplăceri ce le-au marcat returul de campionat, în vreme ce Silviu Marcu a revenit sîmbătă, jucînd în repriza a doua, integral, iar golgeterul Lucian Stoica vreme de 30 de minute. Argatu a început antrenamentele dar nu şi-a revenit după accidentare, acuzînd dureri la călcîi, iar Bărbulescu este în convalescenţă, cu rubeolă.

Nu va fi în planurile de baraj tînărul Dovlete, care vreme de 6 săptămîni este cu piciorul imobilizat în ghips, după o fractură suferită în jocul cu Spartak. N-ar fi însă complet exclus ca la ora barajului din Caraş să prindă un loc pe banca de rezerve Andrei Belciug, revenit după o gravă accidentare suferită la începutul sezonului, şi care nu se regăseşte la nici 20% din potenţialul său, acuzînd încă dureri în genunchi după efort şi care a adăugat şi cîteva kilograme în plus în perioada de convalescenţă, dar care a fost inclus recent pe foaia de arbitraj, în postura de rezervă. „Nu trebuie forţat, trebuie avut mare grijă cu el”, ne-a explicat Stan.

Muncitorul Reşiţa, cîştigătoare a Diviziei D Caraş Severin, va da piept la baraj cu reprezentanta Gorjului, în vreme ce prima clasată din Divizia D Arad, care o are în frunte cu două runde înaintea încheierii ostilităţilor pe Şoimii Pâncota, cu 83 de puncte şi unul în plus faţă de urmăritoarea sa, va juca împotriva lui CS Vulcan.

Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal, Liga 3, Timişene și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 6 = unu

 


Ultimele articole din categoria Divizia D Timiş: